Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων στο Δασαμάρι

Κάτοικοι της Διώνης μας ειδοποίησαν ότι τους τελευταίους μήνες γίνεται συστηματική παράνομη εκπαίδευση κυνηγετικών σκύλων στις καμένες δασικές εκτάσεις στο Δασαμάρι και ειδικά σε περιοχές του αναγεννώμενου δασικού οικοσύστηματος όπου ήδη έχει σχηματιστεί λίγη βλάστηση μετά την τελευταία μεγάλη φωτιά του 2009. Αυτές οι πράσινες περιοχές αποτελούν το μοναδικό καταφύγιο της ελάχιστης πανίδας που κατάφερε να επιβιώσει μετά τη φωτιά. Τα εκπαιδευμένα κυνηγετικά σκυλιά διαταράσσουν σημαντικά το πληγωμένο δασικό οικοσύστημα κυνηγώντας μικρά ζωάκια (λαγούς, αλεπούδες, διάφορα πουλιά κ.α.) που έχουν φτιάξει τις φωλιές τους στην καμένη γη και ανάμεσα στους νεαρούς θάμνους. Η εκπαίδευση των κυνηγετικών σκύλων πραγματοποιείται, συνήθως, τις ημέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, πρωινές ώρες (6-8 π.μ.) στην περιοχή που φαίνεται στο χάρτη.

Αν και ενημερώθηκε σχετικά το Δασαρχείο Πεντέλης για να κάνει κάποιον έλεγχο, οι κυνηγοί συνεχίζουν να εμφανίζονται τακτικότατα. Σημειώνουμε ότι έχουν κρατηθεί οι αριθμοί κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους (π.χ. μπλέ μεταλλικό Suzuki Jimny με αριθμό ΖΜΤ ####) και θα κατατεθούν όπου χρειαστεί.

Η παρουσία κυνηγών στην περιοχή ήταν συχνή και πριν την πυρκαγιά του 2009. Μάλιστα κάποιες φορές είχαν μαζί και τις καραμπίνες τους και τότε είχαν γίνει καταγγελίες στο Δασαρχείο το οποίο προφανώς ούτε που ασχολήθηκε.

Ενημερώνουμε κάθε αρμόδιο φορέα, αν δεν το γνωρίζει ήδη, ότι στις Ρυθμίσεις θήρας για την κυνηγετική περίοδο 2010–2011 (ΦΕΚ 1183/6-8-2010) αναφέρεται ρητά ότι:
«Η εκγύμναση των κυνηγετικών επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο στους περιορισμένους χώρους εκγύμνασης που καθορίζονται από τις δασικές αρχές και απαγορεύεται οπουδήποτε αλλού.»

1 σχόλιο :

  1. Πρέπει να προστατέψουμε την φύση γιατί είναι η μητέρα μας και η ζωή μας η ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***