Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Για παράνομη μετακίνηση σκύλων στη Γερμανία καταδικάστηκαν δύο Γερμανίδες

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΚΟΝΤΡΑ (18/1/2020)

Σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 7.000 ευρώ η κάθε μία καταδικάστηκαν την περασμένη Δευτέρα δύο Γερμανίδες (τα στοιχεία τους στη διάθεση της εφημερίδας μας), οι οποίες στις 24 Γενάρη του 2015 επιχείρησαν να μεταφέρουν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» δέκα σκύλους, χωρίς να έχουν τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα. Η ποινή ανεστάλη επί τριετία, επειδή οι καταδικασθείσες είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Κατά δήλωσή τους στις προανακριτικές καταθέσεις τους, είχαν μεταφέρει και άλλη φορά ζώα συντροφιάς στη Γερμανία, που τα προμηθεύονταν από το σταθμό Μέριμνα της Πάτρας, ο οποίος έκλεισε στις 16 Δεκέμβρη του 2015 με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Αχαΐας. Οι συγκεκριμένες Γερμανίδες ήταν στην πραγματικότητα βαποράκια γερμανικής οργάνωσης που συνεργαζόταν και συνεχίζει να συνεργάζεται με κατ’ επίφαση φιλόζωους της Πάτρας.

Κάναμε ρεπορτάζ γι’ αυτή την υπόθεση, επειδή η παράνομη μετακίνηση ζώων συντροφιάς από την Ελλάδα στη Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ οργιάζει. Το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς στην ΕΕ έρχεται τρίτο σε τζίρο μετά το εμπόριο όπλων και το εμπόριο ναρκωτικών και έχει ως βιτρίνα-πρόσχημα τις υιοθεσίες από κατοίκους του εξωτερικού. Σύμφωνα με έγγραφο της ΕΕ, που έχουμε στα χέρια μας, ο ετήσιος τζίρος από το παράνομο εμπόριο ζώων συντροφιάς ανέρχεται σε 1,2 δισ. ευρώ! Οπως έχουμε αποκαλύψει, στην κατασκευή και λειτουργία παράνομων καταφυγίων ζώων συντροφιάς, που είναι απαραίτητα για το παράνομο εμπόριο, συμμετέχουν άτομα που αυτοπροσδορίζονται ως υποστηρικτές του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής (ως γνωστόν, με εντολή του φίρερ Μιχαλολιάκου, οι χρυσαυγίτες εμφανίζονται ως υποστηρικτές και όχι ως μέλη του μορφώματος).

Συνήγορος των δύο Γερμανίδων ήταν ο πρώην συνήγορος της Ζαρούλια, ο οποίος, μετά την απαγγελία της καταδικαστικής απόφασης, ανακοίνωσε ότι δε θα παραστεί άλλη φορά σε δικαστήριο με ανάλογη υπόθεση (δηλαδή για παράνομη μετακίνηση ζώων συντροφιάς). Εφτασε στο σημείο να φέρει στο δικαστήριο μάρτυρα που κατέθεσε ψευδώς, ότι αυτή δήθεν παρέδωσε στις δύο Γερμανίδες έναν από τους δέκα σκύλους, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ενώ γνώριζε από τη δικογραφία ότι τους δέκα σκύλους οι δύο Γερμανίδες τους πήραν στην Πάτρα, από το σταθμό Μέριμνα!

Και με αυτή την καταδικαστική απόφαση αποκαλύπτονται οι κατ’ επάγγελμα διώκτες της Μαρίας Μανωλοπούλου, μιας πραγματικά φιλόζωης, η οποία στις 24 Γενάρη του 2015 είχε καταγγείλει στην Αστυνομία της Πάτρας, ότι επιχειρείται παράνομη μετακίνηση ζώων συντροφιάς μέσω του αεροδρόμιου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Γι’ αυτή την καταγγελία η Μαρία Μανωλοπούλου κατηγορήθηκε από τους συστηματικούς διώκτες της, ότι δήθεν τους συκοφαντεί. Κατέθεσαν μάλιστα και αγωγή σε βάρος της, ζητώντας να τους καταβάλει ως αποζημίωση δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Εμείς θα συνεχίσουμε το ρεπορτάζ, μέχρι ν’ αναγκαστεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να δώσει αυστηρές εντολές στους διωκτικούς μηχανισμούς και στους λεγόμενους δημοτικούς άρχοντες να εφαρμόζουν την ισχύουσα νομοθεσία για τη ευζωία των ζώων συντροφιάς, για να κλείσει οριστικά η ιστορία με το παράνομο εμπόριο. Και βέβαια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει ν’ αναγκαστεί να πάρει πίσω τη θέση του κυβερνητικού προγράμματός της για τη μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων για τα ζώα συντροφιάς από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ (18/1/2020)

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***