Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Η ιερή μπίζνα των φωτοβολταϊκών επανέρχεται με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Τις μέρες αυτές κατατίθεται από την τρικομματικη Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για το νέο «Αναπτυξιακό Νόμο», βούτυρο στο ψωμί των μονοπωλιακών ομίλων, καθώς τους παραχωρείται σε όλη την επικράτεια «ήλιος, γη και ύδωρ», ακόμη και προστατευόμενες εκτάσεις υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, προκειμένου να αυγατίσουν τα κέρδη τους.
Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται με συγκεκριμένες διατάξεις να παραμεριστούν και τα τελευταία εμπόδια που έμπαιναν για το ξεπούλημα στο κεφάλαιο μιας τεράστιας έκτασης του «προστατευόμενου» κατά τα άλλα Πεντελικού βουνού και ταυτόχρονα να αναγνωριστεί μια ευρύτερη δημόσια δασική έκταση ως εκκλησιαστική ιδιοκτησία. Υπενθυμίζεται ότι το σχέδιο προβλέπει, επένδυση ύψους 1 δισ. ευρώ, σε έκταση 16.500 στρεμμάτων, που έχει κηρυχθεί αναδασωτέα. Στην έκταση αυτή θα αναπτυχθεί το φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 300 μεγαβάτ, που θα αποτελείται από 3.500 στρέμματα καθρέφτες και στα υπόλοιπα 13.000 στρέμματα, στα ενδιάμεσα των φωτοβολταϊκών συστοιχιών, θα φυτευτούν από την εταιρεία που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου 3 εκατ. δέντρα, και αυτό είναι το τυράκι στη φάκα.
Με άλλα λόγια το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης παραδίδει βορά χιλιάδες στρέμματα του Πεντελικού στις επιχειρηματικές ορέξεις των αδηφάγων μεγαλοεπιχειρηματιών, ντόπιων και ξένων, αλλά και ουσιαστικά νομιμοποιεί και αποδίδει όλες τις διεκδικούμενες εκτάσεις από την Μονή Πεντέλης οριστικά στην νομή και κατοχή της, και άρα το αυτοδίκαιο δικαίωμα της αξιοποίησης τους, φυσικά με το προσδοκώμενο κέρδος για αυτήν.
Το νέο εγχείρημα αποτελεί τη δεύτερη φάση των προσπαθειών Μονής, Κυβερνήσεων και επίδοξων μεγαλοεπενδυτών προκειμένου να ολοκληρώσουν το αντιλαϊκό, περιβαλλοντοκτόνο έγκλημα. Ένα χρόνο πριν είχε επιχειρηθεί από την συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ να περάσει ειδική τροπολογία στη βουλή για το ίδιο ζήτημα με συμμάχους Περιφερειάρχες και τους Τοπάρχες-Δημάρχους που έκαναν το παν προκειμένου να μην διαταραχτούν οι σχέσεις Κράτους και Εκκλησίας.
Οι άμεσες λαϊκές αντιδράσεις, η εναντίωση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου Πεντέλης, και οι από κοινού κινητοποιήσεις των παρατάξεων της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Πεντέλη, Μαρούσι, Κηφισιά, οι κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις στη Βουλή (το ΚΚΕ κατέθεσε σχετική Ερώτηση για το ζήτημα αυτό, το ίδιο και οι Σύμβουλοι του στη Περιφέρεια Αττικής) εμπόδισαν τότε την ψήφιση της τροπολογίας και την υλοποίηση του σχεδίου καταστροφής του βουνού.
Όμως η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε τονίσει και τότε ότι το θέμα δεν έκλεισε παρα μόνο για λίγο, αφού η καπιταλιστική αδηφαγία στο όνομα του κέρδους δεν διακατέχεται από κανενός είδους περιβαλλοντολογικές ευαισθησίες, το αντίθετο.
Επανέρχονται λοιπόν τώρα κράτος, εκκλησία και κεφαλαιοκράτες με το υπο ψήφιση νομοσχέδιο και με διαδικασίες fast-track να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους στόχους στο όνομα της ανάπτυξης τους και σε βάρος των εργαζομένων, που τελικά θα πληρώσουν το μάρμαρο σε βάρος της υγείας τους, του περιβάλλοντος αλλά και του πενιχρού εισοδήματός τους, όσο τους έχει απομείνει. Για το τελευταίο αυτό σημειώνουμε ότι για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από τα πιο πάνω φωτοβολταϊκά, η κυβέρνηση θα δεσμευθεί, μέσω και της ΔΕΗ ΑΕ και της ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας), με μακροχρόνια συμβόλαια για την εγγυημένη απορρόφηση της παραγωγής, πληρώνοντας την κιλοβατώρα σε τιμές περίπου δεκαπλάσιες σε σχέση με το κόστος ηλεκτροπαραγωγής από το εγχώριο καύσιμο. Αυτήν την υπέρογκη διαφορά θα την πληρώνει η λαϊκή οικογένεια, σε όλη τη χώρα, με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Πέρα από αυτό θα επιβαρύνεται και με το αυξημένο τέλος για τις ΑΠΕ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).
Θεματοφύλακες αυτής της πολιτικής στο επίπεδο της Περιφέρειας οι παρατάξεις που στηρίχτηκαν από τα κόμματα της συγκυβέρνησης αλλά και οι Δήμαρχοι των δήμων γύρω από το Πεντελικό «ποιούν την νήσσαν» μια και υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική, προσδοκώντας ταυτόχρονα και την …ευλογία της «Μονής-Επιχειρηματία» ως αντίδωρο για την σιωπή τους, ακολουθώντας κατά γράμμα τη ρήση «η σιωπή είναι χρυσός».
Και βέβαια το θέμα δεν αφορά μόνο το Πεντελικό αλλά όλη την Ελλάδα, αφού το νομοσχέδιο -κόλαφος για τον εργαζόμενο λαό- θα έχει ανάλογες καταστροφικές, οικονομικές και περιβαλλοντολογικές συνέπειες σε οποιαδήποτε περιοχή που έχουν βάλει στόχο τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Μπροστά στο νέο κίνδυνο επιβάλλεται και καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν στην υλοποίηση των σχεδίων που υπονομεύουν τον τόπο τους. Να λειτουργήσουν σαν κυματοθραύστης με τον αγώνα τους ακόμα και αν στην βουλή περάσει το νομοσχέδιο. Να πούνε αγωνιστικά ΟΧΙ στην υποβάθμιση της ζωής τους.
Να δοθεί, ακόμη, ένα ΟΡΙΣΤΙΚΟ τέλος στις διεκδικήσεις της Μονής στο θέμα της ιδιοκτησίας και στις επιχειρηματικές βλέψεις της.
ΑΠΡΙΛΗΣ 2013

Κ.Κ.Ε. Κ.Ο.Β. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ-ΠΕΝΤΕΛΗΣ

πηγή: Λαϊκή Συσπείρωση Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***