Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Πόσες φορές ακόμα θα «πιστοποιηθεί» σαν παιδική χαρά το ...μπαζωμένο ρέμα ;

«Δεν γνωρίζουμε τι είδους πιστοποίηση και ασφάλεια έχει το χαλίκι πάνω στην παιδική χαρά, αλλά γνωρίζουμε ότι το μπαζωμένο ρέμα κάτω από την παιδική χαρά δεν αποτελεί ασφάλεια για τα παιδιά που θα παίζουν εκεί όταν το ρέμα διεκδικήσει κάποτε τον χώρο του.»
Δασαμάρι S.O.S., 18/7/2019


2/12/2022: η παιδική χαρά της Πίνδου ξανα-«πιστοποιείται»


Η διπλο- τριπλο- πιστοποιημένη παιδική χαρά της οδού Πίνδου

«Η οποία Πίνδου —να πω και κάτι άλλο— η οποία Πίνδου δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Προσέξτε, να είμαι ξεκάθαρος. Η παιδική χαρά της Πίνδου δεν μπορεί να αδειοδοτηθεί. Παρότι της έβαλα ρεύμα, ο κ. Αδαμόπουλος είχε βάλει τα φωτιστικά και ήταν εκεί πέρα έτσι. Της έβαλα ρεύμα με διαδικασίες που δεν θέλω να σας πω ποιες είναι. Θα την αναπλάσουμε, θα γίνει με όργανα πιστοποιημένα, δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί ποτέ, γιατί μια παιδική χαρά για να πιστοποιηθεί πρέπει ο χώρος που τοποθετείται να προβλέπεται για παιδική χαρά. Εκεί πέρα είναι ρέμα! Μέσα σε ρέμα δεν μπορεί να πιστοποιηθεί μια παιδική χαρά.»
Ευ. Μπουρνούς, 11/5/2019

Το παραπάνω απόσπασμα από προεκλογική συγκέντρωση του δημάρχου Ραφήνας Μπουρνούς μπορείτε να το απολαύσετε και στο σχετικό βίντεο:

Ανατρέχοντας και σε άλλους ιστοτόπους (πλην των «επίσημων ιστοσελίδων» που μεταφέρουν με προφανή οσφυοκαμπτική διάθεση, συνήθως διθυραμβικές αναρτήσεις για τον δήμαρχο τους), ανακαλύπτουμε πως η παιδική χαρά της οδού Πίνδου έχει «πιστοποιηθεί» πάλι στο παρελθόν, στις 21/5/2019, μόλις 16 μέρες μετά τον αφορισμό του ίδιου δημάρχου περί της αδυναμίας πιστοποίησης λόγω του εντοπισμού του παιδοτόπου σε κοίτη ρέματος (σε μπαζωμένο ρέμα για την ακρίβεια).


21/5/2019: η παιδική χαρά που «δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί ποτέ» ...«πιστοποιείται»

Μάλιστα η σχετική «πληροφορία» περί δήθεν πιστοποίησης της παιδικής χαράς, προέρχεται από τον δήμαρχο Μπουρνούς. Τον ίδιο που στο παραπάνω βίντεο άγρας ψήφων (Μάιος του 2019) ενημερώνει σε έντονο ύφος το πόπολο πως η ίδια η παιδική χαρά που «πιστοποίησε», δεν πρόκειται να πιστοποιηθεί ποτέ. Και όμως «πιστοποιήθηκε» στις 21/5/2019...

...αλλά και πάλι στις 2/12/2022. Ποιος κοροϊδεύει ποιον;

Αν ζούσαμε σε άλλον πλανήτη θα μας προβλημάτιζε η προφανής διάσταση λόγου του δημάρχου και των υπασπιστών του από την κοινή λογική ή πιο απλά από την αλήθεια. Αλλά ζούμε στον ατυχή δήμο Ραφήνας (και κατά τραγική μοίρα και Πικερμίου) οπότε γνωρίζουμε καλά την καθημερινή κοροϊδία που διαχέεται από συγκεκριμένα κέντρα ως «αλήθεια». Έτσι αρνούμαστε να συνηθίσουμε το τέρας της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και της εξοικείωσης με μία εικονική πραγματικότητα, που μας σερβίρουν εκείνοι που εξακολουθούν να μας θεωρούν αφελείς.

Έρχονται και εκλογές σε λιγότερο από έναν χρόνο και η μηχανή με τα ψέματα ήδη δουλεύει ασταμάτητα ψάχνοντας για αφελείς και αμνήμονες. Ας είμαστε λίγο προσεκτικότεροι αυτή τη φορά και ας αποδείξουμε πως διαθέτουμε και μνήμη και κρίση και αξιοπρέπεια.

Πηγή: Attica Voice

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***