Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Ο Βαλανάρης προσελκύει το ενδιαφέρον περιβαλλοντικών οργανώσεων

Τις ομορφιές του Βαλανάρη γνώρισαν τα μέλη της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης στην εκδρομή που έκαναν το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στο Πικέρμι και τη Ραφήνα.


Η περιήγηση στο ρέμα ξεκίνησε στο σημείο της συμβολής του Βαλανάρη με το ρέμα Δασαμάρι και περιέλαβε πεζοπορία δίπλα στο ρέμα μέχρι το πέτρινο γεφυράκι και τον Νερόμυλο καθώς και επίσκεψη στον δίδυμο καταρράκτη του Βαλανάρη. Τους εκδρομείς της ΕΕΠΦ υποδέχτηκαν φίλοι της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας πολιτών Δασαμάρι S.O.S., τους ξενάγησαν στη φύση του Πικερμίου και τους ενημέρωσαν για τις απειλές που δέχεται η δασική και αναδασωτέα έκταση Δασαμάρι καθώς και τα ρέματα Βαλανάρης και Δασαμάρι που την οριοθετούν, από ιδιωτικά συμφέροντα ή από τις καταστρεπτικές παρεμβάσεις και σχέδια του Δήμου Ραφήνας και της Περιφέρειας Αττικής.


Η μέρα πλαισιώθηκε με επίσκεψη στην έκθεση παλαιοντολογικών ευρημάτων Πικερμίου και ξενάγηση από τον Γεώργιο Θεοδώρου, Καθηγητή Παλαιοντολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμπληρώθηκε δε με βόλτα στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος στη Ραφήνα και πεζοπορία ως την παραλία Μαρίκες και το Ασκηταριό με ξενάγηση από τον βιολόγο Αντώνη Λαζαρή.



Η εκδρομή ολοκληρώθηκε, εξ ίσου ευχάριστα, με φαγοπότι στη γωνιά του Τόρβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***