Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Νυχτερινή πεζοπορία με πανσέληνο


Το εθελοντικό σωματείο Πεντέλη 2.0 Social Polis διοργανώνει μια πεζοπορία στο Πεντελικό βουνό την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015, κάτω από την πανσέληνο.

Η συγκεκριμένη διαδρομή, μήκους 7.50 χιλιομέτρων θα κινηθεί σε ανηφορικά αλλά και κατηφορικά μονοπάτια με ενδιάμεσες στάσεις στα εκκλησάκια «Άγιος Ιωάννης» και «Άγιοι Ασώματοι».

Η διαδρομή είναι προσιτή σε όλους αρκεί να υπάρχει ένα καλό επίπεδο υγείας. Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να φέρουν ελαφρύ εξοπλισμό που αποτελείται από παπούτσια trekking ή αθλητικά, φακό (κατά προτίμηση κεφαλής), μπαστούνια (baton) και ελαφρύ συμβατικό ντύσιμο ανάλογο της εποχής. Επίσης θα προτείναμε να κουβαλούν μαζί τους ένα σακίδιο με νερό ή και πρόχειρη τροφή.

Εκκίνηση: Ώρα 8:00 μ.μ., Θέση Λατομείο Μαλτέζου, Πεντέλη

Τερματισμός: Θέση Κατσουλιέρη και επιστροφή μέσω Παλιάς Πεντέλης στο σημείο εκκίνησης

Πληροφορίες: 6980 577618

2 σχόλια :

  1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

    Από Νέα Πεντέλη ή από Κηφισσιά πρέπει να πάρουμε τον περιφρειακό δρόμο που οδηγεί στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα/ραντάρ του Βουνού.Στη Διασταύρωση του Αγίου Παντελεήμονα (τρίστρατο) στρίβουμε βόρεια και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε το Βουνό.Στα 2 χλμ περίπου,το πρώτο νταμάρι είναι το Λατομείο Μαλτέζου.Θα υπάρξει σήμανση της διασταύρωσης.

    Περισσοτερες πληροφορίες: Πεντέλη 2.0 Social Polis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μερικες συμβουλες:
    - Δεν παμε στο Βουνο για να μεταφερουμε την ηχορυπανηση της καθημερινοτητας μας στα αστικα κεντρα. Δεν παμε για να μας ακουσει το Βουνο.
    - Παμε για να ακουσουμε εμεις το Βουνο, να αφουγκραστουμε τη σπαρακτικη κραυγη ενος πολλαπλα πληγωμενου οικοσυστηματος, τα θροϊσματα, τους ψιθυρους, τη βοη της νυχτας, το Βουνο να αναστεναζει...
    - Πορευομαστε σιωπηλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***