Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

Συγκέντρωση–συζήτηση 25 Απριλίου στην Πεντέλη ενάντια στο ΣΜΑ

Ανακοίνωση της "Πρωτοβουλίας ενάντια στην δημιουργία Σ.Μ.Α στην Πεντέλη":

Ο δήμος Πεντέλης δρομολογεί την δημιουργία
Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α)
στο νεκροταφείο Μελισσίων

Να βάλουμε φρένο στην περιβαλλοντική καταστροφή

Με τροπολογία που κατατέθηκε πρόσφατα στη βουλή, αποφασίστηκε η “αξιοποίηση” χώρου στην Πεντέλη για δημιουργία ΣΜΑ (σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων) και συγκεκριμένα παραρεμάτιου χώρου που εφάπτεται στο νεκροταφείο Μελισσίων. Με μία fast track διαδικασία, χωρίς επίσημη μελέτη, χωροθέτηση, ούτε καν επίσημη ανάθεση, παρακάμπτοντας τις όποιες ενστάσεις υπήρχαν, περιφέρεια και δημοτική αρχή επιχειρούν να φτιάξουν χωματερή στην Πεντέλη.

Παρότι όλες οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις (ακόμα και της συνδιοίκησης) έχουν καταδικάσει δημόσια το γεγονός και πλείστες συλλογικότητες και σύλλογοι της περιοχής έχουν αντιταχθεί με κάθε μέσο, περιφέρεια και δημοτική αρχή έχουν ξεκινήσει τα έργα, με μπουλντόζες να δουλεύουν νύχτα κα σαββατοκύριακα!

Για την ιστορία, ο χώρος, που ανήκει στην Α΄ ζώνη προστασίας του Πεντελικού και είναι αναδασωτέα περιοχή, χρησιμοποιείται τα τελευταία χρόνια απολύτως παράνομα από το Δήμο σαν χώρος απόθεσης-μεταφόρτωσης κλαδιών, ενώ ουδέποτε υπήρξε χωροθέτησή του ως ΣΜΑ, όπως ψευδώς αναφέρει η τροπολογία. Την ίδια στιγμή ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται ακριβώς πάνω από την ρεματιά της Πεντέλης και είναι προφανές το που θα καταλήγουν τα μπάζα και τα υγρά από τα σκουπίδια που θα αποθηκεύονται στο Σ.Μ.Α. Η ρεματιά μάλιστα της Πεντέλης συνδέεται με αυτή του Χαλανδρίου, με αποτέλεσμα η πιθανή μόλυνση να μην αφορά μόνο τους κατοίκους των Μελισσίων αλλά όλων των γύρω περιοχών. Με απλά λόγια, πρόκειται για χώρο απολύτως ακατάλληλο για οποιουδήποτε τύπου σκουπίδια, πολύ δε μάλλον για σύμμικτα ή υγρά! Η επιλογή του συγκεκριμένου χώρου είναι εγκληματική και περιβαλλοντοκτόνα. Θα πρέπει όλοι να έχουν υπόψη τους, ότι η χωροθέτηση της περιοχής ως Σ.Μ.Α, δεν θα αποτελέσει μία απλή νομιμοποίηση της μέχρι σήμερα χρήσης του αλλά αντίθετα θα ανοίξει την πόρτα στην περαιτέρω αξιοποίηση του, με αποθήκευση και μεταφόρτωση σκουπιδιών.

Παρά την δύσκολη συγκυρία, όπου η πανδημία εργαλειοποιείται για να περάσουν αντιδραστικά σχέδια και νόμοι χωρίς αντιδράσεις, πρέπει να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας στην δημιουργία Σ.Μ.Α στο νεκροταφείο Μελισσίων, διεκδικώντας για λογαριασμό όλων μας μία “ελεύθερη” και πράσινη Πεντέλη.

Μόνο ο συντονισμένος αγώνας μας μπορεί να τους σταματήσει!

Συγκέντρωση–συζήτηση 25 Απριλίου, στις 17:30 μ.μ.
Πλατεία Νέας Πεντέλης

Πρωτοβουλία ενάντια στην δημιουργία Σ.Μ.Α στην Πεντέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***