Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

Παιγνίδια πάνω στο μπαζωμένο ρέμα

Προ ετών είχε συζητηθεί σε μια καφενειακού τύπου συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Πικερμίου (11/12/2014) η πρόταση γνωστού συλλόγου οικοπεδούχων του ΑΟΟΑ να ονομαστεί η πλατεία της οδού Πίνδου στη Διώνη σε πλατεία «στρατηγού Ιωάννη Χαραλαμπόπουλου». Αν και η πρόταση εκείνη τελικά δεν πλειοψήφισε στο τοπικό συμβούλιο, τα στρατιωτικά παραγγέλματα του οικοδομικού συνεταιρισμού «κατασκευάζειν και χαίρειν» πέτυχαν την ψήφισή της στο δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας ύστερα από ένα χρόνο (16/12/2015). Το πραγματικό σκεπτικό της πρότασης ήταν ότι ο Ι. Χαραλαμπόπουλος, ως υπουργός εθνικής άμυνας του ΠΑΣΟΚ είχε στείλει τις Μικτές Ομάδες Μηχανημάτων Ανασυγκροτήσεως (ΜΟΜΑ) να διαμορφώσουν οικιστικά(!) τις δασικές εκτάσεις και τα ρέματα της περιοχής. Ενα από τα πολλά ρέματα που μπαζώθηκαν τότε ήταν και το ρέμα πάνω στο οποίο σήμερα βρίσκεται η πλατεία και η παιδική χαρά της οδού Πίνδου.

Δεν σκοπεύουμε να ασχοληθούμε εδώ με το τεράστιο ζήτημα των αδειών λειτουργίας των παιδικών χαρών. Αναφέρουμε μόνο ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία "στην παιδική χαρά δεν πρέπει να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των παιδιών" [Υ.Α. 27934, ΦΕΚ 2029/Β/25-07-2014]. Θα σταθούμε όμως στα άθλια πολιτικάντικα παιγνίδια που παίχτηκαν την προεκλογική περίοδο εις βάρος της ασφάλειας των παιδιών.

Σε προεκλογική ομιλία του στο σπίτι επίτιμου προέδρου του πρώην συλλόγου οικοπεδούχων ΑΟΟΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Ε. Μπουρνούς είχε παραδεχτεί, 15 μέρες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ότι η εγκαταλελειμμένη από καιρού παιδική χαρά της Πίνδου είναι κατασκευασμένη μέσα σε ρέμα και για τον λόγο αυτό δεν μπορούσε να πιστοποιηθεί.

"Η παιδική χαρά της Πίνδου δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Παρότι της έβαλα ρεύμα, ο κ. Αδαμόπουλος είχε βάλει τα φωτιστικά και ήταν εκεί πέρα έτσι. Της έβαλα ρεύμα με διαδικασίες που δεν θέλω να σας πω ποιες είναι. Θα την αναπλάσουμε, θα γίνει με όργανα πιστοποιημένα, δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί ποτέ, γιατί μια παιδική χαρά για να πιστοποιηθεί πρέπει ο χώρος που τοποθετείται να προβλέπεται για παιδική χαρά. Εκεί πέρα είναι ρέμα! Μέσα σε ρέμα δεν μπορεί να πιστοποιηθεί μια παιδική χαρά."
Ε. Μπουρνούς, 11/5/2019


H προεκλογική ομιλία του Ε. Μπουρνού στο σπίτι του επίτιμου,
15 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές (δείτε το video μετά το 4:40*).


Μετά από 10 μέρες όμως και καθώς πλησίαζε η "γιορτή της δημοκρατίας", τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα φουντώνουν, το μαύρο γίνεται άσπρο και ο Ε. Μπουρνούς που έχει "προτεραιότητα τα παιδιά μας" (παιδιά φυλαχτείτε!), τους παραδίδει την παιδική χαρά της Πίνδου "πιστοποιημένη" και "ασφαλή". Δεν γνωρίζουμε τι είδους πιστοποίηση και ασφάλεια έχει το χαλίκι πάνω στην παιδική χαρά, αλλά γνωρίζουμε ότι το μπαζωμένο ρέμα κάτω από την παιδική χαρά δεν αποτελεί ασφάλεια για τα παιδιά που θα παίζουν εκεί όταν το ρέμα διεκδικήσει κάποτε τον χώρο του.


Ανάρτηση του Ε. Μπουρνού στο facebook
5 μέρες πριν τις δημοτικές εκλογές.


Τα τοπικά i-φερέφωνα μαζικής ανενημέρωσης δεν παρέλειψαν να στηρίξουν ανέλεγκτα το κατόρθωμα του διαφαινόμενου νικητή των εκλογών που παρέδωσε μια παιδική χαρά ..."του κουτιού". 🎁


Σιγόντο έκανε και ο λαϊκός παρατηρητής της Ραφήνας.

Δεν ήθελαν, δεν μπορούσαν, ή δεν γνώριζαν να διαβάσουν το σχετικό πιστοποιητικό συμμόρφωσης παιδικής χαράς; Πιστοποιητικό που δεν δίνεται για τον χώρο τοποθέτησης της παιδικής χαράς —"Εκεί πέρα είναι ρέμα!" ομολογούσε ο Μπουρνογιαλούρος— αλλά μόνο για τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις των παιγνιδιών.


Η πιστοποίηση αφορά μόνο την εγκατάσταση οργάνων και τον εξοπλισμό.
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΜΜΙΑ!

Αρκεί μια επίσκεψη στην πλατεία - παιδική χαρά της οδού Πίνδου για να διαπιστωθεί ότι στο βόρειο μέρος υπάρχει απροσπέλαστη κοίτη ρέματος, με πυκνότατη βλάστηση από βάτα, η οποία μπαζώνεται από την κάθετη οδό Μεσολογγίου...


...και από την παιδική χαρά πάνω στο ρέμα. Στο νότιο μέρος της παιδικής χαράς η κοίτη επανεμφανίζεται και εκεί εκβάλλει οχετός που είχε κατασκευαστεί υπόγεια, μέσα στο μπάζωμα του ρεματος, για να συλλέγει το νερό που ρέει από τα ανάντη του ρέματος. Το νότιο τμήμα του ρέματος, ανοιχτό πλέον και πυκνής βλάστησης, συμβάλλει μετά από 300 μ. με τον Βαλανάρη.


Οχετός υπογείως της παιδικής χαράς που εκβάλλει στο ανοιχτό τμήμα του ρέματος.

Συμπέρασμα:
Η πραγματικότητα δεν μπαζώνεται. Η φύση όταν διεκδικείται, εκδικείται!

—Τι έβγαλαν τελικά οι κάλπες; ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΙΓΝΙΔΙΩΝ.


* Ευχαριστούμε τον φίλο της πρωτοβουλίας Δασαμάρι S.O.S. που, έστω και κατόπιν "εορτής", μας έστειλε το video.
Αν επιλέξετε —και αντέχετε— να δείτε το video από την αρχή, θα ακούσετε σημεία και τέρατα όπως, για παράδειγμα, η κοπή δέντρων και η φύτευση γκαζόν σε δάσος για τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης. Μειωμένη περιβαλλοντική συνείδηση; Στα προσεχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***