Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Μια φορά ακόμα: Οι εμπρηστές των δασών κάθονται διαχρονικά σε κυβερνητικές καρέκλες

Στο ίδιο έργο θεατές για μια ακόμα χρονιά. Τις τελευταίες μέρες, δασικές πυρκαγιές κατάκαιγαν το δασικό πλούτο της χώρας. Κι είμαστε ακόμα στην αρχή, όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε. Στην Αττική, παίρναμε μηνύματα από το 112 να κλειστούμε στα σπίτια ή να φύγουμε, επειδή είχαμε φωτιά στην Κερατέα ή στη Σταμάτα. Δεν έχει σημασία αν αυτός/η που έπαιρνε το μήνυμα κατοικεί στο Αιγάλεω ή στην Κυψέλη! Το 112 έχει καταντήσει ένα εργαλείο εκνευρισμού των ανθρώπων που δε δίνουν πια καμία σημασία στα μηνύματα του.

Η μέρα έκλεισε με… μακροσκελή δήλωση του Κικίλια στις 10 το βράδυ (για να μας δείξει ότι… βρίσκεται συνεχώς στις επάλξεις! Αφού μας ενημέρωσε ότι «σήμερα, στην Αττική, αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων σε Κερατέα και Σταμάτα» και αφού ευχαρίστησε θερμά «όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και τους εθελοντές μας, τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δασική Υπηρεσία, αλλά και ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά και στον Βαγγέλη Γκουντούφα, προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών, που βρίσκονταν μαζί μας στο Κέντρο Επιχειρήσεων», έκλεισε με μία… «διαπίστωση» (η έμφαση δική μας):

«Για πάνω από τρία 24ωρα, προειδοποιούσαμε και κάναμε έκκληση για μεγάλη προσοχή λόγω των θυελλωδών ανέμων. Κι όμως, μόνο σήμερα είχαμε:
12 το μεσημέρι τη φωτιά στην Κερατέα
3 παρά τέταρτο στη Λαμία
4 και πέντε στο Αγρίνιο
4 και τέταρτο στη Σταμάτα
5 και 20 στην Κόρινθο
8 παρά τέταρτο στο Δίστομο
8 παρά 10 στον Ασπρόπυργο
8 παρά πέντε στο Ντράφι
8 και 20 στην Ηλεία
Ακόμη και στο Φιλοπάππου στο κέντρο της Αθήνας
Οπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κανένα σχόλιο».