Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Επιμένουν στην νομιμοποίηση των οικιστικών πυκνώσεων

Αδίστακτοι οι Φάμελλος και Σταθάκης
Επιμένουν στην νομιμοποίηση των οικιστικών πυκνώσεων

Την προηγούμενη βδομάδα, γράψαμε ότι ο Φάμελλος αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση 688/2019 της Ολομέλειας του ΣτΕ (σε μείζονα σύνθεση), που ακυρώνει την απόφασή του με την οποία νομιμοποιούνται οι περιβόητες οικιστικές πυκνώσεις. Αναφέραμε ότι η ΠΕΔΔΥ (Πανελλήνια Ενωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων) έστειλε στις 24 Απρίλη την απόφαση του ΣτΕ στους υπουργούς Σταθάκη και Φάμελλο και στο γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος (ΓΔΔΔΠ) Δ. Βακάλη, ο οποίος υπέβαλε προφορικά στον Φάμελλο αίτημα για εφαρμογή της απόφασης, για να εισπράξει την απάντηση… να περιμένει!

Αυτές τις μέρες μάθαμε ότι ο πρόεδρος της ΠΕΔΔΥ Ν. Μπόκαρης δεν έλαβε καμία απάντηση επί του αιτήματός του για εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ.

Ολη αυτή η αναβλητικότητα από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος μας «ψύλλιασε», ότι ο Φάμελλος κάτι ετοιμάζει. Επικοινωνήσαμε ξανά με τον γενικό διευθυντή Δ. Βακάλη και μάθαμε ότι ο Φάμελλος έστειλε στις τέσσερις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος το νομοσχέδιο που είχε ανεβάσει στη «Διαβούλευση» στις 6 Δεκέμβρη του 2018, παραμονή της εκδίκασης της υπόθεσης στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με στόχο να μη συνεχιστεί η δίκη. Οπως είναι γνωστό, ο στόχος του Φάμελλου δεν επιτεύχθηκε. Ετσι, αυτός επαναφέρει το ίδιο νομοσχέδιο στις Διευθύνσεις της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος, προφανώς για να μην προχωρήσουν στην εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Η μόνη διαφορά που υπάρχει σ’ αυτό το νομοσχέδιο, όπως μάθαμε, είναι ότι αφαιρέθηκαν οι λέξεις «οικιστικές πυκνώσεις» από το αρχικό κείμενο.

Θυμίζουμε, ότι με το νομοσχέδιο αυτό δινόταν η δυνατότητα στους καταπατητές δασών και δασικών εκτάσεων που είχαν χτίσει πολυτελείς βίλες πριν από τις 11 Ιούνη του 1975 (μέρα ψήφισης του Συντάγματος του 1975) να διατηρήσουν τις βίλες τους, να ανασταλούν οι ασκηθείσες ποινικές διώξεις, να κάνουν επισκευαστικές εργασίες και να συνδέονται με όλα τα δίκτυα κοινής ωφέλειας για 40 χρόνια! Ενώ στους καταπατητές της μετέπειτα περιόδου (από 11-6-1975 μέχρι 28-7-2011) δίνονται τα ίδια δικαιώματα για 25 χρόνια!

Εκτιμούμε ότι αυτό το νομοσχέδιο μπορεί να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή, στην περίπτωση που τα Τσιπράκια αποφασίσουν να κάνουν βουλευτικές εκλογές τον Ιούνη. Γιατί οι καταπατητές δασών και δασικών εκτάσεων που έχουν χτίσει από πολυτελείς βίλες μέχρι χαμόσπιτα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες και τα Τσιπράκια εκτιμούν ότι με το νομοσχέδιο αυτό μπορεί να υφαρπάξουν την ψήφο τους.

Το ΣτΕ, από τη δεκαετία του 80, έχει συγκροτήσει επιτροπή για να παρακολουθεί αν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του. Δυστυχώς, το «δικαστήριο του μονάρχη» σκόπιμα δεν ελέγχει αν εφαρμόζονται οι αποφάσεις του. Προκειμένου να στριμώξουμε το ΣτΕ, ενημερώσαμε τακτικό δικαστή του για τις κινήσεις του Φάμελλου. Προκειμένου, δε, να εκθέσουμε την κυβέρνηση Τσίπρα και το ίδιο το ΣτΕ, θα ανεβάσουμε στην ιστοσελίδα μας το νομοσχέδιο που είχε ανεβάσει στις 6 Δεκέμβρη του 2018 στη «Διαβούλευση» η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***