Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

«Λαϊκή Συσπείρωση» Ραφήνας-Πικερμίου: Καταγγέλλει τη δημοτική αρχή που αρνείται να παραχωρήσει χώρο για εκδήλωση

Τη δημοτική αρχή Ραφήνας που «για ακόμα μια φορά μέσα σε προεκλογική περίοδο όπως έγινε και στις βουλευτικές εκλογές επιχειρεί να φιμώσει κάθε φωνή που δεν συμφωνεί με την αντιλαϊκή πολιτική της», καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ραφήνας-Πικερμίου.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή, στα αιτήματα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για παραχώρηση δημοτικού στεγασμένου χώρου προκειμένου να παρουσιάσει σε μια εκδήλωση τις θέσεις της και τους 45 υποψηφίους της, μπροστά στις τοπικές εκλογές για Δήμο και Περιφέρεια στις 8 Οκτώβρη, αρνήθηκε «σε έναν κατήφορο αντιδημοκρατικού αυταρχισμού».

Όπως αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση», «η απάντηση ήταν ότι υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν επιτρέπει την παραχώρηση δημοτικών κλειστών χώρων για πολιτικές ή ανάλογες εκδηλώσεις. Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις που πήραν αυτή την απόφαση.

Οι δημοτικοί χώροι, το ΚΑΠΗ, το Πνευματικό Κέντρο, οι αίθουσες εκδηλώσεων των σχολικών κτιρίων κ.ά. είναι προσβάσιμοι και φιλόξενοι σε κάθε επιχειρηματική δράση, σε κάθε άλλο φορέα, αλλά αν θέλουν οι Ραφηνιώτες και Πικερμιώτες να μαζευτούν και να μιλήσουν μπροστά στις εκλογές ή για κάποιο θέμα που τους απασχολεί στην πόλη τους, στους χώρους που φτιάχτηκαν και συντηρούνται με το δικό τους ιδρώτα και αίμα από τη φορομπηξία του Δήμου, βρίσκουν τις πόρτες κλειστές.

Προφανώς, ο κ. δήμαρχος βάζει για ακόμα μια φορά την αγαπημένη στολή, του αυταρχικού σερίφη που αγωνιά μήπως ακουστεί και καμιά άλλη φωνή πλην της δικής του, ώστε να μπορεί ανενόχλητος να συνεχίζει να χαρατσώνει με υπέρογκα τέλη τους δημότες, να εμπορευματοποιεί τους δημόσιους χώρους, απειλώντας αγωνιστές που παλεύουν για μια ανθρώπινη και αξιοπρεπή ζωή, συκοφαντώντας μαθητές (ανακρίνοντας και τους γονείς τους) και εκπαιδευτικούς που διαμαρτύρονταν για την κατάσταση στα σχολεία και για το έγκλημα στα Τέμπη.

Προφανώς ο κ. δήμαρχος φοβάται να έρθει αντιμέτωπος με μια πραγματική αντιπολίτευση που δεν θα του χαϊδεύει τα αυτιά και που δεν θα ψηφίζει μαζί του νέα ανταποδοτικά τέλη και αυξήσεις, αλλά μαζί με τους δημότες θα αντιστέκεται σε όλα τα αντιλαϊκά σχέδια, στην "ανάπτυξη" —άραγε για το συμφέρον ποιου;— και στα σχέδια που "οραματίζεται" για το λιμάνι και το Μέγα Ρέμα, που τελικά υποβαθμίζουν τη ζωή των πολλών για τα συμφέροντα των κατασκευαστικών εταιρειών και του εφοπλιστικού κεφαλαίου.

Δηλώνουμε ότι η φωνή της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα ακουστεί με κάθε τρόπο και καλούμε τον λαό στην εκδήλωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" μπροστά στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο δήμαρχο Ραφήνας Παναγιώτη Ευαγγέλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Νίκος Δάρδαλης, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφέρεια της Αττικής».

ΠΗΓΗ: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***