Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

2o Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ραφήνας 2021

Για συνεχή ενημέρωση και πρόγραμμα του φεστιβάλ ταινιών δείτε τη σελίδα του Ciné Σχολειό Πικερμίου.

Το νεογνό του 2020, το διήμερο φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους που έγινε στη Ραφήνα, πέρυσι το Σεπτέμβρη, κάνει πλέον τα πρώτα του βήματα. Μεγάλωσε κατά ένα χρόνο και μία ημέρα. Έρχεται το 2021, τριήμερο πια, πιο ώριμο και πιο φιλόδοξο.

Το "2ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Ραφήνας" είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους ανήσυχους κινηματογραφόφιλους και να τους υποσχεθεί ένα γεμάτο τριήμερο κινηματογραφικής απόλαυσης.

Από την Παρασκευή 24/9 έως και την Κυριακή 26/9, η οθόνη του κινηματογράφου Αελλώ της Ραφήνας (Ελ.Βενιζέλου 12) θα φιλοξενήσει ταινίες μικρού μήκους ποικίλης θεματολογίας από όλο τον κόσμο, που αποτυπώνουν τους σύγχρονους προβληματισμούς.

Την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 24/9, θα προβληθούν επιλεγμένες ελληνικές ταινίες από το παγκόσμιας ακτινοβολίας Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας του 2020.

Τη δεύτερη ημέρα, Σάββατο 25/9, θα προβληθούν επιλεγμένες διεθνείς ταινίες από το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo, ένα καταξιωμένο ετήσιο φεστιβάλ με πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες που έχουν αποσπάσει διακρίσεις στα μεγαλύτερα παγκόσμια φεστιβάλ.

Την τρίτη ημέρα, Κυριακή 26/9, θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες από το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκος Positively Different, ένα φεστιβάλ που πέραν των άλλων έχει ως στόχο την εξοικείωση του κοινού με θέματα διακρίσεων και καταπίεσης ατόμων και κοινοτήτων που πέφτουν στις χαραμάδες της εκπροσώπησης των σύγχρονων πολιτειών.

(περισσότερες πληροφορίες στο fb event «Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Ραφήνας»)

Η διοργάνωση ανήκει σε τρεις δραστήριες συλλογικότητες του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου: την «Κινηματογραφική Λέσχη Cine Σχολειό», τον «Εξωραϊστικό Σύλλογο Νηρέα» και την «Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας». H atticavoice στηρίζει και βοηθά με τον τρόπο της τη διοργάνωση αυτού του φιλόδοξου φεστιβάλ.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη, χωρίς εισιτήριο. Οπωσδήποτε, όμως, θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη μια ελεύθερη και εθελοντική συνεισφορά σε κουτί που θα βρίσκεται στην είσοδο της εκδήλωσης. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας για τη συνέχιση του μακρόχρονου δικαστικού αγώνα που διεξάγει για την προστασία και τη διασφάλιση της ύπαρξης του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας.

Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προφύλαξης για τον Covid-19 που ισχύουν για τους θερινούς κινηματογράφους και τις εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους. Ώρα προσέλευσης 19:30.

Πηγή: atticavoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***