Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Οι δασοκτόνοι κάνουν φιέστες!

Ως γνωστόν, ο καπιταλισμός για κάθε κοινωνική, περιβαλλοντική ή άλλη πληγή που δημιουργεί, καθιερώνει και μια «παγκόσμια ημέρα». Κάθε χρόνο αυτή τη μέρα μαζεύονται οι εγκληματίες και θρηνούν πάνω από το πτώμα του θύματός τους. Αποποιούνται κάθε ευθύνη, δηλώνουν ότι «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο» και ανακοινώνουν… μέτρα. Δεν παραλείπουν, φυσικά, να εκθειάσουν και τα «μέτρα» που έχουν λάβει μέχρι στιγμής, πίσω από τα οποία κρύβουν το έγκλημά τους.

Η 21η Μάρτη, λοιπόν, έχει οριστεί ως «Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας». Η εν Ελλάδι φιέστα οργανώθηκε «σεμνά και ταπεινά». Ηταν μια εορταστική ημερίδα με τίτλο «Γιορτή των Δασών» (!), την οποία οργάνωσαν από κοινού η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ και το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ. Και βέβαια, από μια τέτοια φιέστα δεν μπορούσαν να απουσιάσουν οι μεγάλες «μούρες», ο αναπληρωτής υπουργός Σ. Φάμελλος και ο γενικός διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Κ. Δημόπουλος, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμούς.

Πρόκειται για δύο εμβληματικές μορφές της δασοκτονίας και όχι της δασοπονίας. Ο Φάμελλος είναι αυτός που πρωτοστατεί στο δασοκτόνο έργο προς όφελος διάφορων καπιταλιστών (δίνοντας συνεχώς εξετάσεις και στους καπιταλιστές και στον Φλαμπουράρη, που είναι αυτός που «συντονίζει» τα «κονέ» με τους καπιταλιστές), ενώ ο Δημόπουλος έχει υπηρετήσει με την ίδια διάθεση αρκετές κυβερνήσεις. Δεκάδες είναι τα ρεπορτάζ και τα άρθρα μας για συντελεσμένα ή εν εξελίξει περιβαλλοντικά εγκλήματα που έχουν ως πρωταγωνιστές αυτούς τους δύο (τελευταία στη σειρά, η καταστροφή της Λίμνης Στυμφαλίας, όπως απαιτεί η Τράπεζα Πειραιώς, και η μεθόδευση του αποχαρακτηρισμού ενός πευκοδάσους στο Παλιούρι Χαλκιδικής, στο οποίο εταιρία του Σαββίδη σχεδιάζει να οικοδομήσει βίλες). Αν θέλετε να θυμηθείτε τα έργα και τις ημέρες αυτών των… μεγάλων φίλων του Δάσους, μπείτε στην ιστοσελίδα μας (www.eksegersi.gr) και στην «Αναζήτηση» γράψτε το ένα μετά το άλλο τα ονόματά τους. Ορεξη να 'χετε να διαβάζετε.

ΥΓ. Δεν έλειψαν και οι… απαραίτητες ΜΚΟ. Εκπρόσωποι του WWF και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας έκαναν εισηγήσεις στην ημερίδα! Περιττεύει να θυμίσουμε τον ρόλο τους στην υπόθεση της Λίμνης Στυμφαλίας, που κάνουν τα στραβά μάτια στις καταστροφικές επεμβάσεις της Τράπεζας Πειραιώς, επειδή η Τράπεζα είναι… χορηγός τους. Αναλυτικά για τον πρόστυχο ρόλο τους γράψαμε στο φύλλο μας της 20ής Γενάρη του 2018: «Περιβαλλοντιστές μαλάματα! - ΕΚΒΥ, WWF και ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ αδιαφορούν για την καταστροφή της Στυμφαλίας».

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***