Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Τζιπάκηδες εντουράδες mountain-άδες: η επέλαση των ούγκανων

Αρθρο από το blog ενός ορεσίβιου του Πεντελικού βουνού.
Αναδημοσιεύουμε και προσυπογράφουμε!



Η Πεντέλη, όπως και κάθε βουνό, ανέκαθεν αποτελούσε πόλο έλξης μιας ιδιαίτερης κατηγορίας υπερευαισθητοποιημένων «φυσιολατρών», στην οποία συγκαταλέγονται οι τζιπάκηδες, οι εντουράδες και οι mountain-άδες. «Φυσιολάτρες» σου λέω παιδί μου, ξέρεις από ΠΟΣΕΣ φωτιές γλίτωσε το Βουνό επειδή ήταν αυτά τα παιδιά (η ΜΠαναγιά να τα’χει καλά!), τα οποία, παράλληλα με το «χόμπυ» τους περιφρουρούσαν την Πεντέλη από εμπρηστές αλλά και από εκείνους που ανεβαίνουν για να αδειάσουν σκουπίδια και μπάζα. Αυτό δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι το ισχυρίζονται. Αυτό είναι το ακαταμάχητο επιχείρημά τους όταν τους κράξεις. Γι’ αυτό κάηκε όλη η Πεντέλη απ’ άκρη σ’ άκρη, και οι λογής λογής παράνομοι κάνουν «παρέλαση» στο Βουνό. Το δε «χόμπυ» τους, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να συμβάλλει καθημερινά στο περαιτέρω ξέσκισμα του πεντελικού ορεινού όγκου.

Μετά τις φωτιές του 2009, η δραστηριότητα εντουράδων και mountain-άδων σημείωσε τρομακτική άνοδο. Ξαφνικά, από το πουθενά, άρχισαν να ξεφυτρώνουν παντού νέα «μονοπάτια» και πίστες, ενώ τα ήδη υπάρχοντα σημεία άσκησης των «αξιόλογων» αυτών σπορ ολοένα μεγαλώνουν καταστρέφοντας ο,τιδήποτε έχει το «θράσος» να φυτρώσει. Κοκκιναράς, λατομεία, περιοχή Αγ. Ασώματων, Μαυρηνόρα, Διόνυσος, βρίσκονται ΠΑΝΤΟΥ κυριολεκτικά, και, φυσικά, εντός ΚΑΜΕΝΗΣ ΓΗΣ. Μια καμένη γη, ένα χιλιοταλαιπωρημένο οικοσύστημα, που ενώ δεν πρόλαβε καλά καλά να συνέλθει από την κόλαση της φωτιάς, μετατράπηκε σε μια απέραντη παιδική χαρά ανεγκέφαλων ούγκανων που ηδονίζονται με το μαρσάρισμα, το θόρυβο και τη μπόχα. Τα δε σκουπίδια που αφήνουν πίσω τους οι «καβαλάρηδες», ΠΛΗΘΟΣ.

Ιδού λοιπόν. Νέες και παλιές διαδρομές. Βρείτε τις διαφορές στις φωτο και κερδίστε ένα υπέροχο ταξίδι στην εξωτική έρημο Τακλαμακάν.


Ανάμεσα σε Ντράφι - Δασαμάρι


Ανάμεσα σε Ντράφι - Δασαμάρι


Πάνω από Νέα Πεντέλη


Μαυρηνόρα


Πάνω από Κρύα Βρύση


Μαυρηνόρα


Άγ. Ασώματοι


Κοκκιναράς

Ακόμα και τα εναπομείναντα πεζοπορικά μονοπάτια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επελάσεις των κανίβαλλων, μετατρέποντάς τα σε χαντάκια όπου πλέον είναι αδύνατον να περπατήσει κάποιος. Δια του λόγου το αληθές, θαυμάστε τούτον εδώ.
Μονοπάτι Ρέας: https://www.youtube.com/watch?v=u5qCw31okbk

Ειδικά για αυτό το υπέροχο μονοπάτι της Ρέας είχα μιλήσει πριν από κάποια χρόνια στον Νάσο Τριανταφυλλίδη που φροντίζει τη σκήτη του αγ. Λουκά. Του είχα πεί, εφόσον τους γνωρίζει να τους πεί να μην ανεβοκατεβαίνουν το μονοπάτι με τις μηχανές και το καταστρέφουν. Απάντηση: «Είναι πολύ καλά παιδιά, να ΄ξερες μόνο πόσο μας βοηθούν να συντηρήσουμε το εκκλησάκι, αλλά και πόσο μας βοήθησαν να κτίσουμε το νέο εκκλησάκι του Αϊ Νικήτα.»
Είναι αυτό που πάντοτε έλεγα και θα λέω. Άμα περιμένεις από χριστιανούς να δείς καλό την έβαψες. Πάνω απ’ όλα η πίστις σύντροφοι!

Ένα τσούρμο από κόπανους έκανε το Βουνό «δικό του», και βγαίνουν και σου λένε «άμα δεν σ’ αρέσει τράβα αλλού». Ναι είστε κόπανοι, καθάρματα, γαμώ τις γκαζιέρες σας και τα ποδήλατά σας, και ας μην ανοίξω περισσότερο το βρωμόστομά μου, γιατί το εξαιρετικά χυδαίο υβρεολόγιό μου δεν έχει τέλος.
«Ναι αλλά ξέρεις, συμπεριφέρεσαι σαν φασίστας, το βουνό δεν είναι δικό σου, ανήκει σε όλους, μπλα μπλα μπλα» θα πουν οι ουτιδανοί και σαχλαμάρες. Το έχω ακούσει κι αυτό. Καταρχάς το βουνό δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑΝ, παρά μόνο στον εαυτό του. Κι αν θεωρείτε φασιστική αντίληψη τον ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΘΕΙ τότε είστε το λιγότερο για κλωτσιές, και για να τρώτε στα βοθροκέφαλά σας τη μία κοτρόνα πίσω από την άλλη. Εντελώς δημοκρατικά.
Όταν η ρόδα σου, θλιβερέ τζιπάκια και εντουρά, τσαλαπατάει και καταστρέφει το νεογέννητο πευκάκι, τον θάμνο και ό,τι πάει να φυτρώσει, δεν θα φταίω εγώ μετά να αρχίσω να λιθοβολώ το ρημάδι που οδηγείς αλλά και εσένα τον ίδιο.
Γιατί ο αέρας που αναπνέω στο βουνό, ρε γαμημένε εξτρήμ-σπόρτερ, να μολύνεται ξαφνικά από τα καυσαέριά σου; Γιατί απ’ όπου περνάς να αφήνεις το στίγμα σου, είτε με γκραφίτι στα βράχια είτε με σκουπίδια; Δεν είναι απλά ότι κάνεις το κατάπτυστο χόμπυ σου, κάνεις και ό,τι μπορείς να καταστρέψεις αυτό που απέμεινε.
Και φυσικά, ανάμεσα σε όλα τούτα, έχεις και έναν δήμαρχο ο οποίος επικροτεί τους εντουράδες διοργανώνοντας αγώνες.
http://www.stergiou-kapsalis.gr/stergiou6/fdfg/1996----enduro--

Αγώνας εντούρο. Εντός ΚΑΜΕΝΗΣ γης.
https://www.youtube.com/watch?v=fH8V0fjjM-E

Εντός ΚΑΜΕΝΗΣ γης και πάλι.

Πεντέλη για...άντρες!
https://www.youtube.com/watch?v=pqX96p0coBc

Αλλά ακόμα και αυτός ο «σπουδαίος» Δημήτρης Κορρές, αδελφός του αρχαιολόγου Μανόλη Κορρέ δεν πάει πίσω στην «καγκουριά».
https://www.youtube.com/watch?v=o4lXPIpPDSk

Να χαίρεστε το άθλημα, Νεοελληνοχλιμίντζουρες, καγκούρια κλαρινογαμπροί. ΨΟΦΟΣ.

Πηγή: ΠΕΝΤΕΛΗ

3 σχόλια :

  1. Μπράβο συναγωνιστή και φίλε ! Τα λες ωραία !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το αρθρο ειναι αναδημοσιευση απο το blog ενος συνοδοιπορου στην προστασια του Πεντελικου βουνου. Αρα σ' εκεινον πηγαινουν ολα τα "μπραβο"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://oikonikipragmatikotita.blogspot.gr/2015/03/blog-post_52.html
    AYΓΗ 7.3.15

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***