Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

Και πάλι από την πίσω πόρτα;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα, 8.3.2015
Την προγραμματισμένη της εξόρμηση, ενημέρωσης για περιβαλλοντικά ζητήματα στην περιοχή Πικερμίου, Ραφήνας και Αρτέμιδας, πραγματοποίησε το Σάββατο 7 Μαρτίου η Συντονιστική Γραμματεία της Περιφερειακής Οργάνωσης Αττικής, συνοδεία μελών του κόμματος και των επιστημονικών συμβούλων του βουλευτή Γ. Δημαρά.
Η ομάδα των Οικολόγων Πράσινων συναντήθηκε με συλλογικότητες της περιοχής - «Δασαμάρι SOS», «Εξωραϊστικός Σύλλογος Νηρέας» - επισκέφθηκε περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής αξίας που απειλούνται από καταστρεπτικές παρεμβάσεις, συζήτησε τις σχετικές προβληματικές και παρέλαβε υλικό το οποίο θα προωθήσει στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Περισσότερα μπορεί κανείς να διαβάσει εδώ ή και εδώ.

Φαίνεται πως το όψιμο και ύποπτο ως εκ του πονηρού, ενδιαφέρον του δημοτικού συμβουλίου να προλάβει τις αναρτήσεις δασικών χαρτών δεν πρόκειται να ανασχεθεί, όσα κελεύσματα και αν εκδοθούν από πολιτικούς ή οικολογικούς φορείς. Απόδειξη η πρόσκληση για Δ.Σ στις 13/3 και στις 15:30 το μεσημέρι. Με ΠΡΩΤΟ ΠΡΩΤΟ ένα περίεργο θέμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, σας καλεί τη Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015 και ώρα 15:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος σε συνεδρίαση για να συζητηθεί και να ληφθεί απόφαση για το κάτωθι θέμα:
1. Λήψη απόφασης σχετικά με έγκριση μελέτης «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΕ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΟΡΙΑ αρθ. 35 Ν.3937/2011».

κ.λπ.

δηλαδή, με τη λογική που θέτει τα θέματα το ΔΣ και ο δήμαρχος (οι οποίοι προσδιόριζαν στο τελευταίο ΔΣ το Δασαμάρι, φερ' ειπείν, ως "οικισμό στερούμενο νομιμοποίησης") μάλλον θα προσπαθήσουν να κυρώσουν ως κοινόχρηστους χώρους σε ΜΗ ΚΥΡΩΜΕΝΕΣ ως "οικισμούς" περιοχές, πάλι κάτι περιοχές σαν το Δασαμάρι.

Επειδή δεν προσδιορίζει τίποτα η πρόσκληση (είναι τυχαία η έλλειψη διαφάνειας;), πολύ φοβάμαι πως πρόκειται για ακόμα μία απόπειρα λαθροχειρίας.

Ελπίζω να έχει απομείνει ένα μικρό δείγμα ευαισθησίας στους απαρτίζοντες το ΔΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***