Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Πότισμα στο Δασαμάρι με τη συνδρομή του ΣΠΑΠ

  
Ένα από τα ελάχιστα παραδείγματα παραγωγικής συνεργασίας φορέων και πολιτών!
Την Δευτέρα 19 Ιουλίου κάτοικοι από τη Διώνη και το Ντράφι ποτίσαμε τα δεντράκια που είχαμε φυτέψει το χειμώνα (19/10/2009, 2/11/2009, 30/11/2009) σε καμένη δασική έκταση στο Δασαμάρι.
Ένας φορέας, ο Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού, ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και διέθεσε μια υδροφόρα, διευκολύνοντας αφάνταστα το έργο μας. Πρόκειται για το αυτονόητο. Κι όμως χρήζει διττής επισήμανσης:

1. Ναι, οι πολίτες μπορούν να πάρουν στα χέρια τους την αναγέννηση του καμένου δάσους της περιοχής τους. Μπορούν να πιέσουν τις τοπικές αρχές για την προστασία του (συντήρηση/καθαρισμό, απαγόρευση βόσκησης στα καμένα). Εν ολίγοις μπορούν να δραστηριοποιηθούν ενάντια στην υποβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους.
2. Ναι, υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου οι φορείς εκδηλώνουν μια ευφυή ευελιξία και συνεργάζονται με δημιουργικές πρωτοβουλίες πολιτών σε μια παραγωγική κατεύθυνση. Αυτές οι περιπτώσεις αξίζει να αναδεικνύονται και να επιβραβεύονται, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα όλες τις άλλες όπου οι φορείς ασχολούνται αυτιστικά με τις προσωπικές-κομματικές τους προτεραιότητες με αυτοαναφορικό τρόπο. Ευχόμαστε η αυτοαναφορά τους να γίνει και αυτοκαταστροφή τους!

  
Ευχαριστούμε τον ΣΠΑΠ για τη διάθεση της υδροφόρας καθώς και την καπετάνισσα της υδροφόρας, Μερόπη Καπετανοπούλου!

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμείς πρέπει να σας ευχαριστούμε που εμψυχώνετε και τεκμηριώνετε το σκοπό λειτουργίας μας ως περιβαλλοντικού Συνδέσμου στο πληγωμένο Πεντελικό!
    Συγχαρητήρια για το πείσμα και τον αγώνα σας που τόσο έχει ανάγκη το βουνό μας...!

    Πάντα στη διαθεσή σας,

    Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης
    Πρόεδρος Σ.Π.Α.Π.
    Δήμαρχος Πεντέλης


    Υ.Γ.: Αναρτήσαμε στις ιστοσελίδες μας τη δράση όπως μας την στείλατε, κάνοντας βεβαίως αναφορά στην πηγή.
    www.penteli.gr
    www.spap.com.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***