Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Η λακκούβα

Εχοντας αναφερθεί και παλιότερα στα προβλήματα των οδών της περιοχής μας, είχαμε εντοπίσει την πιο επικίνδυνη διασταύρωση-στροφή στην οδό Χρ. Αδαμοπούλου, όπου συμβαίνουν πάρα πολλά τρακαρίσματα. Αναφερόμαστε βέβαια στη διασταύρωση με την οδό Αγ. Αικατερίνης. Στη διασταύρωση αυτή έχει "φυτρώσει" του τελευταίους μήνες μια λακκούβα που απλώνεται στο μισό σχεδόν δρόμο.


Οπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την Αδαμοπούλου από το Ντράφι, προκειμένου να αποφύγουν τη λακκούβα που δεν είναι άμεσα ορατή λόγω της στροφής, αναγκάζονται να βγουν στο αριστερό μέρος του δρόμου. Ακριβώς εκεί προβάλλουν τα αυτοκίνητα που έρχονται από την ανηφόρα της Αγ. Αικατερίνης τα οποία δεν έχουν καμία ορατότητα στην Αδαμοπούλου. Το αποτέλεσμα; Το προφανές!


Αντίστοιχα, τα αυτοκίνητα που ανεβαίνουν την Αδαμοπούλου από το Πικέρμι, καταλαμβάνουν όλο το "καθαρό" οδόστρωμα της στενής οδού και πρακτικά κλείνουν απότομα το δρόμο σε όσους έρχονται από το Ντράφι.


Στο επόμενο βίντεο φαίνεται σαφώς γιατί η οδήγηση στην οδο Αδαμοπούλου ανεβάζει την αδρεναλίνη.


Ερώτηση:
Δημοτικές υπηρεσίες διαθέτει ο δήμος Ραφήνας που ελέω Καλλικράτη προσάρτησε -κούφια η ώρα κι η στιγμή- το Πικέρμι;

ΥΓ. Οταν ωριμάσουν οι συνθήκες και κλείσουν τη λακκούβα, ας μην ξεχάσουν και τη λακούβα-δορυφόρο στα 5 μέτρα... στα 15 μέτρα... στα 25 μέτρα...

8 σχόλια :

  1. Ανώνυμος10/4/13, 10:28 μ.μ.

    Κάτι τέτοια κάνετε και μετά δεν αποφασίζει ο Δήμαρχος να κάνει οτιδήποτε!! Μόλις έριξε ο άνθρωπος (σ.σ. μετά από 3 ολόκληρα χρόνια στο θώκο... ) δέκα μέτρα χώμα για να κλείσει ένα τεράστιο νεροφάγωμα στον πρώην-Άγιο Σπυρίδωνα (παραβρέθηκε μάλιστα και αυτοπροσώπως μπας και του πάρει κανένας άλλος τη δόξα!!!-χαχαχχα) πέσατε όλι επάνω του, "έχει και εδώ μια λακούβα Δήμαρχε", έχει και εδώ άλλη μια λακούβα κ. Χριστόπουλε", να τον τρελάνετε! Ο άνθρωπος σας προσφέρει όλα τα καλά της διαβίωσης του 1950, κρασάκι, μπουζουκάκι, μεζέ και καλή καρδιά! Τι άλλο πια θέλετε;;;; Αντιδραστικοί τύποι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έτσι εξηγείται που οι δρόμοι είναι σε κακό χάλι. Νομίζει ότι πρέπει να παραβρίσκεται στην τελετη αποκατάστασης σε καθε λακουβα και νεροφαγωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/4/13, 3:19 μ.μ.

    Πλάκες μπορούν να γίνονται πολλές - άλλωστε με καμιά πλάκα κλείνεις καμιά λακκούβα :) - και καλά κάνετε και τους εκθέτετε με τα δηκτικά σας σχόλια, όμως η ερώτησή σας βάζει ένα καίριο ζήτημα. Η επιλογή συνένωσης του Πικερμίου με την Ραφήνα ήταν μια αποτυχία. Η Ραφήνα είναι λιμάνι, θάλασσα και παλιοτριγλιανοί. Το Πικέρμι είναι αμπέλια, παλαιοντολογικά, βουνό, ρέματα και νεόπλουτοι οικιστές.
    Στο Πικέρμι ταίριαζε να ενωθεί με Παλλήνη ή Πεντέλη.
    Μήπως θα χρειαζόταν να βάλετε μπροστά μια τέτοια διεκδίκηση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/4/13, 2:35 μ.μ.

      Κι όμως, Πικέρμι Ραφήνα έχουν και κάτι κοινό... τους καραβανάδες!

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος11/4/13, 7:17 μ.μ.

    Αν δεν κάνω λάθος το μπάζωμα στο Δασαμάρι ήταν ιδιωτική πρωτοβουλία κάτοικου της περιοχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/4/13, 7:24 μ.μ.

    Θέλω να δω όλους αυτούς που παραπονιούνται για τις λακούβες και έχουν δίκαιο , ποιά θα είναι η συμπεριφορά τους την ερχόμενη Τετάρτη και Πέμπτη που θα πρέπει να μεταβάλουν την διαδρομή τους ώστε να φτιαχτούν όλα αυτά τα προβλήματα στην Αδαμοπούλου και Δεξαμενής. Προφανώς θα βρίζουν , θα παραβιάσουν τη σήμανση και τα εμπόδια και θα τρέχουν με χίλια για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πηνελόπη13/4/13, 7:29 μ.μ.

    Προσωπικά δεν θεωρώ προφανείς αυτές τις συμπεριφορές. Αντικοινωνικές και μικρόνοες θα τις έλεγα και ελπίζω να μην προκύψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αναδημοσίευση από αυτοδιοίκηση:

    Δ. Ραφήνας: Έχει ολοκληρωθεί το 80% των εργασιών στους δρόμους
    15 Μάι 2013

    Για τις επικίνδυνες λακούβες που συχνά οδηγούν σε ατυχήματα στην οδό Χρ. Αδαμοπούλου στο Δήμο Ραφήνας, θέμα το οποίο είχε αναφερθεί στην στήλη e-αναγνώστης της aftodioikisi.gr, απάντησε ο δήμος Ραφήνας.

    Ο αναγνωστης, ο οποίος είχε στείλει και την σχετική φωτογραφία από την πιο επικίνδυνη από αυτές που βρίσκεται πάνω σε στροφή τόνιζε ότι «όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, τα αυτοκίνητα που κατεβαίνουν την Αδαμοπούλου από το Ντράφι, προκειμένου να αποφύγουν τη λακούβα που δεν είναι άμεσα ορατή λόγω της στροφής, αναγκάζονται να βγουν στο αριστερό μέρος του δρόμου. Ακριβώς εκεί προβάλουν τα αυτοκίνητα που έρχονται από την ανηφόρα της Αγ. Αικατερίνης τα οποία δεν έχουν καμία ορατότητα στην Αδαμοπούλου. Το αποτέλεσμα; Το προφανές!».

    Από την πλευρά του ο δήμος Ραφήνας, στην απάντηση που μας έστειλε αναγνωρίζει το πρόβλημα και υπογραμμιζει ότι «για τις βλάβες στο οδόστρωμα στην περιοχή Ντράφι-Πικερμίου εχει ήδη ολοκληρωθεί το 80% των εργασιών και συνεχίζονται οι εργασίες εως ότου ολοκληρωθεί το έργο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***