Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Bambooλες

Φιλοι και κατοικοι της περιοχης, μας τηλεφωνησαν για να μας καταγγειλουν τους ασυνειδητους και απολιτιστους επιχειρηματιες που προκειμενου να διαφημισουν τα εμπορευματα τους δεν υπολογιζουν τιποτα. Ουτε καν τα λιγοστα δεντρα που απομειναν στην περιοχη μας μετα τις πυρκαγιες.

Μικρο δειγμα αυτης της βαρβαρης επιχειρηματικοτητας ειναι οι ακολουθες φωτογραφιες με τις διαφημιστικες πινακιδες καρφωμενες με ατσαλοπροκες πανω στους κορμους των δεντρων.

διαφημιστικη πινακιδα καρφωμενη πανω σε πευκο στην οδο Αδαμοπουλου
(χαμηλοτερα ειναι καρφωμενη κι η οδικη σημανση!)
...και σε πλατανο στο γεφυρακι της Διωνης
Για το παρανομο της πραξης ας ασχοληθει ο Δημος Ραφηνας-Πικερμιου μιας που καθε διαφημιζομενος οφειλει να διαφημιζεται σε συγκεκριμενες θεσεις και να καταβαλει δημοτικα τελη (ως αντισταθμισμα στην τοπικη κοινωνια). Ως γνωστον η διαφημιση πανω σε δεντρα απογορευεται!

Ομως εμας μας νοιαζουν περισσοτερο τα δεντρα που πληγωνονται... Το Δασαρχειο Πεντελης ως αρμοδιος φορεας τι μετρα παιρνει;

Εμεις, δεν σκοπευουμε να μεινουμε με "καρφωμενα" χερια...

2 σχόλια :

  1. Χρίστος Μπούρος26/7/11, 11:32 π.μ.

    Προσφάτως αλλος.. ειχε βαλει πανω διαφημιστικο στο γεφυράκι της Διώνης. Στην αντίδραση μου απάντησε ότι θα αρκούσε και ένα απλό τηλεφωνο.. για να το βγαλει!
    Ισως και εδώ, ένα τηλεφώνημα από καποιον να χρειάζεται, ωστε να ξερουμε και την απάντηση του, πριν κινηθούμε αρμοδίως.
    Καλές ειναι οι πρωτοβουλίες και η έκκληση στο δήμο ή στο κράτος, αλλά και η προσωπική δράση πολλές φορές ειναι και απαραίτητη και αποτελεσματική.
    Σαν "Δασαμάρι S.O.S." το ξέρετε αυτό καλύτερα απο εμένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πηνελόπη26/7/11, 12:01 μ.μ.

    Συμφωνώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να προσπαθούν να συμφωνούν τους κανόνες κοινωνικής συνύπαρξης μεταξύ τους. Και όταν κάποιοι τους παραβιάζουν, να επανορθώνουν. Τηλεφώνησα λοιπόν στο κατάστημα την περασμένη Τρίτη. Μία κυρία φάνηκε να καταλαβαίνει ότι δεν συμφέρει το κατάστημα να εξοργίζει τους κατοίκους-υποψήφιους πελάτες του με την κατάχρηση του δημόσιου χώρου και τη συγκεκριμένη ακρότητα. Με διαβεβαίωσε ότι θα στείλουν άνθρωπο να κατεβάσει/ ξεκαρφώσει τις πινακίδες από τα δέντρα. Μία εβδομάδα μετά δεν έχουν κάνει τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***