Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΠΕΔΔΥ: «Αντι-Συνταγματικά εκτρώματα στη Βουλή…»


6-11-2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Αντι-Συνταγματικά εκτρώματα στη Βουλή…»

Η Ένωση μας είχε τοποθετηθεί με δελτίο τύπου με αφορμή τις «αντιδράσεις» στις αρχές Οκτωβρίου διαφόρων «θεσμικών» εκπροσώπων, οι οποίοι αντιδρούσαν στις κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κτισμάτων στην Ανατολική Αττική, για τα οποία υπήρχαν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες τους είχαν παραδώσει τα κτίσματα στο δημόσιο για να κατεδαφιστούν.

Προφανώς η «λαϊκή αντίδραση» και οι άθλιες μεθοδεύσεις αυτοδιοικητικών κύκλων και Κυβερνητικών βουλευτών, είχαν αποτέλεσμα…

Έτσι σήμερα είδαμε να κατατίθεται στη Βουλή από τον Αρμόδιο για το περιβάλλον Υπουργό κ. Τσιρώνη, τροπολογία για την αναστολή των κατεδαφίσεων αυθαιρέτων σε δάση και δασικές εκτάσεις για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις. Αυτή την τροπολογία που επισημαίνουμε ότι κατατέθηκε με τον πιο προσχηματικό και ψευδεπίγραφο τρόπο (ως προς το περιεχόμενο και την αιτιολόγησή της) και υποτιμά την ιστορία και το έργο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, η Ένωσή μας τη χαρακτηρίζει αντι-συνταγματικό έκτρωμα που στρέφεται απευθείας κατά της λειτουργίας του Κράτους και των θεσμικών του λειτουργιών.

Κανένας επιστημονικός, επιμελητηριακός, συνδικαλιστικός ή περιβαλλοντικός φορέας, δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό τον τρόπο διακυβέρνησης που φτάνει να χρησιμοποιεί κάθε μέσο, όπως «σικέ αντιδράσεις αυθαιρετούχων», μιας και τα αυθαίρετα είχαν παραδοθεί από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες για κατεδάφιση, ή ακόμη και μαθητές σχολείων για να καταδειχτεί δήθεν το «μέγεθος της κοινωνικής αντίδρασης», και να επιβληθεί ως πολιτική λύση η αναστολή στη βουλή νομίμων διαδικασιών που είναι αποτέλεσμα της λειτουργίας του ίδιου του Κράτους.

Σήμερα έπεσαν οι μάσκες και ξεδιπλώθηκε η χειρότερη πλευρά της σύγχρονης πολιτικής υποκρισίας. Αναβίωσαν με ευθύνη της Κυβέρνησης οι χειρότερες πρακτικές του πελατειακού, άνομου και χωρίς ασφάλεια δικαίου για τον νομοταγή πολίτη, κράτους … Οφείλει ο πρωθυπουργός και οι Υπουργοί να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους. Αν δηλαδή επιθυμούν να συντηρήσουν με αυτές τις αντισυνταγματικές τροπολογίες τη «λαϊκή διαφθορά» και να απαξιώσουν με το χειρότερο τρόπο τη διοίκηση και τη δικαιοσύνη.

Αν η τροπολογία αυτή ψηφιστεί θα στιγματιστεί με τον πιο αρνητικό τρόπο η συγκεκριμένη Κυβέρνηση – που ήδη και μόνο από τις προθέσεις και τη μεθόδευση που ακολουθήθηκε έχει στιγματιστεί.

Η Ένωσή μας θεωρεί ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε να αντιμετωπίσουμε τέτοιες πρακτικές. Υπενθυμίζουμε ότι αντιδράσαμε σε κάθε αποσπασματική διάταξη ή νομοθετική πρωτοβουλία αυτού του περιεχομένου. Στην Π.Ε.Δ.Δ.Υ. συνδέουμε αυτές τις πρακτικές με την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων (μιας και οι καταπατητές εκτάσεων του δημοσίου είναι ιδιώτες) ή πολιτικών σκοπιμοτήτων, που δυστυχώς στρέφονται σε βάρος της προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος αλλά και του Δημοσίου συμφέροντος.

Καλούμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας να αποσύρει όχι μόνο την τροπολογία της ντροπής για τα αυθαίρετα, αλλά να αποσύρει άμεσα και τους πολιτικούς εμπνευστές αυτών των μεθοδεύσεων που προσβάλλουν το πολιτικό σύστημα.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***