Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Αμήν... ομοίως και για τη Διώνη!

Στην Πεντέλη η Ανθούσα και το Ντράφι με το νέο Καλλικράτη


Φουντώνουν τα σενάρια για τη νέα χωρόθετηση της Ανθούσας και του Ντραφίου, με τις αλλαγές στον Καλλικράτη που σχεδιάζει το Υπουργείο Εσωτερικών και για τις όποιες ενημερώνεται ο airetos.gr.

Η Ανθούσα αυτή τη στιγμή ανήκει στο δήμο Παλλήνης, μαζί με την Παλλήνη και το Γέρακα, και η περιοχή του Ντραφίου στο Δήμο Ραφήνας–Πικερμίου. Και οι δυο περιοχές του Πεντελικού, δεν έχουν καμία σχέση με τους δήμους που εντάχθηκαν, ούτε χωροταξικά, ούτε ποιοτικά. Αντιμετωπίζουν ζητήματα που μόνο ένας ορεινός δήμος θα μπορούσε να στηρίξει, ενώ τα παράπονα των κάτοικων προς τις σημερινές δημοτικές αρχές για ουσιαστική εγκατάλειψη είναι πάμπολλα.

Οι πληροφορίες του airetos.gr θέλουν τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή να αποδέχεται την ένταξη και των δυο περιοχών στο δήμο Πεντέλης.

Πηγή: airetos.gr

2 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/4/16, 11:27 μ.μ.

    Αυτά που γράφει το δημοσίευμα ισχύουν επακριβώς για ολόκληρη την Δημοτική Ενότητα Πικερμίου. Άρα είναι πιο σωστό να βάλετε για τίτλο "...ομοίως και για το Πικέρμι!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομιζω οτι τυπικα η οποια αλλαγη στο υφισταμενο καθεστως του "Καλλικρατη" θα πρεπει να περιλαμβανει ολοκληρη tη δ.ε. Πικερμιου. Αυτη τη θεση την εχω διατυπωσει ηδη πριν απο τις τελευταιες δημοτικες εκλογες (2014), οταν εγραφα εδω τα ακολουθα:
      "Τέλος, το κρισιμότερο ζήτημα. Η Ραφήνα είναι το λιμάνι και η θάλασσα. Το Πικέρμι απλώνεται στους πρόποδες του Πεντελικού βουνού. Πικέρμι και Ραφήνα είναι, λοιπόν, περιοχές με εντελώς διαφορετικά γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά και επακόλουθα προβλήματα. Ο ενιαίος καλλικρατικός δήμος διοικητικά (θα) επικεντρώνεται στο λιμάνι διότι εκεί υπάρχει το οικονομικό ενδιαφέρον. Το ζήσαμε αυτό όλη την προηγούμενη τετραετία με την παντελή αδιαφορία της τοπικής διοίκησης για το Πικέρμι. Είναι απαραίτητο πλέον να ανοίξει η συζήτηση για την απόσχιση του Πικερμίου από τη Ραφήνα και τη δημιουργία ενός νέου αυτόνομου δήμου Πικερμίου ή τη συνένωση με τους δήμους Πεντέλης ή Παλλήνης."

      Διαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***