Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ , οι μόνες υπεύθυνες για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα αποτελέσματα τους


Αυτή την ώρα, συντελείται μία τεράστια οικολογική καταστροφή στην Ευβοία με χιλιάδες στρέμματα παρθένου δάσους να καίγονται, και μαζί με το δάσος κάποια σπίτια και ιδιωτικές περιουσίες.

Και αυτή η πυρκαγιά συνέχεια των πυρκαγιών των τελευταίων ετών, που πέραν των άλλων είναι και φονικές (δες Μάτι, Ηλεία το 2007). Και ενώ πυρκαγιές είχαμε συνέχεια τις τελευταίες δεκαετίες, η ποσότητα και το μέγεθος τους γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο, και γιατί ο άνθρωπος ηθελημένα (για καταπάτηση) και άθελα καίει δάση, και γιατί η κλιματική αλλαγή την περίοδο του θέρους δημιουργεί μεγαλύτερες θερμοκρασίες, και μεγαλύτερη ξηρασία.

Και αν για την κλιματική αλλαγή οι ελληνικές κυβέρνησης λίγα μπορούν να κάνουν (όχι ότι κάνουν και αυτά τα λίγα, προτιμούν οι τσιμινιέρες των Βαρδινογιάννηδων να καίνε όπως απαιτεί η κερδοφορία, παρά όπως απαιτεί το περιβάλλον), αρνούνται στη πράξη να δώσουν το μήνυμα σε επίδοξους καταπατητές (εταιρίες και ιδιώτες) ότι κάθε στρέμμα καμένου δάσους θα αντικατασταθεί με δάσος.

Μάλιστα αβαντάρουν τις καταπατήσεις εταιριών αδειοδοτώντας επιχειρηματικές δραστηριότητες πάνω σε καμένα εδάφη (δες ανεμογεννήτριες). Επίσης σε ότι αφορά τους ιδιώτες, παρά τις προφορικές δεσμεύσεις για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δασικές περιοχές, ώστε να περάσει έμπρακτα το μήνυμα, όλες οι κυβερνήσεις, με τελευταία αυτή του Τσίπρα ανέβαλλαν κάθε τέτοια επιχείρηση, ενώ την ίδια ώρα ανά δύο χρόνια ενεργοποιούν νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων με στόχο αν γεμίσουν τα κρατικά ταμεία για τα μνημονιακά πλεονάσματα.

Και ενώ καταδικάζοντας το μισό πληθυσμό στην ανέχεια για τα παραπάνω πλεονάσματα, αυτά απαγορεύονται από τους δανειστές να πάνε π.χ. σε αγορά πυροσβεστικών αεροπλάνων, αλλά επιτρέπεται να πάνε για την αναβάθμιση των αμερικανικών F16 ή για να αποζημιωθούν οι εργολάβοι των δρόμων γιατί δεν πέρασαν αρκετά αυτοκίνητα από τα διόδια τους.

Όλα τα παραπάνω τα συναντάς σε κράτη-προτεκτοράτα, ή κοινώς μπανανίες, που κυβερνάνε πολλούς, προς όφελος των εαυτών τους και των ξένων αφεντάδων αυτού του τόπου.

Πηγή: Ανεμος Αντίστασης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***