Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

Πρόσκληση για 2η συλλογή σπόρων βελανιδιάς

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου θα επισκεφτούμε ένα ωραίο βελανιδοδάσος της Βορειοανατολικής Αττικής για να συλλέξουμε βελανίδια. Με αυτή τη δράση θα συγκεντρώσουμε μια ικανοποιητική ποσότητα σπόρων βελανιδιών που θα χρησιμοποιηθούν για τις σποροφυτεύσεις του φετινού χειμώνα στις καμένες δασικές εκτάσεις της περιοχής μας. Η δράση θα γίνει σε συνεργασία με την Association Pelops.

Η πρώτη συλλογή βελανιδιών έγινε στο Καλέντζι, πριν 3 εβδομάδες, με αποτέλεσμα μια μικρή συγκομιδή η οποία βρίσκεται ήδη στη φάση προβλάστησης σε περλίτη.

φωτογραφίες από την εκδρομή της Κυριακής 16/10

Το ραντεβού για τη συνάντηση του ερχόμενου Σαββάτου θα γίνει μπροστά στο φούρνο Βενέτη, στη Νέα Ερυθραία (Τατοΐου 110), στις 11:00. Από εκεί, θα πάμε μαζί προς το λόφο με τις ήμερες βελανιδιές, που ανακάλυψε η φίλη της βελανιδιάς, Ίρις Θεοδωρίδου. Μετά τη συλλογή προβλέπεται πικ-νικ στην κορυφή του λόφου, με θέα προς τη λίμνη του Μαραθώνα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να τηλεφωνήσετε στο 6974120585 για να κανονίσουμε το ραντεβού της συνάντησης στο Πικέρμι.

Υγ. Αν δεν μπορέσετε να έρθετε στη συλλογή, μπορείτε να δείτε ένα καταπληκτικό βίντεο που θα αναρτήσουμε την ίδια ώρα (11:00) στο ιστολόγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***