Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024

«Αιτία πολέμου το νομοσχέδιο που εκχωρεί τη διαχείριση των κρατικών δασών στους επιχειρηματικούς ομίλους»

Ανακοίνωση
της συνδικαλιστικής παράταξης
«Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα
Δασολόγων & Συνεργαζόμενοι»

Αιτία Πολέμου

Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΥ ΝΣΧ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΟΥ ΕΚΧΩΡΕΙ
ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΣΩΝ
ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Χωρίς να χάσει χρόνο η κυβέρνηση της ΝΔ, επιβεβαίωσε δυστυχώς, αυτά που από καιρό έχουμε καταγγείλει ως Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα. Έχει έτοιμο το επαίσχυντο νσχ, που εκχωρεί το σύνολο της διαχείρισης στους ξυλοβιομήχανους και ξυλεμπόρους. Δηλαδή εκχωρεί την κρατική δασική περιουσία, τα δασικά Οικοσυστήματα, χωρίς να κρατάει ούτε τα προσχήματα!

Το νσχ, που πρόκειται να κατατεθεί, αποτελεί την ταφόπλακα για τα Δάση. Απαξιώνει και μετατρέπει σε πρωτοκολλητές των επιχειρηματιών το σύνολο των εργαζομένων στα Δάση και διαλύει την ήδη υποβαθμισμένη Δασική Υπηρεσία.

Το σχέδιο νόμου, που ήδη «κυκλοφορεί στο ΥΠΕΝ για συζήτηση», αναφέρει χαρακτηριστικά, (που είναι και η ουσία όλου του νσχ): «...η ανάθεση της υλοποίησης της διαχείρισης και της εκμετάλλευσης δημοσίων δασών ή διαχειριστικών μονάδων δύναται να γίνεται κατόπιν δημόσιας πρόσκλησης του Υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος». «…Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία ανάθεσης της υλοποίησης της διαχείρισης και εκμετάλλευσης δημοσίων δασών ή διαχειριστικών μονάδων έχουν οι ΔΑ.Σ.Ε. και τα Υβριδικά Συνεταιριστικά Σχήματα…».

Όπου «Υβριδικά Συνεταιριστικά Σχήματα»: «…η σύσταση ενώσεων προσώπων με νομική προσωπικότητα Υβριδικά Συνεργατικά Σχήματα, στις οποίες μετέχουν ως μέρη ΔΑ.Σ.Ε. με συνολικό ποσοστό 50% και λοιπά φυσικά ή νομικά πρόσωπα του ιδιωτικού τομέα με συνολικό ποσοστό 50%...».

Είναι προφανές ότι θεωρούν τους ΔΑ.Σ.Ε. ως φερετζέ και πρόσχημα σε μια προσπάθεια να “θολώσουν τα νερά”, ενώ μπορούν ακόμη και να “κατασκευάσουν” δικούς τους οι ξυλοβιομήχανοι, για τις “ανάγκες” κερδοφορίας τους.

Και ο κατήφορος δεν έχει τέρμα …
από όπου και να το πιάσουμε αυτό το νσχ βρωμάει!

Αν το 1998 ο διαχωρισμός της πρόληψης από την καταστολή και η μεταφορά της δασοπυρόσβεσης στην πυροσβεστική υπηρεσία, αποτέλεσαν πλήγμα βαρύ και καταστροφή για τα δάση, τους εργαζόμενους σε αυτά, αλλά και όλο τον ελληνικό λαό, τώρα με την πλήρη εκχώρηση της διαχείρισης των κρατικών δασών στους επιχειρηματίες, ασφαλτοστρώνουν το δρόμο για τη ληστρική τους εκμετάλλευση και τον νομοτελειακό θάνατο μιας υπηρεσίας ήδη «εγκεφαλικά νεκρής».

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο. Ο δρόμος δεν θα έχει επιστροφή αν δεν αντισταθούμε. Αυτό δεν πρέπει και δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε!

Γιατί τότε θα είμαστε όλοι υπεύθυνοι που δεν αντιδράσαμε!

Η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα, έχει προειδοποιήσει για όλα αυτά από το 2018 με την εκλογική διακήρυξη. Με συνεχείς ανακοινώσεις και τελευταία πράξη την διαμαρτυρία μας στο δασολογικό συνέδριο στην Αιδηψό, όταν ο ΥΠΕΝ κ. Σκυλακάκης εξάγγειλε την εν λόγω εκχώρηση.

Το προεδρείο της ΠΕΔΔΥ αγνόησε επιδεικτικά τις προειδοποιήσεις μας. Μας θεωρούσαν ψεκασμένους, συνωμοσιολόγους, όταν αποκαλύπταμε τους σχεδιασμούς για πλήρη και καθολική εκχώρηση της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των δασών στις ξυλοβιομηχανίες, στο όνομα μάλιστα της «πράσινης μετάβασης» και της λεγομένης κλιματικής κρίσης, από την εκλογική μας διακήρυξη το 2018. Το δεν πάει άλλο, που ακούγεται εδώ και χρόνια στις δασικές υπηρεσίες από όλους μας, μόνο πίσω από τις κλειστές πόρτες των γραφείων μας, πρέπει πια να σταματήσει.

Ήδη ζητήσαμε από το προεδρείο της ΠΕΔΔΥ άμεσα έκτακτο ΔΣ και έκτακτη Γενική Συνέλευση, με μοναδικό αίτημα να ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΝΣΧ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ. ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ!

Ζητάμε άμεσα:

  • Έκτακτη Γενική Συνέλευση την επόμενη βδομάδα.
  • Σύσκεψη άμεσα όλων των ΔΣ των Δασικών, Γεωτεχνικών και σχετικώνσυνδικαλιστικών φορέων.
  • Προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.

Το προεδρείο του ΔΣ της ΠΕΔΔΥ πρέπει να ξέρει ότι δεν μπορεί πλέον να κρυφτεί, οι ευθύνες του είναι εδώ διαχρονικές και είναι τεράστιες!

ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ!

Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα
Δασολόγων & Συνεργαζόμενοι

Πηγή: dasarxeio.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***