Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011

Γιορτή της Μουσικής: Trio Nικόλας Αναδολής

FDM_general_logo_grfetemusique
Τετάρτη 22 Ιουνίου, 21:00
Auditorium, Institut français d’Athènes

Είσοδος ελεύθερη

nicolas_anadolis
Crédits photo : CIVP - Eric de Gélis

Συναυλία τζαζ από τον νεαρό πιανίστα Nικόλα Αναδολή, νικητή του Grand Prix de la Ville de Paris στο μεγάλο Διεθνή Διαγωνισμό piano-jazz «Martial Solal» τον Οκτώβριο του 2010, τον Σωτήρη Αναδολή (κρουστά) και Δημήτρη Γουμπερίτση (κοντραμπάσο).

Νικόλας Αναδολής

Ο Νικόλας Αναδολής γεννήθηκε το 1991 στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου από 5 ετών με τη Μαργαρίτα Ευφραιμίδου και από το 2002 είναι σπουδαστής στην τάξη πιάνου της ίδιας στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Το 2004 κέρδισε το Α´ βραβείο στον Πανελλήνιο – Παγκύπριο διαγωνισμό πιάνου «ΦΙΛΩΝ» και το 2005 το Γ´ βραβείο στον Παγκόσμιο διαγωνισμό πιάνου CONZERTEUM στην Αθήνα.
Το 2001 άρχισε και μαθήματα τζαζ πιάνου με τον Γρηγόρη Σημαδόπουλο.
Το 2008 κέρδισε την “προεδρική” υποτροφία για τζαζ πιάνο στο Βerklee University στη Βοστώνη, όπου και σπουδάζει από τότε. Έχει ξεκινήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με καθηγητή τον David Callahan. Έχει εμφανιστεί σόλο ή με γκρουπ σε τζαζ κλαμπ, μεταξύ των οποίων και στο Blue Note στη Νέα Υόρκη, ως opening group στο τρίο του πιανίστα Michel Camilo.πηγή: Institut français d'Athènes

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***