Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Οι νόμοι ισχύουν για τους άλλους, όχι για τον Κούλη, τη Μαρέβα και την παρέα τους

Αναδημοσίευση από την ιστοσελίδα ΚΟΝΤΡΑ


Το Σάββατο έστελνε καλημέρες από την ηλιόλουστη Θεσσαλονίκη. Από τη Θεσσαλονίκη του ζόφου και του πόνου. Επισκεπτόμενους χώρους του καταρρεύσαντος ΕΣΥ, με ασθενείς διασωληνωμένους έξω από τις ΜΕΘ, με ασθενείς που στέλνονται πρόωρα στα σπίτια τους (για ν’ αδειάσουν κρεβάτια), ανακυκλώνοντας την πανδημία. Mε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό που δεν μπορούν πλέον να κάνουν ασφαλείς για τους ασθενείς εφημερίες. Αυτός, όμως, ήταν μέσα στην καλή χαρά και απολάμβανε τη λιακάδα και το τσουρεκάκι που αγόρασε από το φούρνο…

Την Κυριακή πήρε τη σύζυγό του και τους σωματοφύλακές του, φόρτωσαν τα ποδήλατα και τράβηξαν για την Πάρνηθα, για να κάνουν mountain bike. Ο Μητσοτάκης μένει στο Κολωνάκι. Ως πρωθυπουργός μετακινείται ελεύθερα. Η σύζυγός του, όμως, τι κωδικό έβαλε στο SMS για να μεταβεί στην Πάρνηθα; Ρητορικό είναι, βέβαια, το ερώτημα.

«Ο πρωθυπουργός μπορεί να πάει για ποδήλατο στην Πάρνηθα και να πάρει τσουρέκι, όπως κάθε έλληνας πολίτης», δήλωσε ο Πέτσας που εμφανίστηκε σε… ασφαλές έδαφος (στου Πορτοσάλτε) για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Προκαλεί κιόλας το εξαπτέρυγο του Κούλη. Ολημερίς η προπαγάνδα τους λέει ότι η άθληση (κωδικός 6) μπορεί να γίνει μόνο στη γειτονιά σου. Ας απαντήσει, λοιπόν, ο Πέτσας: ήταν νόμιμη η μετάβαση της Μαρέβας Γκραμπόβσκι στην Πάρνηθα;

Ο Μητσοτάκης αντάμωσε εκεί και με μια παρέα εντουράδων. Φωτογραφίστηκε μέσα στην καλή χαρά μαζί τους («εγώ αυτό που λέω είναι οτι ο Πρωθυπουργός είναι ανθρώπινος και ποτέ δεν θα αρνηθεί να φωτογραφηθεί ή να μιλήσει με οποιονδήποτε Ελληνα», δήλωσε ο Πέτσας), ενώ η σύζυγος του Μητσοτάκη καβάλησε μια καθαρόαιμη εντούρο και έκανε τη βόλτα της, επιδεικνύοντας τις ικανότητές της ως… αμαζόνα.




Πώς βρέθηκαν όλοι αυτοί εκεί; Δεν παρανόμησαν, όπως και η Μαρέβα Γκραμπόβσκι-Μητσοτάκη; Ο Πέτσας προτίμησε να απαντήσει με αναφορές στον Τσίπρα που «ήταν σε κότερα με πούρα». Επειδή δεν είμαστε όλοι οπαδοί του Τσίπρα για να πάμε στον συμψηφισμό που επιδίωξε ο Πέτσας και επειδή ο ντόρος στο Ιντερνετ συνεχίστηκε, βγήκε ο Ρωμανός, του γραφείου Τύπου της ΝΔ, για να μας ενημερώσει ότι οι εντουράδες ήταν «παρέα από το Μενίδι». Επομένως, κατά τη λογική Ρωμανού, ήταν νόμιμοι, λόγω εγγύτητας του τόπου κατοικίας. Φυσικά, κανένας δεν ξέρει από πού ήταν όλοι αυτοί οι τύποι. Εκείνο που ξέρουμε εμείς είναι πως το συγκεκριμένο μηχανοκίνητο σπορ ασκείται (και) από πολλούς των βορείων προαστίων.

Μέχρι στιγμής έχουμε μια σίγουρα παρανομούσα (τη σύζυγο του Κούλη) και μια ομάδα έξι τουλάχιστον υπόπτων για παρανομία.

Δεν τελειώσαμε όμως. Η άσκηση επιτρέπεται μόνο κατά μόνας. Και είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα διαλείμματα της άσκησης. Αρα, από Κούλη και Μαρέβα μέχρι την παρέα των εντουράδων, έχουμε οχτώ παρανομούντες για μη χρήση μάσκας. Και βέβαια, υπάρχει το πολιτικό ζήτημα, με τον πρωθυπουργό να ποζάρει χαμογελαστός με μια παρέα χωρίς μάσκες, την ώρα που τα μπατσόνια του κόβουν τρακοσάρες πρόστιμα ακόμα και σε αστέγους.

Ευλόγως θα αναρωτηθείτε: μα καλά, τόσο μπιιιπ! είναι, που πήγε και στήθηκε σε τέτοιες πόζες; Η απάντηση είναι πιο βαθιά από ένα απλό μπιιιπ! Αυτοί οι τύποι είναι «αλλού». Πορφυρογέννητοι, μεγαλωμένοι στα αστικά σαλόνια της Ελλάδας και του εξωτερικού, εκστασιάζονται με τα αγαπημένα τους σπορ και με τους ομοίους τους που κάνουν τα ίδια σπορ. Και κει πάνω στη στιγμή της προσωπικής έκστασης, χαλαρώνουν τα πολιτικά αντανακλαστικά και μένει η συμπεριφορά που περιγράφει η παροιμία: «χαζό παιδί χαρά γεμάτο». Είναι σαν τον άλλον που του λείπει η «Αστον Μάρτιν» και η βίλα στο Μπάντεν Μπάντεν και δεν το λέει απλά στην παρέα του στο Κολωνάκι, αλλά το γράφει στο facebook να το διαβάσουν όλοι.

Μέσα στον εθνικό δρυμό!

Το χειρότερο, κατά τη γνώμη μας, δεν είναι η προκλητική παραβίαση του λοκντάουν και των κανόνων του από το πρωθυπουργικό ζεύγος και την παρέα του. Η πανδημία κάποια στιγμή θα περάσει και ο καθένας μας θα μπορεί ελεύθερα να κάνει όποιο σπορ αγαπάει. Ομως, οι κανόνες που ισχύουν για τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας δεν έχουν να κάνουν με την πανδημία. Εχουν να κάνουν με την προστασία του δάσους και της πανίδας του. Με το κόκκινο ελάφι και τα άλλα ζώα της Πάρνηθας.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας:

«Στον Εθνικό Δρυμό Πάρνηθας κάποιες δραστηριότητες είναι απαγορευμένες, λόγω του ιδιαίτερου καθεστώτος προστασίας που ισχύει στην περιοχή. (…) Ολοι οι επισκέπτες της Πάρνηθας πρέπει να γνωρίζουν ότι στον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: (…) Η χρησιμοποίηση του δικτύου δρόμων για κάθε είδους δοκιμές και αγώνες αυτοκινήτων και δικύκλων, καθώς και η ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας και εκκωφαντικών θορύβων σ’ όλους τους δρόμους. (…) Για τους παραβάτες του κανονισμού αυτού εφαρμόζονται οι διατάξεις του Ν.Δ. 86/1969, του Ν.Δ. 996/1971 και του Ν.998/1979».

Οσοι αγαπούν το δάσος, όχι μόνον οι δασολόγοι αλλά και οι περιπατητές, καυγαδίζουν εδώ και χρόνια κάθε Κυριακή με τους εντουράδες, οι οποίοι «ξεκαβλώνουν» με τις μηχανές τους στους χωματόδρομους και τα μονοπάτια της Πάρνηθας. Οι εντουράδες τους κοιτάζουν συνήθως από το ύψος της σέλας, πετάνε τη γνωστή βρισιά («άντε και μπιιιπ!, ρε μπιιιπ!), γκαζώνουν και εξαφανίζονται, αφήνοντας το γνωστό εκκωφαντικό θόρυβο της εξάτμισης αυτών των μηχανών. Εχουν «γραμμένο» και το δάσος και την πανίδα του.

Για πρώτη φορά, λοιπόν, έχουμε πρωθυπουργό που επιβραβεύει αυτή την αντικοινωνική συμπεριφορά και συμμετέχει σ’ αυτήν. Κάνει mountain bike (το οποίο επιτρέπεται σε συγκεκριμένες διαδρομές), αλλά αμφιβάλλουμε αν ξέρει τι ισχύει για τους εθνικούς δρυμούς και τα μηχανοκίνητα σπορ. Και γιατί να ξέρει; Αυτός μεγάλωσε σ’ ένα σπίτι που άκουγε μόνο για τις «υπερβολές της δασικής νομοθεσίας». Που ο πατριάρχης του θεωρούσε ότι τα δάση στην Ελλάδα είναι… υπερβολικά πολλά και είχε βάλει στόχο το ξεπάτωμα όσο γίνεται περισσότερων δασών και δασικών εκτάσεων, προκειμένου να αποδοθούν στην… «ανάπτυξη» (προς όφελος των φίλων του και του ιδίου προσωπικά).

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***