Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

«το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πώς άλλαξε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα έργα
στην εκβολή του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας;;;

Δεν προλάβαμε να χαρούμε για τη θετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/7/2015 αναφορικά με τα έργα στην εκβολή του ρέματος Ραφήνας, και η απόφαση …άλλαξε!!!

Η απόφαση που ψηφίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως την ακούσαμε όλοι οι παρόντες όταν αναγνώστηκε από τον Γραμματέα του Δ.Σ. πριν από την ψηφοφορία και όπως ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ήταν η παρακάτω:

“Απόφαση για την προστασία του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και συγκεκριμένα για την αποτροπή της συγκεκριμένης παρέμβασης στην εκβολή του μέχρι την έκβαση της σχετικής μελέτης.”
[βλ. συνημμένα πρακτικά της ψηφοφορίας στο τέλος της ανάρτησης]

Έτσι ακριβώς δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της Διαύγειας στις 10/8/2015, 8:14 π.μ., με ΑΔΑ ΩΦΘ1Ω16-ΠΓΟ:


Στις 11/8/2015, 10:49 π.μ., εμφανίζεται στη Διαύγεια με τον ίδιο ΑΔΑ ΩΦΘ1Ω16-ΠΓΟ η παρακάτω ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ πλέον απόφαση, με την επισήμανση «ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ»(!):


  1. Πρώτο ερώτημα είναι με ποια διαδικασία ΑΛΛΑΞΕ η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου μπορούν να αλλάξουν μόνο με επόμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά το ίδιο θέμα και όχι κατά τη διαδρομή των πρακτικών από το Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τη δημοσίευση του πρακτικού της απόφασης στη Διαύγεια.
  2. Η απόφαση όπως αναγράφεται στην ΟΡΘΗ(;) ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αλλάζει άρδην την ουσία της απόφασης που είναι ότι
    (α) το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ…» (δεν αναφέρεται τίποτα τέτοιο στην ΟΡΘΗ(;) ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ)
    (β) «…και συγκεκριμένα για την ΑΠΟΤΡΟΠΗ της συγκεκριμένης παρέμβασης στην εκβολή ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ» και όχι ότι «η συγκεκριμένη παρέμβαση δεν κρίνεται απαραίτητη ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΦΑΣΗ (πώς προσδιορίζεται άραγε;;;) και προτείνεται η ΑΝΑΣΤΟΛΗ της κατασκευής τοιχίου…», όπως αναγράφει η ΟΡΘΗ(;) ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ.
  3. Η ΟΡΘΗ(;) ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ αναφέρει και τις εξής ανακρίβειες: ότι το θέμα εισηγήθηκε «η κα Τερζοπούλου Εμμανουέλα ως εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου ΝΗΡΕΑΣ» ενώ το ΟΡΘΟ είναι ότι η πρωτοβουλία ήταν της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας και η κ. Εμμ. Τερζοπούλου εισηγήθηκε το θέμα ως εκπρόσωπος αυτής, γεγονός που αναγράφεται και στην εισήγησή της που κατατέθηκε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αναγνώστηκε στη συνεδρίαση.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 2/9/2015 παρενέβη ο κ. Μπουρνούς για το παραπάνω θέμα όπου μεταξύ άλλων ανέφερε ότι η πρώτη ανάρτηση στη Διαύγεια έγινε από “λάθος κάποιου υπαλλήλου” και πολύ σύντομα διορθώθηκε. Μέλη της Κίνησης για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας (που είναι ο άμεσα ενδιαφερόμενος για την αλλοιωθείσα απόφαση του Δ.Σ.) ζητήσαμε το λόγο για να απαντήσουμε, αλλά το προεδρείο συνεπικουρούμενο από αναρμόδιο δημοτικό σύμβουλο αρνήθηκε να μας τον δώσει με δικαιολογία τη μεγάλη καθυστέρηση και μας ενημέρωσε ότι μπορούμε να τοποθετηθούμε στο τέλος της συνεδρίασης μετά από 9 θέματα εκτός ημερησίας διάταξης και 6 εντός, δηλαδή μετά τα μεσάνυχτα όταν πια θα είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι και η απάντησή μας θα γινόταν ετεροχρονισμένα σε πλήρη αποσύνδεση με το επίμαχο θέμα. Αυτό αποτελεί νέα πρακτική φίμωσης των ενεργών πολιτών του δήμου που δεν θα μείνει αναπάντητη.

Απευθυνόμαστε στον κ. Μπουρνού για να του θυμίσουμε ότι οι υπάλληλοι δεν αναρτούν στη Διαύγεια αποφάσεις που τους κατέβηκαν από το κεφάλι, αλλά τις αποφάσεις που έχουν καταγραφεί στα πρακτικά από τον Γραμματέα του Δ.Σ. και έρχονται στα χέρια τους από τους αρμόδιους. Είναι τουλάχιστον ποταπό να φορτώνονται οι ευθύνες στους δημοτικούς υπαλλήλους όταν όπως λέει ο σοφός λαός… «το ψάρι βρωμάει πάντα από το κεφάλι».
3/9/2015

Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας
email: megalorema@gmail.com


1 σχόλιο :

  1. Manos Theodorakopoulos4/9/15, 11:15 μ.μ.

    H Κίνηση για την Προστασία του ρέματός σας προτείνω να ζητήσει να πάρει τα μαγνητοφωνημένα πρακτικά της επίμαχης συνεδρίασης του Δ.Σ. και αφού αυτά αποτελούν ένα ακράδαντο στοιχείο των ισχυρισμών σας, ή αν διαθέτετε και άλλες αποδείξεις περί την παραβίαση της Αλήθειας να καταθέτατε μήνυση κατά των υπευθύνων της παραβίασης.
    Με δικαστική απόφαση παυονται οι δημοτικοί άρχοντες που έχουν παραβιάσει το Δίκαιο (πιθανή πλαστογράφηση απόφασης)

    Υπόψη ότι οι εκβολές είναι υγρότοποι για την τροφοδοσία σπάνιων προστατυόμενων αποδημητικών πουλιών (αρμόδια η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία που θα σας υποστηρίξει) και έργα στις εκβολές απαγορεύονται, γιατί επιπλέον υποθηκεύουν/καταστρέφουν το φυσικό αντιπλημμυρικό οικοσύστημα (ρέμα) όχι μόνο εκεί που γίνεται αλλά αποτελεί το άνοιγμα των ασκών του Αιόλου για το κτίσιμο και όλου του υπολοίπου ρέματος επειδή το χτίσιμο των ρεμάτων με οιοδήποτε υλικά (παραπλανητικά το αποκαλούν διευθέτηση ή ανάπλαση) τεχνικά πρέπει να ξεκινήσει από τις εκβολές και να ανηβαίνει προς τα ανάντι.

    Καλή δύναμη
    Μάνος Θεοδωρακόπουλος
    Ψυχολόγος Ψυχοθεραπευτής Κρανιοϊεροθεραπευτής
    Μέλος του Δικτύου Πολιτών και Συντονιστής της Διαδημοτικής Πρωτοβουλίας για την Διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης
    manotheo1@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***