Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 30 Ιουλίου 2022

Η φυσική αναδάσωση ξεκίνησε αλλά...

Η πυρκαγιά της Πεντέλης στις 19-20 Ιουλίου 2022 έκαψε ολοσχερώς το δασικό και αναδασωτέο Δασαμάρι καθώς και τα ρέματα Βαλανάρη και Δασαμάρι. Η διερεύνηση των αιτίων και η αναζήτηση των αυτουργών (φυσικών και ηθικών) είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο. Στοιχεία συγκεντρώνονται και όταν κριθούν ικανά θα καταλογισθούν οι ευθύνες...

Η φύση αήττητη, αν και λαβωμένη, ακολουθεί τους δικούς της αιώνιους τρόπους και ρυθμούς. Η φυσική αναδάσωση στο Δασαμάρι έχει ήδη ξεκινήσει. Αδιαφορώντας για τους μακρόσυρτους χρόνους των γραφειοκρατών και τον σύντομο βιολογικό κύκλο των ανθρώπων. Αδιαφορώντας για τη μικρότητα των εχθρών του φυσικού περιβάλλοντος.

Επιμένοντας να υποβιβάσει τη φύση στο μικρό του μέγεθος, ο Δήμ(ι)ος βγήκε παγανιά για να «αναπλάσει» την καμένη περιοχή. Μεσούντος του καλοκαιρινού καύσωνα, καρατομεί καψαλισμένα αλλά υγιή δέντρα, μαζί με τα καμένα. Η πύρινη λαίλαπα δίνει σκυτάλη στην εργολαβική δενδροκτονία.


Τα καμένα δασικά οικοσυστήματα δεν «αναπλάθονται».
ΑΝΑΔΑΣΩΝΟΝΤΑΙ!

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος30/7/22, 10:58 μ.μ.

    Ο "αρπακόλλας" δήμαρχος καμένης γης, ερήμου, Ραφήνας και σεληνιακών τοπίων, αποφάσισε να αξιοποιήσει την ευκαιρία που του έδωσε η φωτιά -όπως και η φωτιά αξιοποίησε την κραυγαλέα και δεδηλωμένη από πέρυσι, αδιαφορία του δημάρχου- για τις δασικές και παραδασικές περιοχές του δήμου. Του δήμου που είχε την μαύρη τύχη (2018-2022) να τον έχει για δήμαρχο. Εχθροί του είναι η Φύση (το έχει δηλώσει άλλωστε) και τα δέντρα, ζωντανά ή επιβιώσαντα. Αφού αποκεφάλισε αρκετά ζωντανά -το έχουμε θαυμάσει από καιρό το "θείο έργο" του- άρχισε να αποκεφαλίζει και καμένα, μισοκαμένα, αλλά και επιβιώσαντα της καταστροφής. Έβαλε λοιπόν εργολάβο που εκτελεί έργα στον δήμο, ονόματι "κηποδομή" ή κάπως έτσι, να αναλάβει το "καλό έργο" της ολοκλήρωσης του έργου της φωτιάς.
    "Μα για λόγους ασφαλείας!" ακούγεται μία ένσταση από το δημαρχείο.
    Για λόγους ασφαλείας κλαδεύουμε και δεν σφάζουμε, δεν καρατομούμε. Σεβόμαστε τα δέντρα που επιβίωσαν και εξετάζουμε το σύνολο των καμένων για τη δυνατότητα τους να αναβλαστήσουν.
    Να ριζοβλαστήσουν; Να πρεμνοβλαστήσουν; Να βλαστήσουν εκ νέου οι καμένοι ιστοί;
    Πάντως όπως και να 'ναι, ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ που γιγάντωσε η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ μας να ολοκληρωθεί με ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
    Εδώ είναι Αττική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στόχος τους είναι να μην υπάρξει φυσική αναδάσωση, να μην αναγεννηθούν τα δέντρα. "Σεληνιακά τοπία" ζήταγε ο Μπουρνούς το 2018 και "γκαζόν" στις δασικές εκτάσεις... Δυστυχώς υπάρχουν και πολλοί μικρόνοες κάτοικοι της περιοχής που συμμερίζονται αυτές τις δασοβοφικές αντιλήψεις των εχθρών του δάσους και φίλων της ανάπτυξης-ανάπλασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος1/8/22, 10:53 π.μ.

    Σχόλιο από Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας:
    Κι ενώ δεκάδες κάτοικοι της Πεντέλης καταγγέλλουν το Δήμο Ραφήνας Πικερμίου για εγκληματική αδιαφορία πριν τη φωτιά (καθυστερήσεις στην αποκομιδή των κλαδεμάτων, έλλειψη σε περιπολίες πυροσβεστικών οχημάτων στην περιοχή κλπ), μετά τη φωτιά βλέπουμε μια αδικαιολογητη βιασύνη στην κοπή των δέντρων(ξεκίνησε ήδη!) και μάλιστα χωρίς αυτοψια, χωρίς μελέτη, χωρίς σχέδιο, από μια ιδιωτική εταιρία κηπουρικής της Ραφήνας!!! Έτσι θα διαχειριστούν τα καμένα???

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***