Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

Θέλεις πόλεμο, Ανθρωπάκο;

Αναδημοσίευση από το ιστολόγιο AtticaVoice

Σε ξέρω καλά, Ανθρωπάκο, που παριστάνεις τον πατριώτη. Δεν αγαπάς την πατρίδα σου, Ανθρωπάκο. Στην πραγματικότητα δεν αγαπάς τίποτα, ούτε καν τον εαυτό σου. «Εσύ, στους αιώνες των αιώνων, θα κρεμάς Γιαπωνέζους κατασκόπους, Αμερικανούς αεροπόρους, Ρωσίδες χωρικές, Γερμανούς αξιωματικούς, Άγγλους αναρχικούς και Έλληνες κομμουνιστές. Θα τους τουφεκίζεις, θα τους σιγοψήνεις στην ηλεκτρική καρέκλα ή θα τους χώνεις στο θάλαμο αερίων. Τίποτα, όμως, απ΄ όλα αυτά δεν πρόκειται να βελτιώσει τη σωματική και πνευματική σου δυσκοιλιότητα, τη σεξουαλική σου ανικανότητα, τους ρευματισμούς ή τη διανοητική σου διαταραχή. Οι βανδαλισμοί δεν πρόκειται να σε βγάλουν απ’ το βούρκο. Εξέτασε βαθιά τον εαυτό σου, Ανθρωπάκο. Αυτή είναι η μόνη σου ελπίδα» ... απόσπασμα από το Άκου Ανθρωπάκο, του Β. Ράιχ.

Εδώ και χρόνια διεξάγεται μια συζήτηση για τις μαθητικές παρελάσεις και το ενδεχόμενο κατάργησης ενός αναχρονιστικού θεσμού που υποχρεώνει μικρά παιδιά σε μίμηση στρατιωτικών σχηματισμών. Αντί, όμως, να κάνουμε ως κοινωνία το απαραίτητο βήμα προς το μέλλον και να διδάξουμε στα παιδιά την αδιαπραγμάτευτη αξία της ειρήνης, αποφασίζουμε το πισωγύρισμα στο παρελθόν και στο σκοτάδι.

Εδώ και λίγα χρόνια, —με ευθύνη τοπικών δημοτικών αρχόντων— οι μαθητικές παρελάσεις υφίστανται την παρείσφρηση οργανωμένων ομάδων που χωρίς καν να είναι στρατιώτες, ντύνονται με στρατιωτικές στολές και παρελαύνουν κραυγάζοντας δίπλα σε παιδιά δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων και σε ανυποψίαστους πολίτες που συνοδεύουν τα παιδιά τους σε μια υποτιθέμενη σχολική εκδήλωση.


Στο δήμο Αργυρούπολης Ελληνικού μια τέτοια ομάδα, που αυτοαποκαλείται «Ο.Δ.Ε.Υ.Ω. - Ομάδα Δυναμικών Εξορμήσεων Υψίστης Ωφελείας» παρέλασε φωνάζοντας συνθήματα για τα ΟΥΚ και τη Μακεδονία. Σύμφωνα με δημοσίευμα του tvxs.gr, η ομάδα αυτή έχει στο ενεργητικό της αρκετές αξιοσημείωτες παρεμβάσεις, όπως η κατάληψη ενός χώρου στο Βοτανικό, όπου επρόκειτο να αναγερθεί ισλαμικό τέμενος καθώς και η περιφρούρηση των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία. Αναφέρεται, επίσης, ότι η ομάδα αυτή έχει πραγματοποιήσει στρατιωτικού τύπου ασκήσεις, όπως η ανακατάληψη ενός κτιρίου που σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης έχει δεχθεί επίθεση από μουσουλμάνους τρομοκράτες.


Αν αυτό δεν λέγεται αντιποίηση αρχής, πώς λέγεται; Και ποιο είναι επίσης το σκεπτικό όσων ανθρώπων προσκαλούν αυτές τις ομάδες που παριστάνουν τους στρατιώτες και τους πατριώτες; Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο δήμαρχος Αργυρούπολης-Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος όχι μόνο δεν συνειδητοποιεί τους κινδύνους που εγκυμονεί η παρουσία αυτών των οργανωμένων ακροδεξιών και ρατσιστικών ομάδων ανάμεσα στους πολίτες, αλλά προχωράει παραπέρα και, με μια εμετική ανακοίνωση που θα μπορούσε κάλλιστα να είχε συνταχθεί στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, υποστηρίζει την επιλογή του με υπερηφάνεια:

«Η ομάδα των Εφέδρων που τίμησαν την πόλη μας με την παρουσία τους, καταχειροκροτήθηκαν από τους χιλιάδες συμπολίτες μας, ιδίως όταν τραγούδησαν περήφανα το “Μακεδονία Ξακουστή”. Αυτό βέβαια ενόχλησε κάποιους εθνομηδενιστές της πόλης μας οι οποίοι είναι λάτρεις των Σκοπιανών, και ονειρευόντουσαν το αεροδρόμιο του Ελληνικού να γίνει ένα γιγάντιο Ηot–Spot παράνομων μεταναστών όπως αυτό της Μόριας, στην Λέσβο.
Τους ενοχλεί και η Ελληνική Σημαία βρίζοντας τον Δήμαρχο με ψεύτικα προφίλ, ότι έγινε, λένε και “φασίστας,” επειδή έντυσε με την γαλανόλευκη σημαία το δημαρχείο. Εσείς να βάζετε την Ημισέληνο όταν έρθετε στα πράγματα που ευτυχώς θα αργήσει πολύ η μέρα αυτή για το καλό του τόπου μας.»



Δυστυχώς, οι ομάδες αυτές δεν παρέλασαν μόνο στην Αργυρούπολη, αλλά και σε άλλες περιοχές. Παρέλασαν και στη Ραφήνα, καλεσμένοι ενός δημάρχου που έπρεπε —αν διέθετε έστω και ένα ελάχιστο ψήγμα ευαισθησίας και αξιοπρέπειας— να είχε παραιτηθεί αμέσως μετά τη φονική φωτιά του Ιουλίου. Αντί αυτού, παραμένει στη θέση του σα να μην έχει συμβεί τίποτε, ανεβαίνει με θράσος και αναισθησία στην εξέδρα των επισήμων, φωτογραφίζεται με καμάρι και στήνει ένα βολικό γι’ αυτόν «πατριωτικό» σκηνικό, ελπίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα αποσπάσει την προσοχή του κόσμου από τις τρομερές ευθύνες του.


Άλλωστε σ' αυτή τη χώρα το εμπόριο πατρίδας και η πλειοδοσία σε πατριωτική ρητορική αποτελούσαν το καλύτερο διαβατήριο για την πρόσβαση στην εξουσία και την κοινωνική ανέλιξη. Ποιος έδινε σημασία για το πόσο αληθινή ήταν η αγάπη για την πατρίδα όλων αυτών που αυτοαποκαλούνταν πατριώτες και εθνικόφρονες και την ίδια στιγμή συνεργάζονταν με τους ξένους κατακτητές, προσκυνούσαν ξένους βασιλιάδες και υπάκουγαν στις εντολές των ξένων αφεντικών τους;

"Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις", συνήθιζε να λέει ο Τσαρούχης και γι αυτό "ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων" όπως ευφυώς είχε πει κάποτε ο Βρετανός συγγραφέας Σάμιουελ Τζόνσον.

Πηγή: AtticaVoice

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***