Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Εκδήλωση: Αντι-αποικιοκρατικές αντιστάσεις των αυτόχθονων λαών της Οαχάκα, Μεξικό

Αντιστάσεις και αυτονομίες των αυτόχθονων λαών της Οαχάκα, Μεξικό.
Ο Ισθμός είναι δικός μας, αγροτικοί και αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες.

Ομιλητές: Συντρόφισσα & Σύντροφος (Mario Quintero), Συνέλευση Αυτοχθόνων Λαών του Ισθμού για την Υπεράσπιση της Γης και του Εδάφους (APIIDTT)

Παρέμβαση: Κολεκτίβα Decolonize Hellas

Τρίτη 11 Ιουλίου, 21:00
ελεύθερος κοινωνικός χώρος αλτάι
(Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια)

Ο Νότος Αντιστέκεται: Αντίσταση στα Καπιταλιστικά Μέγα-Έργα από το Μεξικό μέχρι την Ελλάδα

Σε πλήρη αντιστοίχιση με την λογική της ανάπτυξης η Σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του Andrés Manuel López Obrador προωθεί στις ιθαγενικές περιοχές της Βερακρούζ και της Οαχάκα του Μεξικού το μέγα-έργο του «Τρένου των Μάγιας» και του Δια-Ωκεανικού Διαδρόμου, ένα υπερσύνολο υποδομών εφοδιαστικής αλυσίδας, επιχειρηματικών πάρκων και ελεύθερων ζωνών εμπορίου αξίας $12.9 δις που θα ενώνει τον Ατλαντικό με τον Ειρηνικό ωκεανό.

Το καπιταλιστικό αυτό μέγα-έργο προκαλεί ανυπολόγιστη ζημιά στο περιβάλλον και καταστρέφει τις ιθαγενικές κοινότητες των περιοχών της Βερακρούζ, της Οαχάκα, της Τσιάπας και του Ταμπάσκο. Από την σκοπιά της αποικιοκρατίας, εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ και, γενικώς, της Δύσης για την διασφάλιση εναλλακτικής στη διώρυγα του Παναμά, που όλο και περισσότερο βρίσκεται υπό την επιρροή της Κίνας.

Απέναντι στο καπιταλιστικό αυτό μέγα-έργο το Εθνικό Ιθαγενικό Κογκρέσο (CNI, Indigenous National Congress) διοργανώνει την καμπάνια «Ο Νότος Αντιστέκεται». Στο πλαίσιο της καμπάνιας, καραβάνι συντρόφων ξεκίνησε από την ακτή της Chiapas στις 25 Απριλίου, περιόδευσε στον Ισθμό του Tehuantepec από Νότο προς Βορρά για να συνεχίσει στη χερσόνησο Yucatan και κατέληξε σε μια διεθνή συνάντηση στις 5-7 Μαΐου στο CIDECI / Jacinto Canek Caracol στο San Cristóbal de las Casas, Chiapas.

Αντίστοιχη επέλαση της καπιταλιστικής ανάπτυξης σε βάρος της κοινωνίας και της φύσης βιώνουμε και στην Ελλάδα μέσω της τουριστικής βιομηχανίας, του εξορυκτισμού και της πράσινης ανάπτυξης.

Την Τρίτη, ‪11 Ιουλίου 2023, 20:30‬ στον νέο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλτάι (Θεμιστοκλέους 65, Εξάρχεια) διοργανώνουμε την εκδήλωση με θέμα: «Αντιστάσεις και αυτονομίες των αυτόχθονων λαών της Οαχάκα, Μεξικό. Ο Ισθμός είναι δικός μας, αγροτικοί και αντιιμπεριαλιστικοί αγώνες». Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι συντρόφισσα και σύντροφος (Mario Quintero) από τη Συνέλευση Αυτοχθόνων Λαών του Ισθμού για την Υπεράσπιση της Γης και του Εδάφους (APIIDTT).

https://www.youtube.com/@apiidtt372/videos

https://www.facebook.com/APIIDTT/videos

https://www.youtube.com/@amassada1340/videos

Asamblea de Pueblos del Istmo en Defensa de la Tierra y el Territorio

Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας

Πηγή: Περιοδικό Βαβυλωνία


Η σημερινή εκδήλωση με τους συντρόφους από το Μεξικό θα αρχίσει στις 9μμ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον κόσμο να διαδηλώσει ενάντια σε μια ακόμη γυναικοκτονία, αυτή της Άννας, μιας τρανς γυναίκας, μετανάστριας από την Κούβα.
Συγκέντρωση/Πορεία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***