Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ημερίδα για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ημερίδα με θέμα «Αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η πρόταση του ΚΚΕ» διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Αττικής του Κόμματος την Τετάρτη 1 Ιούνη, στις 7 μ.μ., στο Γκάζι (κτίριο «Αθήνα 9,84», Πειραιώς 100). Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:
  • Χαιρετισμό από τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής του ΚΚΕ.
  • Παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων από τον Μπάμπη Ζιώγα, μέλος της Διατμηματικής Επιτροπής Περιφερειακής και Τοπικής Διοίκησης της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Ομιλία με θέμα «Εργασιακές σχέσεις - συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων», από τον Βασίλη Πετρόπουλο, από το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής.
  • Ομιλία με θέμα «Ανταποδοτικότητα - λαιμητόμος της λαϊκής οικογένειας» από την Δανάη Γκούμα, δημοτική σύμβουλο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Φιλαδέλφειας.
Θα ακολουθήσουν σύντομες παρεμβάσεις από φορείς και εκπροσώπους τους.

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Βίντεο από την πρακτική εκπαίδευση πυρόσβεσης


(το βίντεο είναι χωρισμένο σε 9 διαδοχικά μέρη)

Η εκπαίδευση πυροπροστασίας για εθελοντές οργανώθηκε από τον Δήμο Πεντέλης και τον 12ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών στις 21, 22 και 25 Μαϊου. Από το Δασαμάρι S.O.S. πήραν μέρος 3 εθελοντριές.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων στο Δασαμάρι

Κάτοικοι της Διώνης μας ειδοποίησαν ότι τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματική παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων στις καμένες δασικές εκτάσεις στο Δασαμάρι και ειδικά σε περιοχές του αναγεννώμενου δασικού οικοσύστηματος όπου ήδη έχει σχηματιστεί λίγη βλάστηση μετά την τελευταία μεγάλη φωτιά του 2009. Αυτές οι πράσινες περιοχές αποτελούν το μοναδικό καταφύγιο της ελάχιστης πανίδας που κατάφερε να επιβιώσει μετά τη φωτιά. Τα εκπαιδευμένα κυνηγετικά σκυλιά διαταράσσουν σημαντικά το πληγωμένο δασικό οικοσύστημα κυνηγώντας μικρά ζωάκια (λαγούς, αλεπούδες, διάφορα πουλιά κ.α.) που έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στην καμένη γη και ανάμεσα στους νεαρούς θάμνους. Η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων πραγματοποιείται, συνήθως, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, πρωινές ώρες (6-8 π.μ.) στην περιοχή που φαίνεται στο χάρτη.

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

«Μορφές ζωής, μορφές πνοής»


Ένα ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου για την Βιοποικιλότητα
Προβολή από την ΕΡΤ 22-5-2011 (ώρα 19:00) Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας
Περισσότερες πληροφορίες http://4doc-ert.blogspot.com/

Πενήντα τέσσερα λεπτά αφιερωμένα στη βιοποικιλότητα. Από τις κορυφές των βουνών ως τα βάθη των θαλασσών δεκατέσσερις επιστήμονες επιχειρούν να μας δώσουν στοιχεία και παραδείγματα για τη ζωή στον πλανήτη μας.
Ποια είναι η κατάσταση της βιοποικιλότητας σήμερα και ποια η στάση του ανθρώπου σε αυτό το θέμα;
Υπάρχουν τελικά περιττές μορφές ζωής;
Ένα επετειακό ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου με τίτλο «Μορφές ζωής, μορφές πνοής» προβάλλεται από την ΕΤ1 την Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας όπως αυτή έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ στις 22 Μαΐου, ημέρα Κυριακή, στις 19:00 το απόγευμα.
Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ έγιναν τους τελευταίους 8 μήνες σε 35 διαφορετικές περιοχές στην Ελλάδα.

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Όχι στη ρατσιστική βία κατά των μεταναστών

Βίαιος Αύγουστος
Οι αντι-ελληνικές διαδηλώσεις του 1918 στο Τορόντο


Mια ζεστή νύχτα του Αυγούστου, πριν από μερικές δεκαετίες -και για τις επόμενες τέσσερις συνεχόμενες νύχτες- οι καλοί πολίτες του Τορόντο τρελλάθηκαν και πυροδότησαν τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην ιστορία της πόλης -και μία από τις μεγαλύτερες αντι-ελληνικές διαδηλώσεις στον κόσμο.
Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί στους Έλληνες; Ποιες ήταν οι συνέπειες; Γιατί, μέχρι και σήμερα, αυτό το απίστευτο περιστατικό λησμονιέται; Περιλαμβάνοντας λεπτομερείς συνεντεύξεις με ιστορικούς και μέλη των οικογενειών των πληγέντων, το ντοκυμαντέρ Βίαιος Αύγουστος διερευνά τα αίτια των ταραχών και εξιστορεί λεπτομερώς τα γεγονότα. Χρησιμοποιώντας πραγματικές φωτογραφίες αρχείου, δημοσιεύματα εφημερίδων και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από ταινίες επικαίρων της εποχής, το ντοκιμαντέρ ξαναζωντανεύει παραστατικά τους ανθρώπους, τον χώρο και τα γεγονότα.
Ο Βίαιος Αύγουστος ξεσκεπάζει τις κοινωνικές συνθήκες και τα κίνητρα των οργισμένων παλαίμαχων του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου που ξεκίνησαν τις ταραχές και τη θέση της μικρής κοινότητας των Ελλήνων μεταναστών και εστιατόρων, που άθελά τους έγιναν το αλεξικέραυνο της βίας. Η ταινία προσφέρει ένα ισχυρό και συγκλονιστικό παράδειγμα για το πώς ένα μολυσμένο κλίμα ρατσισμού και δυσαρέσκειας αποτέλεσε την ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί στην παραμικρή πρόκληση.
πηγή: Violent August: The 1918 Anti-Greek Riots in Toronto

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητά 30ετή απαγόρευση της δόμησης στα καμένα

Στρασβούργο, 11 Μαΐου 2011

Η Oλομέλεια του ΕΚ ενέκρινε την έκθεση του Κρίτωνα Αρσένη για τη δασική προστασία

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την έκθεση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη, ζητώντας 30ετή απαγόρευση δόμησης στα καμένα, χρηματοδότηση για την πρόληψη των πυρκαγιών, αύξηση της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τα δάση και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση των δασικών υπηρεσιών.

Η έκθεση Αρσένη για την δασική προστασία και την προσαρμογή των δασών ενόψει της κλιματικής αλλαγής αποτελεί την επίσημη τοποθέτηση του Κοινοβουλίου επί της σχετικής πράσινης βίβλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενόψει της αναθεώρησης της δασικής στρατηγικής της ΕΕ, της αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και της καθιέρωσης στρατηγικής για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ημερίδα 8-5-2011 κατά του ΚΕΛ Β. Μεσογείων

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με πικρία οργή και αγανάκτηση πληροφορούμεθα ότι η περιφέρεια Αττικής, το ΥΠΕΚΑ και η ΕΥΔΑΠ χωρίς να ζητήσουν και πάλι την γνώμη μας, σχεδιάζουν την επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΚΕΛ Β. Μεσογείων που προέβλεπε την χωροθέτηση Κέντρου Επεξεργασίας των Λυμάτων 11 δήμων και κοινοτήτων της ανατολικής Αττικής στην θέση ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και αποδέκτη την θάλασσα μας στην θέση ΒΕΛΑΝΙ (ακτή Αγ. Νικολάου) της Αρτέμιδος. (ΚΥΑ 136125/10-09-03).

Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή προς τη σ.ε. αγώνα Λαυρεωτικής

Προς τη συντονιστική επιτροπή αγώνα Λαυρεωτικής

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητοί φίλοι,

με ικανοποίηση και αισιοδοξία υποδεχτήκαμε την αποχώρηση των ΜΑΤ από το “μέτωπο” της Κερατέας και την επιλογή, από μέρους της κυβέρνησης, ενός στοιχειώδους διαλόγου με τους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, αντί της αστυνομοκρατίας και της καταστολής. Ωστόσο, μας προξενεί απορία η μυστικοπάθεια με την οποία γίνεται η επεξεργασία της εναλλακτικής πρότασης, που προτίθεστε να καταθέσετε ή έχετε, ήδη, καταθέσει. Πρωτίστως, απέναντι στους κατοίκους της Λαυρεωτικής, αλλά και απέναντι στους κατοίκους των άλλων περιοχών (Φυλής, Γραμματικού), που στοχοποιεί ο υφιστάμενος περιφερειακός σχεδιασμός, αλλά και απέναντι στους αλληλέγγυους της Αττικής και της υπόλοιπης χώρας, που όλο αυτό το διάστημα στήριξαν τον αγώνα σας.