Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023

Αποφάσεις για τα μπάζα!

Αναδημοσιεύουμε άρθρο της ιστοσελίδας Attica Voice σχετικά με τη λειτουργία χωματερής του ΑΟΟΑ στο Πικέρμι. Ο τίτλος της ανάρτησής μας προσαρμόστηκε, εκ των υστέρων, σε συμφωνία με τα ανώνυμα σχόλια που λάβαμε [1ο σχόλιο, 2ο σχόλιο].


Και ΧΑΔΑ (Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων) στο Πικέρμι

Το 2011 αν και παλεύαμε να εναρμονιστούμε με τις κοινοτικές οδηγίες για το περιβάλλον, ήδη από το 1995, σχετικά με το κλείσιμο και την αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων, πανηγυρίζαμε γιατί μετά από 16 χρόνια είχαμε κλείσει 141 ΧΑΔΑ και μας έμεναν ακόμη 108!! Και πιστεύαμε οι αφελείς πως ήμαστε κοντά στην εποχή που δεν θα υπήρχαν πια τέτοιοι χώροι.

Σποραδικά εμφανίζονταν σωροί μπάζων και απορριμμάτων σε χώρους ευθύνης των δήμων, αλλά οι δήμαρχοι κάνοντας τα "κοροϊδα" έκλαιγαν on camera "για τους ασυνείδητους που πήγαν και πέταξαν τα μπάζα τους". Μέχρι εκεί. Πολύ κλάμα, αλλά καμία κουβέντα για την υποχρέωση τους να τα μαζέψουν. Βέβαια υπήρξαν και χώροι που τα μπάζα τα "άφηναν" εργολάβοι, οπότε οι δήμαρχοι απέφευγαν και το αρχικό, υποκριτικό τους κλάμα. Ο παραπάνω σύνδεσμος είναι σχετικός.

Στις 24/1/2023, το δημοτικό συμβούλιο της Ραφήνας αποφάσισε* ΟΜΟΦΩΝΑ με τον πιο επίσημο τρόπο την ίδρυση ενός νέου ΧΑΔΑ στη Ζώνη Αστικού Αναδασμού, σε έκταση παραχωρημένη στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (ΑΟΟΑ), δίπλα στο Πικέρμι. Η επίσημη αιτιολογία είναι η συγκέντρωση και διαχείριση (θρυμματισμός;) των καμένων της πυρκαγιάς της 19/20 Ιουλίου 2022 που έκαψε το Ντράφι, τη Διώνη, το Πανόραμα Παλλήνης, την Ανθούσα και άλλα μέρη του ανατολικού Πεντελικού. "Διαχείριση" χωρίς κανόνες. Χωρίς πρωτόκολλα για την ποιότητα των διαχειριζομένων υλικών, τον τρόπο διαχείρισης και τη διάθεση τους.

Γράφοντας τα παραπάνω, βλέπουμε τον δήμαρχο που δουλεύει στο σκοτάδι, χωρίς αντίλογο, να αναπηδά από την καρέκλα του και να φωνάζει: "Όλα θα γίνουν με προδιαγραφές και κανόνες". Και δεν θα το αμφισβητούσαμε αν δεν διαβάζαμε στο συνημμένο στη σχετική απόφαση του —ως συνήθως κρυφού— δημοτικού συμβουλίου, την ακόλουθη παράγραφο:

Τι θέλει να πει ο ποιητής δήμαρχος και η συντάκτρια του σχετικού; Τι εννοεί με τη φράση "εναπόθεση και επεξεργασία της καμένης δασικής ξυλείας, αλλά και κάθε άλλης χρήσης που τυχόν προκύψει π.χ. από εναπόθεση μπάζων, απορριμμάτων κ.τ.λ., από οπουδήποτε και αν προέρχονται.";

Θέλει να μας πει πως ιδρύει νέο ΧΑΔΑ στον περιοχή; Στην περιοχή που της φόρτωσε Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, ΚΕΛ, ΚΤΕΟ, Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων και εσχάτως υπόσχεται και ΒΙΟΠΑ;

Στις υγιείς κοινωνίες θα υπήρχε αντίδραση. Αντίδραση από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για όλα αυτά που αυτός ο κακός δήμαρχος έχει επισωρεύσει στον τόπο. Και τώρα φέρνει κι άλλα, τα οποία υποτίθεται πως θα σωρευτούν για 6 μήνες!!! 6 μήνες που αν αρχίσουν από σήμερα, θα οριοθετηθούν εντός της αντιπυρικής περιόδου. Αυτός που με την αλαζονική αδιαφορία του έκαψε ή συνετέλεσε στο να καεί, το ανατολικό Πεντελικό 2 φορές ήδη, προετοιμάζει και την τρίτη ή και την τέταρτη καταστροφή. Που θα είναι άλλη μια πυρκαγιά (τι έμεινε άραγε;) και σίγουρα μία καταστροφή με μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον τόπο και την υγεία των πολιτών. Είτε αυτοί αντιδράσουν στα σχέδια του είτε όχι. Υπάρχουν βέβαια και αυτοί που για κάποιον άγνωστο λόγο, συνεργάζονται μαζί του στην επίτευξη της ολικής καταστροφής. Κάποτε θα αρνηθούν πως συνεργάστηκαν με έναν πολύ κακό δήμαρχο, ποντάροντας στην κοντή μας μνήμη.

Ποιον κοροϊδεύει ο δήμαρχος Ραφήνας; Αυτούς που δέχτηκαν ΜΕΒΑ, ΚΕΛ, ΣΜΑ, ΚΤΕΟ βαρέων οχημάτων σε μικρή απόσταση από τα σπίτια τους;

ΝΑΙ. Αυτούς (ΕΜΑΣ) κοροϊδεύει και φαίνεται πως θα συνεχίσει να το κάνει γιατί απλά μπορεί.

* Διαβάστε την απόφαση 7/2023 της 24ης Ιανουαρίου και το συνημμένο της εδώ.

Πηγή: Attica Voice

3 σχόλια :

  1. Ανώνυμος2/2/23, 1:07 μ.μ.

    Στην απόφαση που δημοσιεύεται στη Διάγεια αναφέρεται ότι «Στο ιδιωτικό συμφωνητικό ορίζεται με ακρίβεια η θέση του παραχωρημένου οικοπέδου». Εν τούτοις στο ενσωματωμένο συμφωνητικό είναι προφανές ότι απουσιάζει η δεύτερη σελίδα (φαίνεται και στην αρίθμηση) όπου προσδιορίζεται η θέση της χωματερής. Τι λαμογιές σκαρώνουν πάλι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/2/23, 1:17 μ.μ.

    Επίσης στην αρχή της απόφασης αναφέρει ως εισηγητή τον Πάντζα. Στο τέλος όμως της απόφασης αναφέρεται ως εισηγητής ο ...Μπουράνης. Αποφάσεις για τα μπάζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβάστε νέο άρθρο της Attica Voice για την χωματερή του ΑΟΟΑ: Πικέρμι: ΧΑΔΑ με ονοματεπώνυμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***