Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ενα γενναίο και τολμηρό «ΟΧΙ»

Η χώρα που επί σχεδόν 80 χρόνια δίνει κεντρικό ρόλο στις εθνικομιλιταριστικές παρελάσεις και παράτες που καθιέρωσε η δικτατορία του Μεταξά, σήμερα για άλλη μια φορά, θερίζει την εθνικιστική παράνοια. Πλέον κάποιοι αρχίζουν να δυσανασχετούν, αναγνωρίζοντας ότι αυτό το εθνοκεντρικό σκηνικό ταιριάζει πολύ περισσότερο σε μια εθνικιστική επιδρομή παρά σε μια σύγχρονη δημοκρατία.

Αμαλία Τόκα
Στο δήμο Ραφήνας-Πικερμίου, όμως, προσποιούνται ότι δεν συμβαίνει τίποτε και επιδίδονται στις business as usual. Σε ένα δημοτικό συμβούλιο, εν μέσω ρουσφετάκηδων και λουφαδόρων, που κλείνει τα μάτια στην εγκληματική δράση των νεοφασιστικών εθνικιστικών συμμοριών, ένας άνθρωπος, μία γυναίκα δημοτική σύμβουλος, η Αμαλία Τόκα, ήταν η μόνη που τόλμησε να εκφράσει με ένα απλό και προφανές αίτημα την αντίθεσή της στην παρουσία του νεοναζιστικού εθνικιστικού μορφώματος στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου.

Ακόμη και μία μόνο φωνή, που παρεμβαίνει ενάντια στην ενεργητική ή παθητική διευκόλυνση της φασιστικής προπαγάνδας, αξίζει! Από μόνη της ίσως δεν φέρνει αποτέλεσμα. Συναντά όμως και μπολιάζεται με άλλες φωνές για έναν κόσμο με αξιοπρέπεια, ανθρωπιά και ελευθερία.

Δασαμάρι S.O.S.
ανεξάρτητη πρωτοβουλία πολιτών



Προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ.
24/10/2012

Αίτημα

Με αφορμή τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου για τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν τόσο στην πόλη της Ραφήνας όσο και στο Πικέρμι και σε συνδυασμό με τις φασιστικές προκλήσεις ανά την Ελλάδα (μηδέ εξαιρουμένης και της πόλης μας) της οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, καλούμε την Δημοτική Αρχή και τον ίδιο τον Δήμαρχο να μην δώσει βήμα ούτε να επιτρέψει την κατάθεση στεφάνου στους σημερινούς θαυμαστές και απογόνους των συνεργατών των Γερμανών ναζιστών και κατακτητών της πατρίδας μας.

η δημοτική σύμβουλος
Αμαλία Τόκα

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***