Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Δίαυλος επικοινωνίας ΣτΕ και πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Περιβάλλλοντος για τις κακόφημες Οικιστικές Πυκνώσεις

Εχουμε αναφερθεί κατ’ επανάληψη στις προσπάθειες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Περιβάλλοντος να νομιμοποιήσει τις παράνομες βίλες που έχουν χτιστεί στις κακόφημες Οικιστικές Πυκνώσεις. Θυμίζουμε συνοπτικά, ότι το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ αποφάσισε το 2017 ότι η υπουργική απόφαση με την οποία επιχειρείται η νομιμοποίηση των Οικιστικών Πυκνώσεων είναι αντισυνταγματική και παρέπεμψε την υπόθεση στην Ολομέλεια. Η Ολομέλεια του ΣτΕ ορίστηκε να συνεδριάσει στις 4 Μάη του 2018. Η συνεδρίαση, όμως, αναβλήθηκε, γιατί η Νομική Σύμβουλος του Κράτους Α. Αλεφάντη, που εκπροσωπούσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, υπέβαλε αίτημα αναβολής, ισχυριζόμενη ότι έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με σκοπό να συντάξει νομοθετική ρύθμιση για την πολεοδόμηση των δασών και δασικών εκτάσεων που καταπατήθηκαν από τις Οικιστικές Πυκνώσεις.

Η αλήθεια, όμως, είναι ότι αυτή η ομάδα εργασίας είχε συγκροτηθεί στις 15 Δεκέμβρη του 2017 με κοινή απόφαση του Σταθάκη και του Φάμελλου και στις 15 Απρίλη του 2018 είχε λήξη ο χρόνος ύπαρξής της, χωρίς να συντάξει νομοθετική ρύθμιση. Κακά τα ψέματα, τέτοια ρύθμιση που να μπορεί να περάσει ακόμα και απ’ αυτό το ΣτΕ, που υπερασπίζεται «το δίκαιο του μονάρχη» δεν μπορεί να υπάρξει.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχτηκε το αίτημα αναβολής και ανέβαλε για τις 21 Σεπτέμβρη του 2018, προφανώς  γιατί θέλει να βοηθήσει την κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων να καλλιεργεί φρούδες ελπίδες στους δεκάδες χιλιάδες καταπατητές-ιδιοκτήτες βιλών, αναβάλλοντας την απόφαση που υποχρεωτικά πρέπει να κρίνει αντισυνταγματική την απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος. Από το ΣτΕ ισχυρίστηκαν ότι δεν αποφάσισαν την αναβολή της συνεδρίασης βασιζόμενοι σε προφορική διαβεβαίωση  της Νομικής Συμβούλου, αλλά σε επιστολή του υπουργού Περιβάλλοντος. Αυτή η επιστολή, όμως, δε δόθηκε από τον πρόεδρο του ΣτΕ στο συνήγορο της ΠΕΔΔΥ (Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων).

Φαίνεται ότι μετά την αποκάλυψή μας, ότι η Νομική Σύμβουλος του Κράτους ψευδόταν, όταν ανέφερε στην Ολομέλεια του ΣτΕ ότι υφίσταται ακόμα αυτή η ομάδα εργασίας, ο σύμβουλος του ΣτΕ με τον οποίο επικοινωνήσαμε θορυβήθηκε και μετέφερε τον… θόρυβο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και στην πολιτική ηγεσία του, που αποφάσισε να ανανεώσει τη λειτουργία της ομάδας εργασίας μέχρι τις 31 Αυγούστου του 2018, με σκοπό να παραδώσει το «τελικό κείμενο των προτεινόμενων ρυθμίσεων».

Γι' αυτό και η απόφαση των Σταθάκη-Φάμελλου, με την οποία παρατείνεται η λειτουργία της ομάδας εργασίας εκδόθηκε στις 22 Ιούνη του 2018 και όχι στις 16 Απρίλη του 2018, που είχε λήξει η θητεία της ομάδας εργασίας. Επί δύο μήνες και έξι μέρες αυτή η ομάδα εργασίας δεν υφίστατο. Και βέβαια, δεν υφίστατο τη μέρα που το ΣτΕ έδωσε αναβολή στην υπόθεση. Η εξαπάτηση του ΣτΕ από τη Νομική Σύμβουλο είναι γεγονός αναντίρρητο. Αραγε το ΣτΕ θα κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες κατά της κυρίας που το εξαπάτησε ή θα δεχτεί τη «θεραπεία» με την εκ των υστέρων παράταση της λειτουργίας της ομάδας εργασίας;

Δεν αποκλείεται το δίδυμο Σταθάκη-Φάμελλου να εκδώσει και άλλη απόφαση, παρατείνοντας εκ νέου τη λειτουργία αυτής της ομάδας εργασίας, αν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου δεν υπάρξει προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Με την αντισυνταγματική υπουργική απόφαση για τις Οικιστικές Πυκνώσεις η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων, εκτός των άλλων, παίζει και ρουσφετολογικό παιχνίδι.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***