Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτζι

Λάβαμε την ακόλουθη ανακοίνωση από την «Πρωτοβουλία κατοίκων Ραφήνας-Πικερμίου ενάντια στα χαράτζια». Tην δημοσιεύουμε και την υποστηρίζουμε!


(για μεγέθυνση επιλέξτε το κουμπί 'view in fullscreen')

ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΖΙ

ΧΑΡΑΤΖΙ αραβικά خراج (kharāj), τούρκικα haraç : κεφαλικός φόρος που πλήρωναν οι μη οθωμανοί υπήκοοι της οθωμανικής αυτοκρατορίας

Απλές οδηγίες για την πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ (χωρίς χαράτζι)
1. Από τον λογαριασμό της ΔΕΗ σημειώνουμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (βρίσκεται ακριβώς πάνω από το απόκομμα ταχυπληρωμής).
2. Πάμε σε ένα ΑΤΜ (ή αυτόματο μηχάνημα πληρωμής) τράπεζας που είναι συμβεβλημένη με ΔΕΚΟ. Αυτά τα ΑΤΜ βρίσκονται στο εσωτερικό της τράπεζας και χρησιμοποιούνται συνήθως για πληρωμές καρτών και δανείων.
3. Αν το ΑΤΜ δέχεται τραπεζική κάρτα, βάζουμε την κάρτα και επιλέγουμε: Αλλες συναλλαγές -> Πληρωμές ΔΕΚΟ -> ΔΕΗ. Σε ορισμένες τράπεζες δεν χρειάζεται καν να έχουμε τραπεζικό λογαριασμό.
4. Πληκτρολογούμε τον 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής και στη συνέχεια θα μας ζητηθεί να ορίσουμε το ποσό πληρωμής.
5. Αφαιρούμε από το συνολικό ποσό του λογαριασμού, εκείνο που αντιστοιχεί στη δόση για το χαράτζι (ΕΕΤΗΔΕ 2011).
6. Το ποσό που απομένει το πληκτρολογούμε ως ποσό πληρωμής στο ΑΤΜ.
7. Παίρνουμε την απόδειξη του ΑΤΜ.
8. Φωτοτυπούμε την απόδειξη του ΑΤΜ, το λογαριασμό της ΔΕΗ και την ταυτότητά μας (εννοείται ότι ο λογαριασμός βγαίνει στο όνομά μας) και πηγαίνουμε στο Δημαρχείο.
9. Καταθέτουμε τις φωτοτυπίες στο ειδικό γραφείο του Δήμου (μπαίνοντας στο Δημαρχείο αριστερά, κος Πίγκος) προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει σε ομαδική προσφυγή στη ΔΕΗ κατά του χαρατζιού.
[Ενα μικρό εγχειρίδιο με τεχνικές/νομικές πληροφορίες για τα χαράτζια της ΔΕΗ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://mhxanh.org/reyma. Ξεκαθαρίζουμε ότι η μη πληρωμή του χαρατζιού είναι συνειδητή υπεύθυνη πολιτική επιλογή, η τελική έκβαση της οποίας θα κριθεί από το κίνημα που αναπτύσσεται.]
Απέναντι στο οικονομικό σύστημα που επιβάλλει την κυριαρχία του με τον τρόμο, την καταστολή των κοινωνικών αγώνων, την κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων και τους κεφαλικούς φόρους,
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ
με την αξιοπρέπειά μας,
τη νοημοσύνη μας,
την αλληλεγγύη μεταξύ μας και
την αυτοοργάνωση από τα κάτω.

Τα χαράτζια ακονίζουν χατζάρια!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΖΙΑ [blog: http://prokarapi.wordpress.com,  email: prokarapi@gmail.com]

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος11/12/11, 1:53 π.μ.

                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    Υπεύθυνος χειρισμός του Δημάρχου Ραφήνας Πικερμίου Γ. Χριστόπουλου,για το “χαράτσι” της ΔΕΗ.

    Με υπεύθυνο και νομικά τεκμηριωμένο τρόπο ο Δήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου Γιώργος Χριστόπουλος έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου το ζήτημα που έχει προκύψει, σχετικά με την επιβολή του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, που επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες ακινήτων μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Γ. Χριστόπουλος, «ο Δήμος κατέχει και οφείλει να κατέχει πρωταρχικό ρόλο στην εξυπηρέτηση και στην προστασία του πολίτη-δημότη, για το λόγο αυτό το Δημοτικό μας Συμβούλιο, θα πρέπει να λάβει θέση στο ζήτημα, με προτάσεις εφικτές και υλοποιήσιμες εντός των πλαισίων της νομιμότητας, που δεν θα ικανοποιούν απλά το κοινό αίσθημα, αλλά θα διασφαλίζουν και μελλοντικά τους δημότες μας έναντι κάθε ενδεχομένου».

    Με βάση αυτό το σκεπτικό, ζήτησε από το Δ.Σ. την εξουσιοδότηση να προβεί σε επαφές με άλλους Δήμους της Αττικής που ήδη έχουν κινητοποιηθεί ή σκοπεύουν να κινητοποιηθούν για το θέμα, ώστε να τους προτείνει την έναρξη Διαδημοτικής Συνεργασίας, σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που θα εξουσιοδοτηθεί να αναλάβει τον νομικό χειρισμό της υπόθεσης, με την άσκηση από πλευράς Δήμου Ραφήνας Πικερμίου κάθε πρόσφορου ένδικου μέσου για την ακύρωση των επαχθών διατάξεων του επίμαχου νόμου.

    Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος «Θέση του Δήμου μας αποτελεί η στήριξη του Δημότη με μέσα και τρόπους εντός των πλαισίων της νομιμότητας».
    Διαβάστε τη συνέχεια »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν κόβουμε κανένα ρεύμα
    Χαστούκι από την Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών

    Σημαντική απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης συνδέσμων εργοληπτών δημοσίων έργων (που εκτελούν τις εντολές της ΔΕΗ για τη διακοπή ρεύματος) μετά από έγκαιρη και πολύ αποτελεσματική παρέμβαση της τοπικής πρωτοβουλίας ενάντια στα χαράτσια Δράμας, όπου συνεδρίαζαν χθες τα προεδρεία των συνδέσμων τους. Οι ενέργειες των συναγωνιστών έγιναν μετά από επικοινωνία, ειδοποίηση τους και συνεννόηση με τους Πολίτες ενάντια στα Χαράτσια (Αθήνα) που με τη σειρά τους είχαν ενημερωθεί από την πολύ ενεργή ομάδα του Εργατικού Κέντρου Μεσολογγίου για την συνεδρίαση της Δράμας. Είναι ανάγκη να αξιοποιήσουμε αυτή την πολύ σημαντική εξέλιξη, αποσπώντας σε ολες τις περιοχές της χώρας αντίστοιχες αποφάσεις από τους τοπικούς συνδέσμους, μιας κι οι πρόεδροι τους ήδη συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή. Καταλαβαίνουμε ότι σε συνδυασμό με την ανάλογη απόφαση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ υλοποίησης του εκβιασμού της. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

                               ΨΗΦΙΣΜΑ

    Η Πανελλήνια Ένωση Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων Έργων, έχοντας υπ΄όψιν την επιβολή Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) μέσω της Δ.Ε.Η. Δηλώνουμε ότι είμαστε αντίθετοι στην παραπάνω εισφορά η οποία πλήττει άμεσα τα λαϊκά εισοδήματα, θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους φορείς που είναι αντίθετοι στην εισφορά και δεν θα συμμετάσχουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια κατακερματίζει τους συμπολίτες μας.

    ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας και οποιαδήποτε συμμετοχή σε εργασίες διακοπής της ηλεκτρικής παροχής.

    Συνδιάσκεψη Προεδρείων Συνδέσμων Εργοληπτών Δημοσίων
    Δράμα 10 Δεκεμβρίου 2011

    πηγή: RedNotebook

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***