Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017

Μπάζα στο Μεγάλο Ρέμα στη Ραφήνα

Συντάκτης: Τάσος Σαραντής


Επειτα από διαρκείς συστάσεις που δεν έπιασαν τόπο, η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος και η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών «Δασαμάρι SOS» προχώρησαν σε καταγγελία στις αρμόδιες υπηρεσίες για την απόρριψη αδρανών υλικών και προϊόντων κατεδαφίσεων και εκσκαφών εντός των ορίων της ζώνης του Μεγάλου Ρέματος στη Ραφήνα και συγκεκριμένα ακριβώς στο ύψος του Νεκροταφείου Ραφήνας.

Η καταγγελία, που στρέφεται εναντίον των υπευθύνων της επιχείρησης «Παλπατζής Σταύρος, Χωματουργικές Εργασίες», κατατέθηκε στην Ειδική Γραμματεία Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, στην Ειδική Γραμματεία Υδάτων και στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.


«Τον τελευταίο καιρό αλλά και παλαιότερα, έχουμε γίνει μάρτυρες της καταγγελλόμενης δραστηριότητας, η οποία εκτελείται με φορτηγά των καταγγελλομένων τα οποία εισβάλλουν στη ζώνη οριοθέτησης του ρέματος και με ανατροπές αδειάζουν το φορτίο τους. Επιπλέον, ο χώρος έχει μετατραπεί σε μόνιμο χώρο στάθμευσης μηχανημάτων της εν λόγω επιχείρησης», αναφέρεται σε αυτήν.

«Επειδή, παρά τις προφορικές παρεμβάσεις μας προς τους υπευθύνους της επιχείρησης, η παράνομη δραστηριότητα αντί να διακοπεί συνεχώς εντείνεται με απίθανες δικαιολογίες περί “προσωρινής απόθεσης σε ιδιόκτητη περιοχή”, σας καταγγέλλουμε επίσημα το γεγονός και παρακαλούμε για την άμεση ενεργοποίηση των υπηρεσιών σας, προκειμένου να αποκατασταθεί η νομιμότητα και μαζί της το προσβεβλημένο βάναυσα περιβάλλον του μεγαλύτερου και οικολογικά σημαντικότερου ρέματος της Αττικής».


Σημειώνεται ότι οι ισχυρισμοί περί ιδιόκτητης περιοχής είναι έωλοι, καθώς, σύμφωνα με το Σύνταγμα, τα ρέματα και οι εντός ορίων τους ζώνες είναι δημόσιες γαίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***