Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 7 Απριλίου 2020

Παρέμβαση για την υγεία στο Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ

Στις 7/4, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, μετά από το κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για πανελλαδική ημέρα δράσης, έγιναν συγκεντρώσεις εργαζόμενων και αλληλέγγυων σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας. Κάτοικοι της Πεντέλης, των Μελισσίων και του Πικερμίου στήριξαν τη συγκέντρωση έξω από το Νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, που ήταν σύντομης διάρκειας λόγω του ιδιαίτερου φόρτου εργασίας των εργαζόμενων.


Στόχος να ακουστούν τα αιτήματα των υγειονομικών, οι οποίοι φιμώνονται με διαταγές των διοικητών των νοσοκομείων, που εκτελούν διαταγές άνωθεν. Αποτέλεσμα είναι να εκπέμπεται μόνο μία φωνή, η κυβερνητική δια του ιεροψάλτου Τσιόδρα, ο οποίος καθημερινά απαγγέλει ήσυχα-ήσυχα την απειλητική αριθμητική των κρουσμάτων και των θανάτων. Καμία ενημέρωση, αλλά και σχεδόν καμία ερώτηση από τα λεγόμενα μμε για τις επιτακτικές ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας για την διαχείριση της πανδημίας του ιού κορώνα.

Οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας διεκδικούν:
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Πλήρη επίταξη κλινικών, κλινών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
  • Μέσα ατομικής προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.


Η απάντηση οφείλει να μην είναι χειριστική —να τους αποκαλούν ήρωες και να τους ρίχνουν και ένα χειροκρότημα. Η κοινωνία δεν θέλει ήρωες υγειονομικούς θυσιασμένους, ούτε τον φασιστικό εγκλεισμό όλου του κόσμου. Αυτό που μας αντιστοιχεί είναι ένα εύρωστο δημόσιο σύστημα υγείας, που να προσφέρει αξιοπρεπή περίθαλψη σε όλους και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας στους εργαζόμενους.


ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***