Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Κάλεσμα για δράση συλλογής σπόρων

Την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, το Δίκτυο Εθελοντικής Δενδροφύτευσης Αττικής οργανώνει δράση συλλογής σπόρων στον Κιθαιρώνα. Κάτοικοι της Διώνης θα συμμετέχουν προκειμένου να συλλέξουν σπόρους που θα δοθούν στη ΔΑΑ. Μια ποσότητα σπόρων θα διατεθεί για τη δημιουργία σβώλων σε συνεργασία με την Εθελοντική Ομάδα Πεντέλη SOS.
Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας γάντια, σακούλες και κλαδευτήρι/ψαλιδάκι. Αν έχετε φρουτοσυλλέκτες ακόμα καλύτερα διότι θα μπορείτε να συλλέξετε και κουκουνάρια ελάτης. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε με την Πηνελόπη στο τηλ. 6944324374 ή στο email pinelopi.ro@gmail.com.


Το πρωτο φυταριο απο τη συλλογη
σπορων κουκουναριας στις 13/09/09.

2 σχόλια :

  1. Σύντομος απολογισμός:
    Το ραντεβού ήταν για τις 11:30 στη Μαγούλα όπου συναντήσαμε τις άλλες 2 ομάδες. Από 'κεί ξεκινήσαμε για τον Κιθαιρώνα (κοντά στο καταφύγιο) όπου έγινε συλλογή κουκουναριών ελάτης και σπόρων αγριόκεδρου. Στην επιστροφή κάναμε μια στάση στα Βίλια για να στανιάρουμε με μελιτζάνα ψητή, κοκορέτσι (οι κρεοφάγοι) και επιδόρπιο αμυγδαλόπιτα! Συνεχίσαμε στα πεδινότερα με συλλογή σπόρων κουτσουπιάς, ψευδακακίας και κοκκορεβυθιάς. Η δράση ολοκληρώθηκε στις 19:30 όταν είχε πια σκοτεινιάσει.
    Τα κουκουνάρια και μέρος των σπόρων θα παραδοθούν μέσα στη βδομάδα στο φυτώριο της ΔΑΑ ενώ το υπόλοιπο μέρος των σπόρων θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία σβώλων σποράς.
    Από το Δασαμάρι S.O.S. συμμετείχαν 4 άτομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***