Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Βελανίδια και ...διεθνισμός

Φέτος, τα βελανίδια αποδεικνύονται πολύτιμο είδος για έναν επιπλέον λόγο: για τη σπανιότητά τους! Οι βελανιδιές της Αττικής που έχουμε επισκεφτεί μέχρι τώρα, έχουν πολύ περιορισμένη "σοδειά". Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό των δύο τελευταίων εβδομάδων, στους "δρόμους της βελανιδιάς" που μας υπέδειξε η ακούραστη σύμβουλός μας, Ιρις Θεοδωρίδου, καταγράφουμε:
Καλέντζι 14/11
Καλέντζι 14/11   Αρκετά δέντρα, αλλά καταφέραμε να συλλέξουμε ελάχιστο καρπό.
Συλλογή, Αφίδνες 21/11
Αφίδνες 21/11   Ικανοποιητικά αποτελέσματα συλλογής με αρκετά διευρυμένη ...διεθνιστική αποστολή: κάτοικοι της Διώνης και του Αγ. Σπυρίδωνα με το Δασαμάρι S.O.S., Γάλλοι με την Association Pelops, και Ελληνο-Γερμανίδες συναγωνίστριες.
Πικ-νικ, Αφίδνες 21/11
Ταυτόχρονα, έρχεται να προστεθεί η γενναιόδωρη παρέμβαση του Απόστολου Τζογάνη (Σύλλογος Φίλων της Βελανιδιάς) ο οποίος μας έστειλε ένα δώρο εποχής: σπόρους ήμερης βελανιδιάς από το βελανιδοδάσος Ξηρομέρου, το μεγαλύτερο σε έκταση δάσος ήμερης βελανιδιάς στην περιοχή των Βαλκανίων. Ο θρίαμβος της αλληλεγγύης! Ευχαριστούμε πολύ!

Όλα τα παραπάνω πολύτιμα αποκτήματα, βρίσκονται στη διαδικασία προβλάστησης σε περλίτη. Σε μερικές εβδομάδες θα τα οδηγήσουμε στον οριστικό τους προορισμό, στις Πεντελικές πλαγιές της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***