Ενάντια στης φύσης τη λεηλασία, αγώνας για τη γη και την ελευθερία

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Νέο επεισόδιο λογοκρισίας στη δικτατορία του Δήμου Ραφήνας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21/11/2017

ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ
“Σε απάντηση της επιστολής σας με αριθμό πρωτοκόλλου 1485-20/11/2017 για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ανοιχτής συζήτησης , θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι οι αίθουσες στο Πνευματικό κέντρο Ραφήνας παραχωρούνται μόνο για εκδηλώσεις πολιτιστικού περιεχόμενου (εκθέσεις ζωγραφικής, παρουσιάσεις βιβλίων κλπ, καθώς και για εκδηλώσεις αναγνωρισμένων συλλόγων- οργανώσεων). Δεν δύναται η παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση.” [ΔΟΠΑΠ, α.π. 1486-20/11/2017]
Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Δ.Ο.Π.Α.Π.) του ΔΗΜΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ επιλέγει να αποκόψει το περιβάλλον από τον τίτλο του.

Όχι γιατί αποφάσισε να συμβαδίσει με τη γενικότερη στάση του πιο αντιπεριβαλλοντικού δήμου της Ελλάδας ο οποίος τον εποπτεύει, αλλά για να δικαιολογήσει ίσως την άρνησή του να παραχωρήσει αίθουσα επί χρήμασι (ή όπως του αρέσει να σκέφτεται «με το αζημίωτο») στην Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος, για τη φιλοξενία ενημερωτικής εκδήλωσης με θέμα το φυσικό περιβάλλον του δήμου μας.

Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου το οποίο ανήκει κατά αρμοδιότητα και ευθύνη στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και το οποίο οφείλει εκ του καταστατικού του να υποστηρίζει ενέργειες και δράσεις που προωθούν ζητήματα αθλητικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά, αποδεικνύεται μετά από την κακοδιαχείριση και τη μονοσήμαντη προώθηση που εφαρμόζει στα αθλητικά, κακός διαχειριστής, αντιδημοκρατικός και ακατάλληλος για το σκοπό που οφείλει να επιτελέσει και στα περιβαλλοντικά.

Με την ύποπτη στάση του, η οποία έχει επαναληφθεί όσον αφορά στα αθλητικά του τόπου με τη μεροληπτική στάση του απέναντι στα αθλητικά σωματεία, τώρα έρχεται να επιβεβαιώσει πως ισχύει ακριβώς το ίδιο και σε ό,τι αφορά στα περιβαλλοντικά.

Επιβεβαιώνεται έτσι η σχέση απόλυτης εξάρτησης που έχει από τη διοίκηση του δήμου και η ήδη ανεπτυγμένη διαπλοκή που διατρέχει ως συνδετικός ιστός όλες τις αποφάσεις και ενέργειες του δήμου, εδώ και τουλάχιστον 1 χρόνο.

Η Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος θα εξακολουθήσει να διεκδικεί τα έννομα δικαιώματά της, παρά τη διαπίστωση της επιβολής μία ιδιότυπης δικτατορίας στον δήμο και τα ΝΠΔΔ που αυτός εποπτεύει.

Το Πνευματικό Κέντρο κατασκευάστηκε και λειτουργεί με χρήματα των φορολογούμενων, δεν εκχωρείται στο φέουδο κανενός. Δεν θα ανεχτούμε τη φίμωση από τον οργανισμό που κόβει ενημερωτική εκδήλωση που οργανώνουμε με θέμα τις εξελίξεις γύρω από το ρέμα και τις ζωές μας με συμμετοχή κατοίκων, φορέων και επιστημόνων.

Ελπίζουμε οι συνδημότες μας να αντιλαμβάνονται πια τη διολίσθηση στο ζόφο και να δώσουν την κατάλληλη απάντησή τους στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Κίνηση για την Προστασία και Ανάδειξη του Μεγάλου Ρέματος
fb: https://www.facebook.com/1939192419688637/
email: megalorema@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

*** Τα ανώνυμα σχόλια δεν θα δημοσιεύονται πάντα. ***