Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

Πώς να κρύψεις τον φασίστα που έχεις μέσα σου;

Αναδημοσιεύουμε άρθρο της ιστοσελίδας Attica Voice για «την πρώτη δουλειά που θα κάνει τη Δευτέρα και την πρώτη υπογραφή που θα βάλει» ο τοπικός δικτατορίσκος.


Δεν πέσαμε από τα σύννεφα όταν πήρε έναν κόφτη και πήγε με ύφος αδιαμφισβήτητου δυνάστη και ιδιοκτήτη του τόπου, να κόψει τις αλυσίδες που έβαλαν οι μαθητές του Γυμνασίου στο Πικέρμι στις 6/12/18 στην εξώθυρα του σχολείου, για να προστατέψουν την κατάληψή τους.

Δεν μας έπεσε το στερέωμα της γελοιότητας που έχει εγκαταστήσει στον υπό διάλυση τόπο, στο κεφάλι, με όλα αυτά τα πλήγματα που έχει καταφέρει στον τόπο με χειραγωγημένες και κατασκευασμένες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων και διαφόρων εξευτελισμένων και απαξιωμένων πια, επιτροπών.

Ούτε η ξεφτίλα μας ξένισε, με την βαρβαρότητα και την απανθρωπιά που βασίλευαν στα κατ’ ευφημισμό αποκαλούμενα «δημοτικά καταφύγια ζώων».

Ακόμα και όταν άρχισε να διαδίδει ψευτικες ειδήσεις, αυτός και οι κολαούζοι του, προσβλητικές για τους μαθητές της περιοχής που είχε την ατυχία να πέσει στα νύχια του.

Ούτε όταν, κρυμμένος πίσω από θάμνους, τράβηξε φωτογραφία έναν πατέρα που έπαιζε μπάλα με το μικρό γιο του σε ένα από τα ανοιχτά γήπεδα του δήμου και την κοινοποίησε δημόσια, ως καταδότης, με τη μέγιστη κατηγορία πως αυτοί οι δύο άνθρωποι παραβιάζουν τα μέτρα για την πρόληψη της πανδημίας


Δεν μας εξέπληξε ούτε και η χωροφυλακίστικη απαγόρευση της μπάλας στην πλατεία, την οποία φρόντισε να διαδώσει το βασικό φερέφωνο, το οποίο μας επεσήμανε με περισσό ζήλο την ...πινακίδα του "Βοναπάρτη της Ραφήνας".


Δεν μας εξέπληξε ούτε όταν, θέλοντας να δικαιολογήσει την απόφαση να τοποθετηθεί προτομή του Βενιζέλου στη μικρή πλατεία δίπλα από το Ταχυδρομείο, εκεί όπου θα έπρεπε τιμής ένεκεν να τοποθετηθεί η προτομή του Δημήτρη Θεοχάρη, του ανθρώπου που έκανε τις ανασκαφές στην περιοχή, έβγαλε ανακοίνωση με ύφος ιστορικού‑αρχαιολόγου λέγοντας ούτε λίγο ούτε πολύ, πως πριν από το Βενιζέλο τα σύνορα του ελληνικού κράτους έφταναν μέχρι τη Λαμία, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα αφού το θέμα ήταν άλλο.


Ο κατάλογος του φασισμού που πνίγει τον τόπο είναι πολύ μεγάλος. Δεν χωράει σε μία δική μας ανάρτηση. Ούτε σε μία ανάρτηση‑πλυντήριο σε εκείνα τα μέσα που σπέρνουν κι άλλο φασισμό και ξεπλένουν και αρωματίζουν τον φασίστα.

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα με όλον αυτόν τον φασισμό που αποπνέει κάθε ενέργειά του, κάθε πράξη του. Δεν μας ξενίζει πια, ούτε ο αυταρχισμός που βρίσκεται μέσα στην αγραμματοσύνη του και την αναισθησία του απέναντι σε μία κοινωνία που δυστυχεί και υποφέρει από έλλειψη δημοκρατίας, περισσότερο από ποτέ, τα τελευταία 50 χρόνια.

Μπορεί να το ξέρουμε καλά, πως ο φασίστας δεν γίνεται να κρυφτεί, αλλά δεν γίνεται να το δεχόμαστε κιόλας ως κάτι φυσιολογικό. Το ότι ένας φασίστας θεωρεί τον τόπο τσιφλίκι του και συμπεριφέρεται αναλόγως, δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό. Δεν γίνεται να δεχόμαστε τον φασισμό του κάθε βοναπαρτίσκου που θεωρεί πως είναι ιδιοκτήτης της γης και της ζωής.

Τελευταίο περιστατικό, σχετικό με τη δράση του βοναπαρτίσκου της Ραφήνας ήταν μία κατάπτυστη ανάρτησή του, σχετικά με πανό που ανάρτησε η Ορίτζιναλ της Ραφήνας για να εκφράσει τη συμπαράστασή της στον κρατούμενο απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο βοναπαρτίσκος έβγαλε δόντια και απείλησε (προσέξτε το ύφος αφεντικού που είναι διάχυτο στην ανάρτηση).


«Για την απαράδεκτη και παράνομη ανάρτηση πανό στα γραφεία του τοπικού συνδέσμου της ομάδας της ΑΕΚ που βεβηλώνουν την ιστορία της ομάδας και των ανθρώπων που μοχθούν στη διοίκησή της, - πάρα το γεγονός ότι ήδη έχει κατέβει- ο δημος Ραφηνας-Πικερμίου θα επιβάλλει πρόστιμο.
Η πρώτη δουλειά που θα κάνω τη Δευτέρα και η πρώτη υπογραφή που θα βάλω.
Αναμένω και την επίσημη συγνώμη για την απαράδεκτη από αθλητικο σύνδεσμο ανάρτηση, αλλότρια με τους σκοπούς του.»


Αυτό ήταν. Το τερμάτισε!

• Από πού και ως πού είναι απαράδεκτη και παράνομη η ανάρτηση πανό σε ιδιωτικό χώρο; Και αν είναι για τον Ναπολέοντα, ας κρατήσει τη γνώμη του για τον ίδιο και τους φίλους του, που σήμερα εκτίουν την ποινή τους στη φυλακή. Ίσως να μπορέσει να βρει για να ρωτήσει και τον Χρ. Παππά, που φημολογείται πως βρίσκεται και στη Ραφήνα (επειδή ενδεχομένως στη Ραφήνα γύριζε και ο Δεβελέγκος).


• Γιατί βεβηλώνει το πανό την ιστορία μίας ομάδας που είναι και θέλει να χαρακτηρίζεται ως λαϊκή ομάδα; Το ότι ασχολείται η αφεντιά του μαζί της είναι ό,τι πιο προσβλητικό, για την ομάδα και τον κόσμο της.

• Πρώτη του δουλειά θα είναι το πρόστιμο; Μπράβο μεγάλε Ναπολέοντα. Δεν φτάνει που δεν σέβεσαι την ίδια την ομάδα και τον κόσμο της, προχωράς και σε κατάχρηση εξουσίας για να τους τιμωρήσεις. Μάθε πως τελικά τον εαυτό σου θα τιμωρήσεις και κανέναν άλλο. Δεν χρειάζεται να στο εξηγήσουμε περισσότερο. Ρώτα τους "επικοινωνιολόγους" σου.

• Αναμένει και συγγνώμη. Ως τι; Με ποια ιδιότητα αξιώνει συγγνώμη και για τι;

Το έφτασε στο μη περαιτέρω. Η εγωπάθεια και η θυμική αντίδραση που αυτή γεννά είναι αποκαλυπτική του χαρακτήρα, της ποιότητας και του ήθους των ανθρώπων. Αρχή άνδρα δείκνυσι μεγάλε Ναπολέοντα της Ραφηνας.

Τέσσερα χρόνια έχουμε υποστεί πολλά. Έχουμε ζήσει τον φασισμό του ενός να εξαπλώνεται σαν δηλητήριο στον τόπο.

Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τον φασισμό στην πόρτα του σπιτιού μας; Αν δεν καταλαβαίνουμε πως σύντομα θα έρθει και η σειρά μας γιατί διαφωνούμε, γιατί αντιδράμε, γιατί δεν αντέχουμε τον αυταρχισμό, τότε είμαστε καταδικασμένοι να υποστούμε τις συνέπειες της αδιαφορίας μας, της ανοχής μας.

Είτε είναι εξαγορασμένη είτε είναι από αθωότητα.

Γυμνάσιο Πικερμίου, 6 Δεκεμβρίου 2018

Δεν μπορούμε, στο σημείο αυτό, να μην αναφερθούμε και στην απαράδεκτη στάση των περισσότερων τοπικών μέσων, κάποια από τα οποία μεταφέρουν με ουδέτερο τρόπο μια είδηση που αποδεικνύει πως ο βοναπαρτίσκος έχει πάθει σύγχυση ρόλου και αρμοδιοτήτων, ενώ κάποιο άλλο παίρνει τη θέση του δημάρχου και αποφαίνεται πως η τοποθέτηση του πανό διχάζει την τοπική κοινωνία. Το μέσο αυτό, που ας μην ξεχνάμε ήταν ένα από τα μέσα που χρηματοδοτήθηκαν από τη λίστα Πέτσα με 1000 ευρώ, θεωρεί πως η ελεύθερη έκφραση μιας άποψης αποτελεί αιτία διχασμού. Ένα εντελώς αναξιόπιστο, αποδεδειγμένα χρηματιζόμενο μέσο ασκεί προπαγάνδα και αξιώνει ...αξιοπιστία.


Και αφού έκανε ό,τι έκανε ως κακέκτυπο τοπικού βοναπάρτη, αφού αντελήφθη πως υπερέβη τα εσκαμμένα και κάθε όριο λογικής και ευθύνης, προκειμένου να εκμαιεύσει και τον οίκτο του κόσμου, άρχισε τους συνήθεις μυκτηρισμούς του και έβαλε τα κλάματα αφού «ανακάλυψε» πως …απειλούν τη ζωή του. Φρόντισε μάλιστα να αναθέσει και τη σχετική διάδοση στα φερέφωνά του.


Πιο αναξιοπρεπής δηλαδή ….πεθαίνεις! Πιο ψεύτης δεν γίνεται.

Για να μπαίνουν όμως και τα πράγματα στη θέση τους. Να ξέρουμε ποιος είναι με ποιον και τι είναι ο καθένας. Δεν γίνεται να μην απαιτήσουμε από την Τοπική Ομάδα Μελών του Σύριζα να πάρει θέση για τις αλλεπάλληλες θεσμικές εκτροπές του εκλεκτού τους. Εκτός αν οι κινήσεις του έχουν την έγκρισή της. Όπως και να έχει, τα μέλη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ χρωστάνε μία απάντηση στην τοπική κοινωνία, σε κάθε περίπτωση, και δεν μπορούν να προσποιούνται τους αμέτοχους, ούτε τους «ουδέτερους».
Πηγή: Attica Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***