Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Ο κύριος σύμβουλος

πηγή: ΚΟΝΤΡΑ (31/10/09)

Ποιος είναι ο καπιταλιστής-μελετητής, άτυπος σύμβουλος της Τ. Μπιρμπίλη; Πρόκειται για τον Νικόλαο Χλύκα, δασολόγο, τέως υπάλληλο του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο εγκατέλειψε προ πολλών ετών, προκειμένου να επιδοθεί στις μπίζνες του ιδιωτικού τομέα.
O N. Xλύκας είναι μεγαλομέτοχος της ανώνυμης εταιρίας «NERCO-N. XΛΥΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΑΕΜ», που εξειδικεύεται στους τομείς «Περιβάλλον, Πράσινο, Κτηματολόγιο, Δάση, Γεωργία, Εδαφος», όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρίας (www.nerco.gr). Στην ίδια ιστοσελίδα διαβάζουμε ότι η εν λόγω ανώνυμη εταιρία «συνεργάζεται με οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (Δήμους, Νομαρχίες κτλ) και παρέχει τεχνική υποστήριξη σε υπηρεσίες, ΔΕΚΟ, Κ/Ξ μεγάλων έργων, αναπτυξιακές εταιρίες, επενδυτικούς φορείς και ιδιώτες».
Και που δεν έχει κάνει μπίζνες η εν λόγω εταιρία! Στο Ολυμπιακό Χωριό και διάφορα ολυμπιακά έργα, στην Αττική Οδό, στην Εγνατία, στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ κλπ. κλπ. Μεταξύ των άλλων, διαβάζουμε ότι έχει κάνει «Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για μεγάλα επενδυτικά σχέδια όπως τουριστική ανάπτυξη Loyalward». Σας θυμίζει τίποτα; Πρόκειται για το μεγάλο περιβαλλοντικό (και όχι μόνο) σκάνδαλο του Κάβο Σίδερο στη Σητεία, στο οποίο πρωταγωνίστησε η Μονή Τοπλού. Ο κ. Χλύκας ήταν αυτός που ανέλαβε να πείσει τους Σητειακούς ότι δεν υπάρχει κανένας περιβαλλοντικός κίνδυνος!
Αυτός είναι ο σύμβουλος-σκιά της Τ. Μπιρμπίλη!!!…

1 σχόλιο :

  1. Ενημερωθήκαμε από τον κοινοτάρχη Πικερμίου ότι ο κ. Χλύκας είναι ο σύμβουλος δασολόγος της Κοινότητας Πικερμίου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***