Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Η ανακοίνωση της Κοινότητας Πικερμίου

πηγή: Επταήμερο Ανατολικής Αττικής, 02/09/09, σελ. 17

Ανάληψη ...ανευθυνότητας!!!

2 σχόλια :

  1. Σχολιασμός της (εκτός ημερήσιας διάταξης) συζήτησης στο ΚΣ στις 26/8/2009 από το αντιπολιτευτικό σάιτ pikermiayrio.gr:

    Όπως ήταν αναμενόμενο το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης αφιερώθηκε στην καταστρεπτική πυρκαγιά. Η συζήτησε ξεκίνησε πολύ πρόχειρα και η κ. Πουλάκη, της παράταξης μας, ζήτησε την σύγκλιση του ΚΣ με αποκλειστικό θέμα την πυρκαγιά (αίτια, έκταση καταστροφής, ευθύνες και καταλογισμός τους, προτάσεις για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πυρκαγιών) με τη συμμετοχή φορέων και κατοίκων.

    Ο κ. Αδαμόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση και τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι η άμεση εκτέλεση αντιπλημμυρικών έργων. Κατήγγειλε την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι απροειδοποίητα αποχώρησε από την αντιπυρική δύναμη που τα ξημερώματα Σαββάτου προς Κυριακή είχε συγκεντρωθεί στο βόρειο τμήμα της Λ. Αχαιών και άφησε εντελώς ανυπεράσπιστο το Ντράφι. Οι επανειλημμένες του εκκλήσεις στην ΠΥ και το νομάρχη αγνοήθηκαν, όμως η μεσολάβηση τοπικού πολιτικού προσώπου έφερε θεαματική παρέμβαση των μέσων πυρόσβεσης το πρωί της Κυριακής (συμπλήρωσε σύμβουλος της πλειοψηφίας) που έσωσε τη Διώνη και το Πικέρμι (και το μεγαλύτερο τμήμα του κτήματος του συμπληρώνουμε εμείς…).

    Όσον αφορά στην καταστροφή του πυροσβεστικού οχήματος της Κοινότητας από πυρκαγιά, ο κ. Αδαμόπουλος την απέδωσε σε «κόλλημα των φρένων» που ακινητοποίησαν το όχημα μέσα στις φλόγες.

    Ο κ. Μαγκαφώσης κατηγόρησε τον πρόεδρο ότι δεν ήταν διεκδικητικός και εκβιαστικός προς την ΠΥ και την πολιτική ηγεσία. Ο πρόεδρος, με το γνωστό σκαιό ύφος, απάντησε ότι δεν μπορεί ν’ ακούει μ....ς, τον αποκάλεσε ηλίθιο και τον απάλλαξε ευθύνης λόγω βλακείας. Αντί απάντησης ο κ. Μαγκαφώσης αποχώρησε.

    Οι σύμβουλοι έδωσαν τα συγχαρητήρια τους στους υπαλλήλους της Κοινότητας που με αυταπάρνηση προσπάθησαν να σβήσουν, με τα λίγα μέσα που διέθεταν, την φωτιά.

    Η κ. Πουλάκη πρότεινε την άμεση αποστολή έγγραφης αναφοράς από την Κοινότητα στις Αρχές για παράβαση καθήκοντος της ΠΥ και έκθεση κατοίκων σε κίνδυνο εφόσον, όπως ισχυρίζεται ο κ. Αδαμόπουλος, τα πυροσβεστικά οχήματα που περίμεναν στο Ντράφι το βράδυ του Σαββάτου έφυγαν ξαφνικά μόλις πλησίασε η φωτιά .

    Η ενέργεια αυτή δύο εξηγήσεις μπορεί να έχει :

    - Ότι έφυγαν με εντολή ή χωρίς, γεγονός για το οποίο θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις αφού δεν εκτέλεσαν το καθήκον τους.

    - Ότι έκριναν το επερχόμενο μέτωπο της φωτιάς ιδιαίτερα επικίνδυνο και έπρεπε να φύγουν χωρίς όμως να ειδοποιήσουν τους υπόλοιπους παρευρισκομένους στον ίδιο χώρο για την σοβαρότητα της κατάστασης.

    Ο πρόεδρος έδωσε ασαφή απάντηση αν θα κάνει έγγραφη αναφορά των όσων προφορικά ισχυρίζεται.

    Την θλιβερή και ανερμάτιστη συζήτηση παρακολούθησαν 5 μόνο κάτοικοι, όλοι από το Ντράφι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***