Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

[αφίσα] Ούτε σπιθαμή γης σε ρατσιστές και φασίστες

Επειδή τα υδατορέματα χωρίζονται σε δύο είδη, σε εκείνα που ξεπλένουν τον φασισμό και σε εκείνα που τον πνίγουν, και επειδή το ρέμα Δασαμάρι ανήκει στο δεύτερο είδος... δημοσιεύουμε αφίσα και κείμενο που διακινούνται στις περιοχές μας από αντιφασίστριες και αντιφασίστες.

Ούτε σπιθαμή γης στους/στις φασίστες/ριες

Νοέμβρης 2019

Οι φασίστες/ριες συνεχίζουν να επιτίθενται σε αγωνιζόμενο κόσμο, σε πρόσφυγες και μετανάστες/ριες. Συνεχίζουν στα σκοτάδια, και εδώ όπως και σε όλη τη χώρα.

Στον Γέρακα, το βράδυ της 28ης Οκτώβρη φασίστες/ριες επιτέθηκαν με μαχαίρι σε μέλος της ΚΝΕ που τον περίμεναν έξω από το σπίτι του. Έχοντάς τον στοχοποιήσει λόγω της πολιτικής του δράσης στις γειτονιές μας, τον μαχαίρωσαν στο χέρι με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο νοσοκομείο. Χαρακτηριστική είναι η στάση του αστυνομικού τμήματος της περιοχής, όπου αρχικά αρνήθηκαν να καταγράψουν το γεγονός που τους/τις καταγγέλθηκε, και μόνο μετά από περισσότερη πίεση συγκεντρωμένων αναγκάστηκαν να το καταγράψουν. Αυτοί/ές οι φασίστες/ριες-τραμπούκοι είναι γνωστοί/ές στην αστυνομία, καθώς έγιναν και καταγγελίες, όμως η τελευταία όχι μόνο αδιαφορεί, αλλά τους/τις συγκαλύπτει προκλητικά.


Aυτό δεν είναι το μόνο γεγονός που προδίδει τη συνέχιση της δράσης ενός φασιστικού-ρατσιστικού πόλου που αναζητεί συνεχώς ριζώματα στην κοινωνία. Τα συμπτώματα είναι δυστυχώς πολλά. Οι στεγαστικές καταλήψεις προσφύγων και μεταναστών/ριών εκκενώνονται από τις δυνάμεις καταστολής, για να τους/τις κλείσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Όσοι/ες καταφέρουν να ξεφύγουν από τα στρατόπεδα, δύσκολα θα μπορέσουν να ενταχτούν στον κοινωνικό ιστό, καθώς το κράτος τους/τις στερεί το δικαίωμα στην υγεία (μη χορήγηση ΑΜΚΑ), το δικαίωμα στην παιδεία και στην εργασία. Η φασιστική επίθεση με μαχαίρι σε ιρανό μαθητή, οι προκλήσεις έξω από στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων όπως στα Διαβατά, οι ρατσιστικές αντιδράσεις στα Βρασνά και αλλού όπου αποπειράθηκαν να εμποδίσουν την εγκατάσταση μεταναστών/ριών, είναι μερικά από τα ντροπιαστικά περιστατικά μίσους. Αντίστοιχα και στις περιοχές μας, όταν ανακοινώθηκε ότι πρόκειται να εγκατασταθούν πρόσφυγες στο Γέρακα και στα Μελίσσια, τοπικοί φορείς και τοπικά μέσα ενημέρωσης (ή εξαγρίωσης) δημιούργησαν ένα ξενοφοβικό κλίμα με απάνθρωπες κραυγές, με ισχυρισμούς του τύπου «θα μας βιάσουν και θα μας κλέψουν» ή με προφάσεις ότι τα επιλεγμένα κτίρια είναι ακατάλληλα ή ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς κ.λπ. Ανυπόστατες βλακείες που τις αναπαράγουν εύκολα και άκριτα ορισμένοι/ες, οι οποίοι/ες αποδέχονται να εγκλειστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ολόκληροι πληθυσμοί που ξεφεύγουν με κίνδυνο της ζωής τους από τους πολέμους και τη φτώχεια που προκαλεί η εκμετάλλευση των χωρών τους. Αποδέχονται πρακτικές ναζιστικές που έχουν καταδικαστεί από την ιστορία και από κάθε άνθρωπο που δεν έχει απωλέσει την ανθρωπιά του.

Είναι φανερό ότι οι ακροδεξιές και ξενοφοβικές ιδέες εξαπλώνονται, ενώ η ρατσιστική-φασιστική πολιτική της κυβέρνησης, με τη βοήθεια των μέσων προπαγάνδας, επιδιώκει κοινωνική νομιμοποίηση.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Να αντεπιτεθούμε σε όλο αυτό το εθνικιστικό-ρατσιστικό παραλήρημα, να υπερασπιστούμε μαχητικά τις γειτονιές μας. Να ζήσουμε μαζί, ντόπιοι/ες και μετανάστες/ριες, στις ίδιες γειτονιές, στα ίδια σχολεία, στις ίδιες δουλειές. Να παλέψουμε μαζί για ζωή με αξιοπρέπεια, ενάντια στην άγρια εκμετάλλευση στους χώρους δουλειάς και στην αγριότητα του κοινωνικού καννιβαλισμού.

Ντόπιοι/ες και μετανάστες/ριες μαζί,
τσακίζουμε φασίστες/ριες, ρατσιστές/ριες, νεοναζί

Αντιεθνικιστική Αντιφασιστική Πρωτοβουλία στην Ανατολική Αττική
antifanattiki@riseup.net

1 σχόλιο :

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***