Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ημερίδα 8-5-2011 κατά του ΚΕΛ Β. Μεσογείων

ΨΗΦΙΣΜΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με πικρία οργή και αγανάκτηση πληροφορούμεθα ότι η περιφέρεια Αττικής, το ΥΠΕΚΑ και η ΕΥΔΑΠ χωρίς να ζητήσουν και πάλι την γνώμη μας, σχεδιάζουν την επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων του ΚΕΛ Β. Μεσογείων που προέβλεπε την χωροθέτηση Κέντρου Επεξεργασίας των Λυμάτων 11 δήμων και κοινοτήτων της ανατολικής Αττικής στην θέση ΠΛΑΤΥ ΧΩΡΑΦΙ του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος και αποδέκτη την θάλασσα μας στην θέση ΒΕΛΑΝΙ (ακτή Αγ. Νικολάου) της Αρτέμιδος. (ΚΥΑ 136125/10-09-03).
Σε αυτήν την προσπάθεια τους οι ανωτέρω φορείς άσκησης διοικητικής εξουσίας πρόκειται άμεσα να συντάξουν μια περιβαλλοντική μελέτη ουσιαστικά ίδια με την προηγούμενη, απλώς ωραιοποιημένη με ορισμένες μη ουσιώδεις διαφοροποιήσεις, παράνομη και μη βιώσιμη ως προς τον αποδέκτη και την χωροθέτηση, άκυρη ως προς την νομιμότητα του έργου και κυρίως απαράδεκτη ως προς κάθε λογική και δημοκρατική διαδικασία συναίνεσης.
Μια περιβαλλοντική μελέτη που έχει ήδη ακυρωθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την υπ’αριθμόν 3743/2008 απόφαση του.
Εμείς προτείνουμε και συμφωνούμε μόνο στην αυτόνομη διαχείριση των λυμάτων είτε αυτοτελώς του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος είτε σε διαδημοτική συνεργασία με τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Άλλη λύση δεν δεχόμαστε.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε στους εαυτούς μας να αλλοιώσει τον χαρακτήρα της θάλασσας μας, της καθαρότερης της Αττικής.
Δεν θα αφήσουμε να γίνει ένα έργο έγκλημα για το περιβάλλον, μια νέα Ψυτάλλεια στον τόπο μας, ένα έργο Δούρειος Ίππος ΔΗΘΕΝ για την εξυπηρέτηση των Β. Μεσογείων, ΠΡΑΓΜΑΤΙ όμως άμεσα προβλεπόμενο για το ευρύτερο λεκανοπέδιο των Αθηνών και των άλλων δήμων της Αττικής.
Είναι αναφαίρετο δικαίωμα μας και γι αυτό θα αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων να απαιτήσουμε την διασφάλιση της ποιότητας της ζωής μας από κάθε άποψη: περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική και επίσης να απαιτήσουμε την συμμέτοχή μας, την συμφωνία και έγκριση μας σε ότι προγραμματίζεται στην περιοχή μας. Πόσο μάλλον στο έργο-έγκλημα για το περιβάλλον που λέγεται ΚΕΛ Β. Μεσογείων το οποίο θέλει να μας επιβάλλει αναγκαστικά παρά την θέληση μας η πολιτεία στην ευρύτερη έννοια της.
Δεν θα επιτρέψουμε στους αρμόδιους φορείς του έργου να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια χωρίς την συναίνεση μας.
Εμείς στην παντελή έλλειψη ενημέρωσης και διαλόγου με τους πολίτες από μέρους της πολιτείας και την ανύπαρκτη διερεύνηση του βαθμού κοινωνικής αποδοχής του προτεινόμενου έργου θα απαντήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που θα αποδείξουν ότι το έργο τούτο είναι παράνομο και μη βιώσιμο.
Ανεξάρτητα από τις ενέργειες της διοίκησης κεντρικής ή τοπικής, εμείς ξεκινάμε έναν υπέρτατο και άξιο αγώνα ενημέρωσης και κινητοποίησης των πολιτών των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας–Πικερμίου αλλά και κάθε άλλου ενεργού πολίτη, που θα συνεχιστεί με εντονότερο βαθμό, με δυναμικές δράσεις και ενέργειες είτε αφορούν αυτές στην ουσία του προβλήματος είτε στην νομική του διάσταση.

Μετά από τα ανωτέρω η λαϊκη συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε:
1. Να διαμαρτυρηθεί έντονα προς κάθε φορέα διοικητικής εξουσίας για το ανήκουστο και καταστροφικό έργο-έγκλημα για το περιβάλλον δηλαδή του ΚΕΛ Β. Μεσογείων, που σχεδιάζεται χωρίς την συναίνεση και έγκριση μας.
2. Να κινητοποιήσει με κάθε μέσο και σχεδιασμό τους πολίτες των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας–Πικερμίου και κάθε άλλο ενεργό πολίτη ώστε αγωνιστικά να δράσουν άμεσα για την ακύρωση του έργου τούτου.
3. Να ενημερώσει όλους τους φορείς τοπικούς και περιφερειακούς, κεντρική διοίκηση και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για το παράνομο και μη βιώσιμο του σχεδιαζόμενου έργου του ΚΕΛ Β. Μεσογείων.
4. Να καλέσει άμεσα τους Δημάρχους, τα δημοτικά και τοπικά συμβούλια των Δήμων Σπάτων-Αρτέμιδος και Ραφήνας-Πικερμίου να αποφασίσουν ρητά και απερίφραστα στο ερώτημα: ποια είναι η πρόταση τους για την λύση του προβλήματος των λυμάτων, με την έκκληση μας προς αυτούς να κάνουν δεκτή την πρόταση μας που είναι μία και μοναδική: νέα χωροθέτηση, αυτόνομου αυτοτελούς ανά δήμο ή ενός διαδημοτικού ΚΕΛ σύγχρονης τεχνολογίας με χερσαίο αποδέκτη των επεξεργασμένων λυμάτων και επαναχρησιμοποίηση των υδάτων.
5. Και τέλος να δράσει νομικά κατά του σχεδιαζόμενου έργου και των τελεσίδικων ή μη αποφάσεων της πολιτείας ενώπιων των ελληνικών και ευρωπαϊκών Δικαστηρίων και Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***