Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Να πάρει θέση το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ ενάντια στους Δασικούς Χάρτες-καρικατούρα

Εδώ και καιρό πιέζαμε το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ (Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων) να βγάλει αναλυτική ανακοίνωση, στην οποία να τονίζει:

♦ Πρώτον, ότι οι Δασικοί Χάρτες δεν συντάσσονται και δεν ξεκίνησε η μαζική ανάρτησή τους και η διαδικασία της υποβολής των αντιρρήσεων και της κύρωσής τους με σκοπό την προστασία του δασικού πλούτου της χώρας.

♦ Δεύτερον, ότι οι Δασικοί Χάρτες δεν πρέπει να γίνουν, όσο ισχύει το μνημονιακό αντιδασικό οπλοστάσιο, με το οποίο επιχειρείται η μαζική νομιμοποίηση των ξεχερσώσεων, των καταπατήσεων δασών και δασικών εκτάσεων και των παράνομων βιλών που χτίστηκαν μέσα σε δάση.

♦ Τρίτον, ότι είναι προσχηματικό το επιχείρημα, ότι με τους Δασικούς Χάρτες που αναρτούνται εγκλωβίζονται αγροτικές εκτάσεις με αποτέλεσμα να στερούνται από τους αγρότες καλλιεργούμενες εκτάσεις. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιχειρούν να αποχαρακτηρίσουν εκτάσεις από το δασικό τους χαρακτήρα, προκειμένου να οικοπεδοποιηθούν. Και επειδή με το αντιδασικό οπλοστάσιο δεν αποχαρακτηρίζονται όλες οι εκτάσεις, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος έσπευσε να εκδώσει εφαρμοστικές εγκυκλίους και τροπολογίες για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των καταπατητών, μικρών και μεγάλων.


Με την ασκούμενη αντιαγροτική πολιτική βγαίνει συνέχεια από την αγροτική παραγωγή καλλιεργούμενη γη. Να σταματήσουν, λοιπόν, τα παραμύθια για δήθεν στέρηση των αγροτών από καλλιεργούμενη γη. Πριν από περίπου ένα χρόνο, οι υπερασπιστές των καταπατητών, προκειμένου να αποχαρακτηρίσουν δάση και δασικές εκτάσεις και να τα μετατρέψουν σε βοσκότοπους, εμφανίστηκαν ως υπερασπιστές των κτηνοτρόφων. Ελεγαν τότε, ότι οι κτηνοτρόφοι θα χάσουν τις κοινοτικές επιδοτήσεις και θα πληγεί η ελληνική κτηνοτροφία. Αποδείξαμε τότε ότι ψεύδονται, γιατί από το 2009 άρχισε η μαζική χρήση εισαγόμενου εβαπορέ γάλακτος στην παραγωγή όλων των γαλακτοκομικών προϊόντων. Κάτι που απαγορεύεται από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών, ενώ υπονομεύει τα προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ.

Αντί να συνταχθεί και να δοθεί στη δημοσιότητα ανακοίνωση από το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ, δημοσιεύτηκε ένα κείμενο με τίτλο: «Σκέψεις από “κύκλους“ της ΠΕΔΔΥ για τους δασικούς χάρτες». Δε θυμόμαστε να έχει ξαναβγεί τέτοια ανακοίνωση από συνδικαλιστικό όργανο, γι’ αυτό και επικοινωνήσαμε με τους «κύκλους» για να τους ρωτήσουμε γιατί αυτό το κείμενο δεν εκδόθηκε ως απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ. Η απάντηση που πήραμε είναι ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει, γιατί αρκετοί μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο δε θα συμφωνούσαν με το περιεχόμενο του κειμένου.

Επικοινωνήσαμε με στελέχη της ΠΕΔΔΥ και τους ρωτήσαμε γιατί δεν τοποθετούνται δημόσια ενάντια στη μαζική ανάρτηση των Δασικών Χαρτών-καρικατούρων, ενώ τους ζητήσαμε τη γνώμη τους για την ανακοίνωση των «κύκλων» της ΠΕΔΔΥ. Μας απάντησαν ότι θα τοποθετηθούν δημόσια, χωρίς να προσδιορίσουν το χρόνο, και μίλησαν για παραγοντισμό και διγλωσσία των «κύκλων». Τους ενημερώσαμε ότι εμείς θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας το κείμενο των «κύκλων», μολονότι δεν αναδεικνύονται όλες οι απόψεις μας. Καταδεικνύονται, όμως, οι μεθοδεύσεις υπηρεσιακών παραγόντων της Γενικής Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροπεριβάλλοντος, που ετοιμάζουν σχέδια εγκυκλίων και τροπολογιών για λογαριασμό του Φάμελλου. Κι ακόμα, αποδεικνύουν ότι οι Δασικοί Χάρτες, που είναι απαραίτητοι για την προστασία των δασών, θα καταλήξουν σε καρικατούρες.

Ενημερώσαμε και τους «κύκλους» της ΠΕΔΔΥ, ότι θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας την ανακοίνωσή τους και ότι θα επισημάνουμε όλες τις παραλείψεις τους και ιδιαίτερα αυτή για την ανάγκη κατάργησης όλου του μνημονιακού αντιδασικού οπλοστασίου. Τους τονίσαμε, δε, ότι θα πρέπει να συγκληθεί το ΔΣ της ΠΕΔΔΥ προκειμένου να εκδώσει αυτό ανακοίνωση ενάντια στους Δασικούς Χάρτες-καρικατούρα. Αναμένουμε.

Δείτε εδώ το κείμενο «κύκλων» της ΠΕΔΔΥ

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***