Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2022

Το Πεντελικό χρειάζεται μέτρα αποκατάστασης και όχι συναυλίες

Ανακοίνωση του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δήμου Πεντέλης

ΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Με την επιλογή τους για διοργάνωση συναυλίας στο αρχαίο λατομείο, οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Πεντελικού αναδεικνύουν την έλλειψη ενσυναίσθησης της τραγικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει το Πεντελικό και της ανάγκης αποκατάστασης της οικολογικής ισορροπίας του.

Πρόκειται για μια εκδήλωση με μονομερή αναφορά στον αρχαιολογικό χώρο και τα μάρμαρα του Πεντελικού και πλήρως αποκομμένη από το πρόβλημα της διαχρονικής περιβαλλοντικής καταστροφής του χώρου στον οποίο διεξάγεται αλλά και της πρόσφατης πυρκαγιάς με τα τραγικά της αποτελέσματα.

Μια εκδήλωση κατανάλωσης του ιστορικού χώρου και ταυτόχρονα επιδεικτικής αγνόησης των περιβαλλοντικών του διαστάσεων.

Αντί για μέτρα προστασίας και αποκατάστασης, διοργανώνονται δύο συναυλίες στο λατομείο της σπηλιάς, ανεβάζοντας, νυχτερινές ώρες, εκατοντάδες άτομα στην καρδιά του Πεντελικού, ανοίγοντας τον δρόμο για διαχρονική καθιέρωση παρόμοιων εκδηλώσεων, με βέβαιο δυσμενές περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Πεντέλης, χωρίς να παραγνωρίζει την αξία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, θεωρεί ότι οι όποιες εκδηλώσεις στο χώρο θα πρέπει όχι μόνο να μην τον επιβαρύνουν αλλά παράλληλα να συντελούν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση του κοινού–ακροατηρίου και μέσα από αυτή στην αποτελεσματική προστασία και αποκατάσταση του Πεντελικού.

Πεντέλη, 02/09/2022

Πηγή: Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δήμου Πεντέλης – «Η Πεντέλη μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***