Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Δασικές εκτάσεις: οι προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ (13/10/2010)
  • Ολοκληρωμένη μελέτη προστασίας διαχείρισης με βασικό στόχο την οικολογική ανόρθωση κάθε ορεινού όγκου - δασικού οικοσυστήματος χωριστά από την αρμόδια δασική υπηρεσία σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και τα αναγκαία προκύπτοντα μελέτες και έργα. Σε αυτή τη βάση θα γίνουν και ειδικές σύγχρονες μελέτες αντιπυρικής προστασίας για κάθε δασικό οικοσύστημα.
  • Αντίθετοι με τη δημιουργία «Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης Περιαστικού Πρασίνου» Αττικής. Θεωρούμε, ότι οι ορεινοί όγκοι πρέπει να διαχειρίζονται αποκλειστικά από τα Δασαρχεία.
  • Βελτίωση των δασικών οικοσυστημάτων με άλλη πολιτική που θα εξασφαλίζει:
-- Επίλυση των ιδιοκτησιακών ζητημάτων και κατάρτιση κτηματολογίου.
-- Οικολογική ανόρθωση των δασικών περιαστικών οικοσυστημάτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διαχείρισης και προστασίας (βελτίωση σύνθεσης βλάστησης, αναδασώσεις, εδαφοτεχνικά έργα, βελτίωση υποδομών, οργάνωση αναψυχής, διαχείριση χειμάρρων και ρευμάτων, αντιπυρική προστασία). Προστασία από την αυθαίρετη δόμηση και βόσκηση.
-- Προστασία, επέκταση και ενοποίηση δασικών συστάδων και απομάκρυνση οχλουσών χρήσεων που έχουν προέλθει από καταπατήσεις και παράνομη καταστροφή δασικής βλάστησης.
-- Χωροταξικές ρυθμίσεις των χρήσεων γης.
-- Κατάργηση της αυθαίρετης δόμησης, σύνδεση της προστασίας με προγράμματα λαϊκής κατοικίας σύμφωνα με τις προτάσεις των ταξικών συνδικάτων.
-- Εξασφάλιση αποκατάστασης των ανενεργών λατομείων.
-- Κατάργηση των οικοδομικών συνεταιρισμών σε δάση και δασικές εκτάσεις, απαλλοτρίωση των εκτάσεων.
-- Εξασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων.
-- Αμεση ανάγκη να υπάρξει αναδάσωση όλων των καμμένων εκτάσεων, κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***