Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Υπόθεση Δασαμάρι: Λυδία λίθος των περιβαλλοντικών ανησυχιών των δημοτών και των υποψηφίων

Παραθέτουμε δημοσίευση της δημοτικής κίνησης ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ:

Στις 27/2/2014 και ενώ ελάχιστοι είχαν αντιληφθεί την πραγματοποίηση, της “υπόσχεσης” από τη Σαμαροβενιζελική κυβέρνηση, “ανάπτυξης” όπως την αντιλαμβάνεται ένας συνεπής νεοφιλελεύθερος, το στέλεχος της παράταξης ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ και δημοτική σύμβουλος στον δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, Αμαλία Τόκα, κατέθεσε την παρακάτω ερώτηση:

[ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης]

Η έκπληξη ήταν μεγάλη. Προφανώς ουδείς είχε αντιληφθεί το γεγονός της εισβολής “δια του real estate” συμφερόντων, αντίθετων προς κάθε έννοια προστασίας φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Και αν είχε κάποιος κάτι υποπτευθεί, ήταν ακόμα περισσότερο πιο βουβός αφού δεν είχε καν μιλήσει.
Το ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ, τοποθετεί την υπόθεση Δασαμάρι και Apollo Capital Group, μέσα στα πρώτα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, για τον Δήμο.
Όταν όλοι συνήλθαν από την έκπληξη, άρχισαν τα δελτία τύπου και τις ανακοινώσεις αλλά, η έως τότε δράση τους ήταν στάση αδιάφορη ως προς την περιβαλλοντική επίθεση που δεχόταν ο Δήμος. Το ΜΕΤΩΠΟ ΨΗΛΑ, τοποθετεί την υπόθεση Δασαμάρι και Apollo Capital Group, μέσα στα πρώτα ζητήματα περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος, για τον Δήμο, μαζί με την υπόθεση της αποχέτευσης και της διαχείρισης των λυμάτων κατά σύγχρονο και ορθολογικό τρόπο, τις δασικές καταπατήσεις, την επιβεβλημένη εδώ και καιρό αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και την ανάπτυξη των δημόσιων χώρων στον Δήμο και τις γειτονιές του.

Επίσης, δεδομένης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης της 13ης Φεβρουαρίου 2014, για τις λεγόμενες “απλές” παραχωρήσεις όπου εντατικοποιείται και επεκτείνεται η ΚΥΑ του 2009, περιλαμβάνοντας ακόμα και παραχωρήσεις προστατευόμενων εκτάσεων (δρυμών, όχθης και αιγιαλού) με φορέα υλοποίησης της παραχώρησης τον κάθε Δήμο, με σκοπό τη διασφάλιση εσόδων, είναι θέμα άσκησης υπεύθυνης περιβαλλοντικής πολιτικής από την Δημοτική Αρχή. Το να ασκηθεί υπεύθυνη περιβαλλοντική πολιτική (που να περιλαμβάνει τόσο το φυσικό όσο και το ανθρωπογενές περιβάλλον) είναι υπόθεση των δημοτών και των σχετικών επιλογών και δράσεων, στις επερχόμενες τοπικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***