Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. Το δικό μας σχόλιο: RESPECT!

Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά δεν μπαίνουν σε καραντίνα

Εν μέσω της πανδημίας του νέου φασισμού που μας έφερε η COVID-19, κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής —από τα Γλυκά Νερά, την Παλλήνη, το Πικέρμι και την Ραφήνα— πήραμε μια πρωτοβουλία κοινωνικής αλληλοβοήθειας και αλληλεγγύης προς ευάλωτες ομάδες της περιοχής. Στο πλαίσιο αυτό επιλέξαμε να συγκεντρώσουμε είδη πρώτης ανάγκης για κάποιους άγνωστους γείτονές μας που τους συναντάμε κάθε μέρα έξω από τα σούπερ μάρκετ, αλλά συνήθως τους προσπερνάμε, ενίοτε ενοχικά. Τους Ρομά της Κιάφας, που ζουν σ’ ένα λόφο μεταξύ Σπάτων και Πικερμίου, κάτω από άθλιες συνθήκες. Αξιοποιώντας ένα γενικό κάλεσμα έμπρακτης αλληλεγγύης της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας, ήρθαμε σε επικοινωνία με τη συλλογικότητα και ενώσαμε τις δυνάμεις μας ώστε να συγκεντρωθεί μια επαρκής ποσότητα σε είδη. Πράγμα που τελικά επιτεύχθηκε με την ουσιαστική ανταπόκριση της συλλογικότητας.


Έτσι την Παρασκευή 17 Απριλίου παραδώσαμε, από κοινού, τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας στις 45 οικογένειες της κοινότητας των Ρομά. Να σημειωθεί ότι οι γείτονές μας ζουν εκτοπισμένοι σε ακατάλληλες και επικίνδυνες συνθήκες, χωρίς ηλεκτρισμό και αποχέτευση με τα λύματα να ρέουν στο χωματόδρομο ανάμεσα στα χαμόσπιτα της φαβέλας.


Οι γείτονές μας, μας υποδέχτηκαν με χαρά και αγάπη και μοιράστηκαν μεταξύ τους τα είδη που τους προσφέραμε.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε ότι παραμένουν άλυτα τα πάγια αιτήματά τους για αξιοπρεπή ζωή.

Κάτοικοι της Ανατολικής Αττικής

Παραθέτουμε επίσης την σχετική ανακοίνωση του Ρουβίκωνα:

Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης στον
καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα


Σήμερα στα πλαίσια του εγχειρήματος που ξεκινήσαμε τέλη Μαρτίου για συλλογή/διανομή ειδών πρώτης ανάγκης, παραδώσαμε τρόφιμα, είδη καθαρισμού και ατομικής υγιεινής σε καταυλισμό Ρομά στα Σπάτα. Στον καταυλισμό διαμένουν πάνω απο 35 οικογένειες με λίγους ηλικιωμένους και πολλά παιδιά, που επιβιώνουν σε ένα βουνό με σκουπίδια, εκεί που είχαν ταφεί τοξικά απόβλητα απο παλιά βάση του ΝΑΤΟ.

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε για κάλυψη αναγκών, απολυμάνσεις και προσπάθειες απο τη μεριά του κρατικού μηχανισμού, αλλά αυτό που διαπιστώσαμε είναι η δυσκολία προσέγγισης του καταυλισμού, αφού το οδικό δίκτυο φτάνει μέχρι ένα σημείο, καθώς και η παντελής έλλειψη δικτύου ρεύματος.

Η αλληλεγγύη απο και προς την κοινωνική βάση συνεχίζεται και θυμίζουμε πως όποιος θέλει να προσφέρει ή έχει ανάγκη, μπορεί να δει τις περιοχές και τα αντίστοιχα τηλέφωνα εδώ https://rouvikonas.gr/archives/4081

Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον.

Ρουβίκωνας



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***