Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

Οριστική απαγόρευση κυνηγιού όλων των θηραμάτων στο Πεντελικό

Τον Οκτώβριο του 2009 εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 7748/55/30-10-2009 Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας του Δασαρχείου Πεντέλης για την προστασία των θηρεύσιμων ειδών από τις εκτεταμένες καταστροφές του φυσικού βιότοπου που προκλήθηκαν από την πυρκαγιά τον Αύγουστο του 2009.

Τον Ιούλιο του 2013 με την υπ΄ αριθμ. 19/30-07-2013 Δασική Απαγορευτική Διάταξη Θήρας, η ισχύς της ανωτέρω ΔΑΔ παρετάθη μέχρι 31-05-2016.

Σύμφωνα με την ΔΑΔ απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων σε περιοχές των Δ.Ε. Αγ. Στεφάνου, Άνοιξης, Δροσιάς, Σταμάτας, Ροδόπολης, και Διονύσου του Δ. Διονύσου, των Δ.Ε. Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας του Δ. Κηφισιάς, των Δ.Κ. Μελισσίων, Ν. Πεντέλης, Π. Πεντέλης του Δήμου Πεντέλης, των Δ.Ε. Παλλήνης, Ανθούσας του Δ. Παλλήνης, των Δ.Ε. Ραφήνας, Πικερμίου του Δ. Ραφήνας – Πικερμίου, της Δ.Ε. Ν. Μάκρης του Δ. Μαραθώνα.

Αυτό σημαίνει ότι από το τέλος Μαΐου 2016 έχει παύσει η ισχύς της απαγόρευσης και το κυνήγι θα είναι ξανά νόμιμο στις ανωτέρω περιοχές με την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου.

Το λιγοστό πράσινο που έχει εναπομείνει στην Αττική δεν αποτελεί μόνο καταφύγιο πολλών ειδών της πανίδας μας, αποτελεί και τόπο προορισμού για αναψυχή και άθληση των κατοίκων του λεκανοπεδίου.

Η Πεντέλη Εν Δράσει πιστεύοντας πως η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει την ταλαιπωρημένη πανίδα της του Πεντελικού Όρους, αλλά και σεβόμενη το δικαίωμα των πολιτών να απολαμβάνουν με τις οικογένειές τους τη φύση ζητά την οριστική απαγόρευση κυνηγιού όλων των θηραμάτων εντός της περιοχής του Πεντελικού Όρους.
Το Γραφείο Τύπου της
Πεντέλη Εν Δράσει
Ριζοσπαστική Συνεργασία Πολιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***